» Kategori : Laporan

Majalah PS Nampa Pengaji Media Pelestari Budaya Lan Sastra Jawa

Pengetan Hari Bahasa Ibu Inter­nasional (HBII) dipengeti bangsa-bangsa sadonya ing  saben taune ngepasi tang­gal 21 Februari. Lembaga pendidikan Unesco kang wiwitane netepake yen HBII mau ditetepake tanggal 21 Februari dhek taun 1999 lan sabanjure  diakoni  sarta dipikuwati dening Keputusan Perserika­tan Bangsa-Bangsa (PBB) taun 2008. Sa­rana anane ... Sapepake

TGPF Kasus Novel Baswedan Kapan Didhapuk Pak Jokowi?
Kasus penyiraman air keras penyidik KPK Novel Baswedan, meh setaun durung kawiyak pelaku dalah dhalange. Pamrayoga amrih kadhapuk (Tim Gabungan Pencari Fakta (TGPF), durung ditanggapi Presiden Jokowi. Novel dhewe sing dadi korbane ora yakin menawa polisi gelem mbukak, merga nggepok sawenehing jendral polisi. Yen bener, “utang” kasus Polri saka taun 1970-an tansaya nambah. ING ... Sapepake

SMA Negeri Taruna Nala
Sapa wonge dadi wong tuwa sing ora kepengin anake ngangsu kawruh ing papan sing kawentar apik. Tambah marem yen bisa digulawenthah ing sekolah apik tur selaras karo pepe­nginane bocah. Apamaneh yen sekolah­ane apik, bocahe seneng, isih tambah antuk panggulawenthah bab urip mandhiri. Salah sawijine sekolahan sing sarwa komplit kasebut mapan ing Jawa Timur, yaiku SMA Negeri Taruna ... Sapepake

Menteri Susi Mertinjo Kapal Cantrang Ing Juwana
Menteri Kelautan lan Perikanan Republik Indonesia Susi Pudjiastuti ngandharake, ngenani kawicaksanan kang becik saka Pemerintah Pusat uga saka Kementrian Kelautan Perikanan kabeh tujuane kanggo ningkatake kesejahtraan para masyarakat nelayan. Bab kasebut dipratelakake  Susi Pudjiastuti marang para kadang nelayan nalika acara kunjungan ... Sapepake

Gelar Budaya Prosesi Bobok Bumbung Nglunasi PBB

Warga desa Pesanggrahan Keca­matan Kroya Kabupaten Cilacap kang dipandhegani dening Kepala desa Sar­jo, padha ngulinakake nyimpen dhu­wit ing bumbung perlu kanggo mbayar PBB (Pajak Bumi dan Bangunan) ing saben taune. Merga anggone mbobok cele­ngan ing bumbung bareng-bareng, mula banjur dipahargya mawa adicara mi­rung­gan kang karan Gelar Budaya Pro­sesi Bobok ... Sapepake

Stasiun Tawang, Tansah Keterjang Banjir Rob

Menawa kita nginguk sejarah anane sepur ing Nuswantara, kutha Semarang klebu kutha sing paling penting. Amarga, 150 taun kepungkur, Semarang kutha sing pisanan dhewe duwe sepur, jalur sepur, lan stasiun sepur. Mula, menawa kita klinong-klinong ing Kutha Semarang, kita bakal nemoni akeh wewangunan lan tapak tilas sing gegayutan klawan sepur sing umure 100 taun punjul. Wewangunan kasebut ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…