» Kategori : Yak Opo Kabare

Mei, Lelang Proyek Trem Diwiwiti
Wiwit digagas taun 2013, proyek wujud trem Surabaya akhire enggal maujud. Kementerian Perhubungan arep mbukak lelang proyek pengaji Rp 4,5 triliyun iki suk Mei 2018 lan ditargetake wiwit dibangun pungkasan taun iki, lan bisa dikerjakake suwene rong taun. Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi bubar Dialog Nasional Sukses Indonesiaku, Selasa mentas iki ing Airlangga Convention ... Sapepake

Peresmiyan Kampung Parikan
Direnggani ‘mural’ tokoh-tokoh seni budaya Surabaya jaman biyen kayadene Cak Momon, Cak Markeso, lan Cak Bambang Gentolet. Bekupon omahe doro me­lok Nipon tambah soro......, Sambel pete lalap pete, lali ru­pane eleng rasane..... Pa­rik­an iki ngrenggani omah-omah lan gapura kampung sing ana ing sauruting Bosem (wadhuk), sing wis didandani apik dadi kampung ... Sapepake

Zebra cross corak Bathik Bakal Ngrenggani Kutha Surabaya
Pemkot Surabaya gawe cara anyar supaya wong sing nyopir lan nyetir kendharaan (pengendara) tambah was­pada marang marka. Salah sijine sing ditindakake yaiku gawe gambar dalan corak ba­dan zebra ing sisihe zebra cross ing Jalan Diponegoro, ngarep Kebun Binatang Sura­baya (KBS). Corak badan zebra iku katon nyolok. “Isih se­pisan iki aku weruh gambar corak zebra ana ing ... Sapepake

Masjid rancangane Kapolda Machfud Arifin
Masjid Arif Nurul Huda Polda Jawa Timur, Selasa (13/2) kepungkur diresmek­ake Kapolri Jenderal Tito Kar­navian. Pembangunan masjid jembare 2.000 meter pesagi kasebut mbutuhake wektu ora nganti setaun wis ram­pung. “Masjid iki mujudake sa­lah siji masjid kang paling apik lan paling gedhe sa-Indonesia sing diduweni Polri,” ngendikane Kapolri mongkog. Pamujine ... Sapepake

Atusan Omah ing Pulosari Dieksekusi
Ora ana dhuwit kanggo ganti rugi. Beda karo sedina sadurunge, proses sterilisasi lan anggone ngratakake bongkaran bangunan lumaku kanthi rancak. Eksekusi tegalan (lahan) duweke PT Patra Jasa ing Pulo­sari Bukit, Dukuh Pakis kalek­sanan klawan aman-aman wae. Laladan sing dieksekusi mujud­ake pedunungane warga Pulosari Bukit Gang I engga XII. Beda karo sedina sadurunge, ... Sapepake

Ora duwe IMB, Atusan Omah Ing Dinoyo Magersari Dibongkar
Atusan omah ing stren kali Dinoyo Magersari engga Keputran Selatan dibongkar petugas Satpol PP Pemkot Surabaya, Kemis (1/2) kepung­kur. Pawadane, omah-omah iku ora duwe ijin mendirikan ba­ngunan (IMB). Ora ngarepake omah sing wis didunungi pu­luhan taun iku dirubuhake, warga klakon nglawan petu­gas. Wiwit saka gerbang pera­ngan Keputran Selatan utawa ing sisih Dinoyo ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…