» Agama

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (13)   Agama Islam
Mapan ana ing ayat liya uga diterang­ake, mangkene maksude: “Yekti Ingsun wus kepareng maesi Langiting Donya kalawan Tanggana (Lintang-lintang) pin­dha damar, Ingsun anggo mbalangi (mban­dhemi) ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (12)   Agama Islam
III. MAKHLUK ALLAH, MANUNGSA LAN JIN. (1). Manungsa cinipta. Ciniptane manungsa lan jin trep karo dhawuhe Al­lah, mangkene maksude: “Panjene­nga­Ne kang wus kepareng nitahake manungsa saka lemah ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (11)   Agama Islam
15.Bumi digelar Ing babagan iki Allah wus kepareng paring dhawuh, mangkene maknane: “Lan Allah wus kepareng nitahake Bumi kang didunungi (diengoni) dening para manungsa. Ing  Bumi kono ana ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (10)   Agama Islam
13. Ruang tanpa hawa lan gravitasi Ing babagan iki Allah wus kepareng paring pituduh binukane ati manungsa sing iman lan manungsa kang kafir. Trep karo dhawuhe Allah, mangkene mak­sude: “Mangka sapa bae ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (9)   Agama Islam
Kanthi mangkono, lelandhesan karo keterangan  ing Al-Qur’an, sebagean ilmu­wan Muslim ana kang ndarbeni panemu, manawa Langit iku ana rong werna, yaiku Langit kang cedhak lan Langit kang adoh. ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (8)   Agama Islam
11. Langit lan Bumi maune nyawiji nuli pinisah. Nalika semana (jaman ja mbejuja) Langit lan Bumi iku dadi siji (nyawiji). Nuli saka keparenging Allah, Langit lan  Bumi iku dipisahake.Trep karo dhawuhe ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (7)   Agama Islam
9. Jagad Raya sujud. Kabeh takdzim marang  pepesthening Allah. Sawuse nerangake jejibahan (fung­si) Srengenge lan Rembulan, Al-Qur’anul Ka­rim nerangake jejibahane (fungsi) tetu­wuhan ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (6)   Agama Islam
(6). Rembulan (Ratih) madhep ma­rang Bumi. Mangerteni madhepe (posisine) rem­bulan marang bumi, yen dinulu saka ndhu­wur Kutub Lor Bumi, arah rotasi bu­mi ing po­rose (sumbune) iku lelawanan ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (5)   Agama Islam
4. Srengenge digulung. Samubarang kang dumunung ana ing Jagad Raya iku ora ana sing langgeng. Kabeh padha ndarbeni tataran panguri­pan. Wiwit saka maune ora ana, banjur da­di ana, nuli bali menyang ora ana. ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (4)   Agama Islam
Sengenge (surya) lan rembulan (can­dra), iku ora mung dadi takeran (tolok ukur) manungsa sajerone nemtokake etungan (wilangan) wektu. Asil sing (ana) gegayu­tan karo daya (inter aksi) antara srengenge, bumi ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (3)   Agama Islam
(b). Qabil lan manuk Gagak Rajapati kang kawitan, yaiku nalika Si Habil (putrane Nabi Adam) dipateni de­ning Qabil ya (putrane Nabi Adam). Lha nalika Qabil merjaya (mateni) Si Ha­bil, dheweke bingung ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (2)   Agama Islam
(2). Pemahaman kang nalisir Allah kepareng paring dhawuh, mang­kene maksude: “Lan manawa sira pitakon marang wong-wong kafir (ka­fir Makkah), sapa ta sing ni­tahake langit-langit lan bumi, lan ... Sapepake ( komentar)

Rahmat Allah, Sumber Energi Jagad Raya (1)   Agama Islam
Allah wus kepareng nyipta satus rah­mat, salah sijining rahmat iku kepareng kapa­panake ana ing donya, saengga kanthi Rahmat iku dumadi (terjalin) rasa kasih sa­yang antara sekabehing makhluk. Isih ana 99 ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (18-tamat)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (17)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (16)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (15)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (14)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (13)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (12)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (11)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (10)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (9)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (8)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (7)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (6)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (5)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (4)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (3)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (2)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (1)   Agama Islam
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (8)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19) Mangerteni lan mahami ayat iki, ora kok ateges pengawalan dalah ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (7)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19) (10). Ilmu babagan sing ghaib. Sadurunge ngrembug makna kang ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (5)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19)   Miturut Imam Jalalain, yaiku as’Suyutii ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (4)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19) Miturut aqidah Islam, manungsa mono mujudake makhluk kang ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (3)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19) (3). Jin iku ana sing bodho. (a). Ayat kang  wus ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (2)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19) Jin-jin lan manungsa uga kadhawu­han dening Allah supaya ... Sapepake ( komentar)

Panguripan ing Masyarakat Jin (1)   Agama Islam
(Lan satemene ing antarane aku (jin) ana sing shaleh lan ana sing ora mangkono kahanane. Aku padha napaki dalan kang beda-beda) (Q.S. Jin (72) : 19) 1. PAMGERTEN : Hakekat makhluk Allah kang karan jin miturut ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (10-Tamat)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) Ing babagan iki (kenabiane Muham­mad), Allah kepareng paring dhawuh, mangkene maksude: ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (9)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) 5. PIKUKUH KENABIAN, SING GEGAYUTAN KARO KEWAN. a). Riwayat Imam Ahmad saka Anas bin Malik ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (8)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) b. 2). Ngelak ora ana banyu. Imam Ahmad saka Anas bin Malik nyritakake, manawa sawijning ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (7)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) “He Dawud! Satemene Ingsun wus ke­pa­reng ngluwihake Muhammad lan umate katimbang ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (6)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107)   3. PIKUKUH KENABIAN. a). Ing kitab Taurat. Sipat-sipate Rasulullah ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (5)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) Ing babagan iki Imam Bukhari lan Nasai uga ngriwayatake, mawa matan hadits (re­daksi) sing ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (4)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107)   d. Ati-ati botol-botol kacane pe­cah. Ati-ati yen botol-botol kacane ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah (3)   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) 1. Fenomena (kahanan) dana weweh: a). Pangerten dana weweh ing kene ngandhut makna, yaiku ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107)   e. Pribadi kang tawakkal (Al-Mutawakkil). Imam Bukhari nerangake, manawa ... Sapepake ( komentar)

Akhlaqul Karimah Sarta Mukjizat Rasulullah   Agama Islam
(Lan Ingsun ora ngutus marang sira (Muhammad), kajaba dadi rahmat marang Jagad Raya). (Q.S. Al-Anbiyaa (21) : 107) 1. PANGERTEN: Rasulullah (Muhammad) iku mujudake utusaning  (Rasul) Allah sarta ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (14/tamat)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   Kajaba saka ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (13)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   (d). ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane   Agama Islam
Isih ngrembug babagan banyu, ma­na­wa kerapetan zat air (banyu) kang pa­ling dhuwur, yaiku nalika banyu owah da­di padhet. Mung bae banyu iku beda karo werna cairan  liyane. Banyu bakal ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (11)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102 (6). Atmossfer lan organ ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (10)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   (2). Allah ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (9)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   Wusana Syeh ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (8)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam)Q.S. Ali Imran (3) : 102   3. Sing ora ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (7)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   (6). Nur ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (6)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102 Bisa dimangerteni, manawa ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (5)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   Wujuding ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (4)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102   Paringe ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (3)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam)Q.S. Ali Imran (3) : 102   Miturut Hadits ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane (2)   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : 102 3. Undha usuke drajat ... Sapepake ( komentar)

Undha Usuke Drajat Iman lan Kasampurnane   Agama Islam
(He para wong Mukmin kabeh, sira padha wedia mring Allah kalawan sejatining wedi, lan sira aja padha tumekeng palastra (mati), kajaba mati nggilut Agama Islam) Q.S. Ali Imran (3) : ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya(8/tamat)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (7)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (6)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (5)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya (4)   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa KanggoNggayuh Urip Mulya   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Nglebur Dosa Kanggo Nggayuh Urip Mulya   Agama Islam
Dhawuha sira Muhammad! “He para kawulanIngsun! Kang (tansah) padha lelumban  marang tingkahe (dosa), sira aja entek ing pangarep-arep  marang Rahmat Paringaning Allah. Sanyata Gusti Allah iku ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (15)   Agama Islam
  (maneka werna sumber rujukan) Nuwun. Muga-muga kita kalebu ewoning wong kang zuhud lan ati lembut. Ndulu pungkasaning urip lan mbesuk dina Qiyamat bakal pikoleh piwales kaya sing ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (14)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (13)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (12)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (11)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (9)   Agama Islam
 (Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (8)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (7)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (2)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Werdine Zuhud lan Ati Kang Lembut (1)   Agama Islam
(Allah kepareng nglonggarake rejeki  tumraping pawongan kang dikersakakE sarta matesi tumraping pawongan kang dikersakakE. Wong iku gumbira atine kanthi panguripan ana ing  donya. Kamangka ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (tamat)   Agama Islam
9). Fenomena Kaum Duraka Maha Agung Allah, Dzat Kang Maha Ku­wasa, Manawa jasad Fir’aun dibledhes­ake (ditenggelamkan) dening Allah ana ing segara. Wusana Allah kepareng nyelamet­ake marang jasad ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (5)   Agama Islam
6). Fenomena Komposisi Materi ing Akasa (angkasa). Wus kinawruhan miturut ilmu pengetahuan, manawa kom­posisi materi ing akasa, upamane tumraping srengenge sarta lintang-lin­tang iku dumadi saka rong unsur, ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (4)   Agama Islam
Titik tunggal kaya kang katur ing ndhuwur, banjur njeblug (mbledhos nge­dab edabi), saengga nuli dumadi jagad raya iki. Bledhposan titik tunggal iku ora samubarang bledhosan, nanging ngan­dhut rincian utawa ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (3)   Agama Islam
4). Fenomena rembulan sigar dadi loro. Bukti ilmiyah rembulan sigar dadi loro. Ana ing sawijining wektu, wong-wong kafir/musyrik Mekah ora pitaya marang Rasulullah minangka Nabi lan utusan (rasul) Allah. Ing ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (2)   Agama Islam
2). Fenomena srengenge bakal sirna. Sekabehing makhluk bakal sirna, mung Allah Dzat kang Maha Agung kang lang­geng, abadi. Srengenge sing mujudake salah sijining lintang sing bakal sirna lan musna. Semono ... Sapepake ( komentar)

Kedadeyan Sanga ing Al-Furqan Ngukuhake Iman (1)   Agama Islam
Sanyata ana ing lumahing langit lan bumi, lan beda-bedaning rina lan (kalayan) wengi, iku dadi tandha yekti, tumraping wong kang padha duwe akal. Yaiku wong-wong kang padha tansah eling marang Allah, ing nalika ... Sapepake ( komentar)

Shalat Iku Mujudake Mikraj Tumraping Wong Mukmin   Agama Islam
5. Hijrah. Pangerten hijrah secara fisik, yaiku pindhah saka sawijining papan menyang papan liya, pindha emigrasi saiki. Nalika semana Njeng Nabi hijrah saka Mekah menyang Madinah, kanggo ... Sapepake ( komentar)

Shalat Iku Mujudake Mikraj Tumraping Wong Mukmin   Agama Islam
Sabanjure Njeng Nabi  bisa mriksani Allah mawa fuade. Krana kang mriksani iku fuade, dudu pandulu wantah, mula ora ana pepalang (alangan) kanggo mriksani Panjenengane, Allah. Fuad iku ora padha karo qalbu. ... Sapepake ( komentar)

Shalat Iku Mujudake Mikraj Tumraping Wong Mukmin   Agama Islam
Coba kita wigatekake, makna kang ki­nan­dhut ana ing dhawuhe Allah ing ndhu­wur, yaiku diterangake, manawa spirit Njeng Muhammad nalika ana ing tlatah Cakrawala kang paling dhuwur. Hiya posisi dhiri sing ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Werdine Islam Nusantara   Agama Islam
Para Ulama Nusantara (Nuswantara) wus netepake sawatara bageyan istihsan iku (ing panguripan masyarakat) becik ing babagan Agama, sosial, politik kabeh mau mujudake (pangetrepan) Islam Nusantara, beda banget karo ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Werdine Islam Nusantara   Agama Islam
Para Ulama Nusantara (Nuswantara) wus netepake sawatara bageyan istihsan iku (ing panguripan masyarakat) becik ing babagan Agama, sosial, politik kabeh mau mujudake (pangetrepan) Islam Nusantara, beda banget karo ... Sapepake ( komentar)

Jagad Kubra   Agama Islam
Bab. 13. ORBIT BENDHA-BENDHA AKASA Samubarang kang dumunung ana ing akasa (bendha-bendha angkasa), iku ndarbeni ciri khusus. Sekabehing unsure utawa sebagean, senajan ta mung sak gedhene atom, tansah ... Sapepake ( komentar)

Mangerteni Dhodhok Selehe Marifatullah, Nuladhani Nabi Ibrahim A.S (3)   Agama Islam
4. Mula bukane : Orang amung Njeng Nabi Adam a.s kang diuji, nanging Njeng Nabi Ibrahim a.s uga diuji dening Allah kang dumadi ana ing laladan ‘Arafah, yaiku nalika panjenengane niliki kulawar­gane ... Sapepake ( komentar)

Hal: << Awal | < Sa' Derenge | 1 | Mantun Iki > | Terakhir >>

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa