» Kategori : Laporan

ABG Selamet Ngrabi Mbah Uti Rohaya (71)

Bocah ABG aran Selamet Riyadi (16) saka OKU (Ogan Komering Ulu) Sumsel iki jan nekad temenan. Ing atase “kencing aja belum lempeng”, wani ngrabi Mbah Uti Rohaya (71) sing ngu­mur meh sangang windu. Kaot 55 taun! Ning kepriye, witing tresna merga kulina. Kawit cilik sing ngupakara Selamet pancen Rohaya. Mula ben ta diarani nranyak, gak perduli. Mbah Rohayaaa, wok wok wok ... Sapepake

Sing Pro ISIS Saya Akeh UU Teroris Kapan Dadi?
Wong Indonesia pro ISIS saya ombyokan, mung emane RUU Anti Teroris mangkrak ing Senayan. Digarap luwih saka setaun ora dadi-dadi. Menko Polhukam Wiranto wis nguyak-uyak, nanging DPR-e kakehan parikan. Paling gawe kaget, Pansus-e kaya kayu jati ketlusuban ruyung. Awit M. Syafiie (Gerindra) sing dadi ketuane dhestun condhong karo teroris si jenat Santoso sing wis bangka ana Poso. KANGGONE ... Sapepake

Kumandhange Indonesia-Pancasila-NKRI ing Acara Sungkeman Kulawarga
Sing dakbeber iki kabeh, nduweni karep kepriye mungguh para maos anggone aweh tanggapan, yen apa kang daktindakake ing kulawargaku kuwi kaya kang dakandharake iki kabeh. Upamane klebu aneh lsp. Utawa bisa bae ing kulawarga liya uga ana kang nduweni cara liya, ing ndalem acara sungkeman ing kulawargane dhewe-dhewe. Pancen wis dadi tradhisi saka leluhur, menawa saben riyaya acara sungkeman ... Sapepake

Sing kliwatan saka mudhike tilas Presiden AS
Degan tumrape wong Indonesia, yen kepengin kari menek. Klapa enom mau wis ditepungi ing abad ka-15, jamane Ki Gedhe Pema-nahan-Kiageng Giring. Nanging kanggone Barack Obama mantan Presiden AS, nembe bisa ngombe degan kanthi merdika, ya rikala menyang Indonesia. Dhek mudhik Lebaran nembe iki, Obama klakon ngombe es degan ing Bali, rasane seger sumyah, ketoke jan tanja ... Sapepake

Tintingan Geguritan “Pusara Pahlawan” Karya Alamanda (2)
Bait-2:    Nalika wengising palagan nyudhet tentreming nagri Gumregah manggul gegaman tanpa sabawa Nglawan penjajah dur angkara Angrukebi bumi pertiwi       Ketika kejam peperangan merobek damai sepi       kau angkat senjata tanpa dipinta melawan ... Sapepake

Gubernur Soekarwo Nampa Penghargaan Saka Kapolda Jatim
Gubernur Jawa Timur Dr. H. Soekarwo nampa penghargaan atas dedikasi lan partisipasine jroning  mekarake lan gawe saya majune  Kepolisian Negara Republik Indonesia ing  Jawa Timur.   Penghargaan arupa jaket kebesaran Polri werna biru tuwa, PIN emas lan pia­gam kasebut ditampa Pakde Karwo, ngo­no yen padha ngaturi Gubernur Soe­karwo, saka ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben wong nduweni kalodhangan kang padha kanggo ganti dadi luwih apik.

Klik

HAMAORI ALIAS LARUNG SESAJI

Kayadene ing tanah air, ing Jepang pranyata uga ana upacara larung sesaji yakuwi kang diarani Hamaori ing segara kidul Chigasaki, sakulone Tokyo. Upacara iki ajeg dianakake saben taun. (d/ist)***

Pethilan

Setya Novanto dadi ‘tersangka’

Sapinter-pintere ‘papa’ mlumpat….

Blangko e-KTP wis ana maneh

Gek-gek dikorupsi maneh??

PPP padha PPP-ne rebutan kantor

Eling jaman orba