» Kategori : Email Saka Jakarta

Wisata Syariah ing Banda Aceh (2)
Swasana mengkono mau, mula turis ana Aceh akeh-akehe saka negara Asean mligine Malaysia. Turis saka negara-negara Eropa ora patiya akeh. La kepriye, wong turis saka Eropa apa China, Jepang rak ya beda agamane. Semono uga budayane. Umapane sandhang nganggo ya sakepanake, ora brukut kaya aturan syariah. Sangertiku turis Eropa yen menyang Aceh akeh kang banjur nyebrang menyang Sabang. Saperlu ... Sapepake

Wisata Syariah Ing Banda Aceh (1)
Saiki wis umum ana bank syariah, hotel syariah lan modhel-modhel syariah liyane. Nanging apa ana wisata syariah? Manut panemuku yen arep wisata sya­riah ya menyang Banda Aceh. Biyen Ban­da Aceh karan Kutaraja. Mula rikala aku isih kelas sekolah SR yen maca atla­se bulikku, jeneng Banda Aceh isih Kutaraja durung Banda Aceh. Wong ya pancen senengku biyen maca atlas karo mbayangake. ... Sapepake

Ngopi lan Kuliner ing Banda Aceh (3/tamat)
Esuk bubar sarapan ana asrama aku banjur mlaku-mlaku mubeng Aceh (amar­ga kebeneran esuk nganti sholat Dhuhur aku ora ngajar). Baline aku nglegakake ma­ngan ana restoran kang nyedhiakake masakan “ayam tangkap.” Arep mlebu restoran aku mandheg, amarga ing teras kok ana kaya wajan gedhe ditutup seng separo. Kang separo bisa dibukak. Aku penasaran, banjur mandheg sedhela ... Sapepake

Ngopi lan Kuliner ana Banda Aceh (2)
Sawise dakrasa cukup olehku nge­teh mau, aku banjur enggal mbayar. Ana ing kasir aku mbayar kabeh pesenanku mau. Tibane aku mung kudu mbayar Rp 14.000,00. Sing Rp 10.000,00 mie Aceh lan kang Rp 4.000,00 regane teh. Cukup murah lan ya ora larang nemen yen rega semono mau ana kutha ibu kota provinsi. Yen ana desaku paling ngopi secangkir cilik cukup Rp 1.000,00 heheheee. Metu saka ... Sapepake

Ngopi lan Kuliner Ing Banda Aceh (1)
Aceh kang karan Serambi Mekah uga kawentar kulinere. Ana guyonan ing ma­dyaning pasrawungan, ora ana panganan ana Aceh kang enak. Nanging kabeh panganan ana Aceh kabeh uuenaakkk heheheee. Yen ora percaya para maos dakaturi tindak dhewe menyang Aceh. Sa­perlu nbuktekake apa bener kandhaku mau. Saliyane rasane uenakkk, uga rega­ne klebu murah. Mula rikala aku teka ing Banda Aceh, ... Sapepake

Menyang Banda Aceh (3)
Bareng peserta wis bali saka Je­pang mau, banjur nduwe panemu, kang kudu diangkat kanggo reformasi biro­krasi tingkat nasional ing babagan ma­na­jemen bencana yaiku “Penguatan Peran Multipihak Dalam Membangun Masyarakat Tahan Bencana Melalui Si­nergitas Pengelolaan Bencana.” Geneya kok njupuk irah-irahan kaya mengko­no? Sawise studi ana Jepang mau pranyata ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam