» Kategori : Email Saka Jakarta

Temenan! Bukuku “Dalane Uripku” Sida Antuk MURI (1)
Kaya kang daktulis ana ing PS kepungkur, bukuku “Dalane Uripku” kang wis dakcetak rikala aku arep pensiun saka jabatan struktural rong taun kepungkur, sidane dakusulake supaya antuk Rekor Muri. Sawise syarat-syarat supaya antuk Rekor Muri mau dak­kirim lan banjur diteliti dening pehak Mu­ri, akhire bukuku mau dinyatakake yen buku kang daktulis nganggo basa Ja­wa ... Sapepake

Asian Games 2018 (2)
Kanggone aku kang warga Surabaya, eman banget dene Asian Games mau kok dudu Surabaya kang dadi kutha bagian Asian Games, nanging kok malah Palembang. Kamangka sarana olah raga ana Surabaya uga ora kalah karo Pa­lembang. Malah upamane sarana olah ra­ga mau kalah karo Palembang, mesthi ngu­paya supaya tetep Surabaya kang dadi ba­ge­yan kutha kanthi cara mbangun anyar. La ... Sapepake

Asian Games 2018 (1)
Suk tanggal 18 Agustus 2018 - 2 September 2018 Indonesia bakal nduwe gawe inernasional gedhe yaiku dadi tuan rumah Asian Games 2018 kang kaping XVIII. Pesta olahraga inter­nasional ing kawasan ASIA bakal dies­tre­ni ora kurang saka 45 negara. Lan jum­lah atlet kang bakal teka ngestreni pertandhingan 15.000 atlet. Durung para pelatih, official, penggembira lsp. Mula event ... Sapepake

Guru Kencing Berdiri Murid Kencing Berlari (2)
Kang njalari luwih miris, saiki wis akeh prastawa murid kang milara guru. Kaya nembe iki prasta­wa ana salah sijine SMAN ing Kabupaten Sampang Madura. Mula bukane prasta­wa mau mangkene. Rikala guru nggam­bar kang isih enom menehi pelajaran nggam­bar ana kelas. Nanging ana salah siji muride ora maelu marang pelajaran nggambar mau. Mula dening gurune ban­jur dielikake ... Sapepake

Guru Kencing Berdiri Murid Kencing Berlari (1)
Rikala aku isih sekolah ana sekolah rakyat biyen paribasan mau asring metu ana ulangan-ulangan pelajaran basa Indonesia. Olehku ngerti lan apal paribasan mau amarga asring bedhek-bedhekan karo kanca-kana meh saben ndina ana sekolahan apa yen pas sinau bareng. Malah rikala aku ujian negara, lan lulus sekolah rakyat biyen ujian Bahasa Indonesia-ku antuk nilai sanga. Dene pengetahuan umum antuk ... Sapepake

Taun Politik 2018 (3)
Ing jaman iki wewenang DPRD winates banget. Kepala daerah ora tanggungjawab marang DPRD. Me­nyang DPRD mung menehi “keterangan pertanggungan jawab.” Menehi ketera­ngan iku tegese ditampa lan orane ora ana konsekuensi apa-apa. Dene kewaji­ban kepala daerah menehi keterangan wis ditindakake. Dadi DPRD ana ing ja­man Orde Baru malah wedi marang ke­pala daerah. ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…