» Kategori : Pojok UKM

Tenun lan Goni dadi Sepatu Edi Peni

Sepatu, kanggone pawestri, ora mung sandhangan ing perangan sikil wae. Nanging uga mujudake piranti sing digatekake jinise, modhele, uga kaendahane. Mula kaya lumrahe wong wadon, sukune sepasang nanging sepatune bisa ngancik limang kranjang. Hehehe…. Ya amarga saben menganggo klambi werna lan potongan tinamtu, sepatune milih sing cocog. Umume sing wernane saemper. Lha yen saben acara ... Sapepake

Kerajinan Diorama Pring Apus
Kerajinan saka pring kang nye­ritakake kedadeyan urip wektu iki durung akeh sing nindakake, kaya dene pa­karyan kang ditekuni Ibnu. Miturut kan­dhane, pakaryan apa wae yen di­lakoni kanthi temen temtu bisa ngasilake dhuwit, senadyan panggawean mau tuwuh saka kreatifitas kang ora dinuga. Pring apus kang uwis ora digunakake ing proyek bangunan, dening Gringsing Ibnu ... Sapepake

Budidaya Coro Pranyata Gampang Lan Mikolehi

Kewan coro utawa kecowak sing katon ora aji, pranyata bisa disulap dadi usaha budidaya sing mikolehi. Saliyane gampang cara ngopenine, uga gampang cara adole. Mung mbutuhake kandhang sing ora amba. Uga pakan sing prasaja. Sanajan sawangane mung prasaja, rega pangadole kewan iki lumayan ngedab-edabi. Ora nggumunake, omzet usaha coro iki bisa nganti puluhan yuta sawulane. “Waton ora ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik