» Kategori : Yak Opo Kabare

Gawe Reged, Dhendhane Sa-Ambreg
Aja pisan-pisan gawe re­gede kutha Surabaya. Sapa wae sing sengaja gawe regede lingkungan Surabaya bakal di­dhendha. Mangkono unine aturan sing ana ing Peraturan Wali Kota (Perwali) 10/2017. Pancen, sampah isih dadi salah sawijining masalah gedhe ing Surabaya. Utamane sampah domestik sing nggayuh 2.900 taon ing saben dinane. Sanajan pemkot duwe sistem pengo­lahan sampah kang ... Sapepake

Ewon Warga Melu Festival Rujak Uleg

Festival Rujak Uleg dadi salah sawijining ‘ikon’ paling aneh ing penge-tan Hari Jadi Kota Sura-baya (HJKS). Aneh jala-ran ana ewon uwong ngumpul ing sauruting dalan saperlu nguleg (gawe rujak uleg) ba-reng. Festival Rujak Uleg sing digelar esuk iku mapan ing wewengkon Kembang Jepun sajak beda karo taun-taun sing wis klakon. Kepala Dinas Kebudayaan dan ... Sapepake

Warga Tumpleg bleg Nonton Parade Budaya dan Bunga

Puluhan ewu warga Su­ra­baya lan sakiwa tengene tum­pleg bleg ing sauruting da­lan sing diliwati iring-iringan parade budaya lan kembang, Ming­gu (7/5) kepungkur. Mlaku diwiwiti saka Jalan Pahlawan, wewengkon Tugu Pahlawan, Jalan Tunjungan, Jalan Guber­nur Suryo, Jalan Panglima Su­dirman engga Jalan Darmo lan mandheg ing Taman Bungkul, warga padha jejel riyel. ... Sapepake

Wiwit Mei, Pegawe Pemkot Surabaya Sabtu Ngantor
Jatah prei pegawe ing lingkungan Pemkot Surabaya suda. Kepetung wiwit 1 Mei iki, para pegawe kasebut dina Sabtu kudu ngantor. Sanajan wektune sajak cendhak saka sadurunge (jam 09.00-14.00 WIB), nanging kalodhangan kanggo ngaso utawa malah prei kanggo seneng-seneng (berlibur) bakal suda. Owah-owahan iki adhe­dhasar Surat Edaran (SE) Sekretaris Daerah No. 800/2741/436.8.3/2017 ... Sapepake

Proyek Jembatan Mayangkara Susun Telu Mundur
Taun iki, Pemkot Surabaya sajake kudu sabar anggone maujudake proyek jembatan susun telu ing wewengkon Mayangkara (Wonokromo) engga Terminal Joyoboyo. Sebabe, pemerintah pu­sat minangka pihak sing ngragadi tetela durung nda­dekake proyek kasebut mi­nangka kang utama utawa prioritas. Kepala Balai Besar Jalan Nasional VIII I Ketut Darma­wahana ngandhakake, ana telung ... Sapepake

Risma Ngelikake Siswa ATKP Binaan Pemkot
Siswa binaan Pemkot Su­rabaya ing Akademi Teknik dan Keselamatan Penerba­ngan (AT KP) Surabaya ngasil­ake prestasi kang mumpuni. Dheweke ka­beh lulus klawan biji apik lan di­tampa ing sa­kehing perusahaan kon­dhang. Senin (17/4) ke­pung­­kur siswa binaan Pemkot Su­rabaya iku diwisuda. Para siswa kasebut mu­jud­ake anak-anak kang duwe ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ora perlu njlentrehake bab kita marang sapa wae, merga sing seneng karo kita ora butuh bab iku lan kang benci marang kita ora percaya iku.

Klik

SWASANA TIMUR TENGAH

Ngarepake Romadon akeh restoran ing Indonesia kang nawakake panggonan kanggo buka. Ora luput, dekorasine uga nylarasake karo suwasane. Kaya ing salah sijine restoran ing Jakarta iki nyuguhake dekorasi nuansa Timur Tengah, utamane Maroko, kanthi kelambu werna werni lan lungguhe lesehan. Mesthi wae panganan kang disuguhake uga ala Timur Tengah. (d/ist)

Pethilan

Bursa cagub Jabar saya rame

Wiwit pepaes

Sasuwene pasa, PNS mulihe luwih cepet

Luwih seneng maneh yen THR-e cair luwih cepet

Miskinke wae calo TKI ilegal

La yen wis miskin piye?