» Kategori : Email Saka Jakarta

Taun Politik 2018 (2)
Yen ora ngati-ati lan para elit uga masyarakate, kaya kang wis diramalake mau yen umure demokrasi mung wolulas tahun. Sawise iku negarane bakal isine konflik. Ka­mangka Indonesia klebu negara kang diumpamakake mercon mono mercon kang sumbune cendhak. Gampang banget njeblug utawa anane konflik. Malah kadhang konflik mau asale mung perkara sepele. Kaya perkara rebutan lahan parkir wae bisa ... Sapepake

2018, Taun Politik (1)
Wiwit saka media mainstream (kaya radio, TV, koran, majalah), apamaneh media anyar (internet) saiki wis wiwit rame isine pawarta bab pilkada (Bupati/walikota lan gubernur) kang bakal bareng kaleksanan tanggal 27 Juni 2018. Ora kurang saka 171 daerah bakal nglaksanakake pilkada serentak ing tanggal mau. Saka 171 dhaerah mau, ana 17 pilkada provinsi, 39 kota lan 115 kabupaten. Lan taun 2018 ... Sapepake

Kuliah dadi Dhokter Spesialis (3)
Mung butuh wektu karo tengah sasi wis antuk wangsulan yen anakku ditampa. Kaya ngapa bungahe anakku lan uga aku dene olehe ikhtiyar kok kasembadan. Sekolah ana lu­war negeri lan pawiyatan luhur kang nampa mau dudu pawiyatan kang baen-baen. Mlebu ranking 125 ing ndonya. Co­ba bandhingake, kaya UGM lan UI wae isih sandhuwure 700 ing ranking ndonya. Wulan September 2012 anakku wis ... Sapepake

Kuliah dadi Dokter Spesialis (2)
Sekolah ana ing bidhang kedhokteran iku kaya ora ana enteke. Malah ana gambar ing karikatur kang saiki karan “meme,” sekolah bidhang kedhokteran iku wiwit enom nganti tuwa sekolah terus ora ana kendhate. Yen sekolah bidhang teknik, ekonomi, hukum saka S1 mbutuhake wektu watara patang taun. Banjur yen nerusake S2 mbutuhake wektu rong taun. Lan yen te­rus menyang S3 mbutuhake ... Sapepake

Kuliah dadi Dokter Spesialis
Ana rubrik iki ing minggu kepungkur aku nulis bab Wajib Kerja Dokter Spesialis (WKDS). Program kang wis meh setaun iku, pranyata banget antuk apresiasi saka masyarakat kang sasuwene iki durung antuk layanan dhokter spesialis. Mligine ana ing we­weng­kon tapel wates negara utawa pu­lo-pulo kepencil. Sejene masyarakat an­tuk layanan, dhokter spesialis kang antuk tugas minangka ... Sapepake

Wajib Kerja Dokter Spesialis (3)
Nanging emane kok ya ana wae kang ora sarujuk. Malah kang ora sarujuk karo kawicaksanan mau banjur nglapor­ake menyang Komnas HAM. Malah de­ning Komnas HAM banjur dianakake FGD (Focus Group Discussion). Lan FGD ma­nut pawarta diestreni dening wakil Kemen­trian Kesehatan RI, Kementrian Hukum & HAM RI, Kementrian Riset Teknologi & Pendidikan Tinggi RI, Majelis ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa