» Kategori : Laporan

Tekek Kanggo Tamba Gatel

Akeh wong kang ora ngira menawa kewan tekek sing matane mendolo,  wujude saempar cecek, nanging awake luwih gedhe katon njijiki, semu reged uga yen nalika disawang kaya nggateli pranyatane dadi ngrejekeni. Kejaba kuwi tekek bisa kanggo tamba  lelara gatel-gatel. Anane kewan  tekek sing gedhe mupangate iki, ora guyon nanging temenan, buktine ing Desa Gabus ... Sapepake

Candhi Borobudur Isih Kebak Misteri (2)

Danau Borobudur Miturut saka asil panalitene para ahli, laladan sakupenge candhi Borobu­dur pancen bisa diarani sawijine wewengkon  kang labil utawa gampang mobah mosik utawa owah gingsir (dinamis) amarga saka dayane kegiyatan tektonik, vulkanik lan fluvial sing asale saka dhaerah aliran sungai (DAS) Kali Progo lan kali cilik-cilik liyane. Saka panaliten kasebut uga bisa ... Sapepake

Candhi Borobudur Isih Kebak Misteri (1)

Candi Borobudur kang mujudake can­dhi paling gedhe sadonya lan dadi salah sijine keajaiban dunia iku  bisa dadi bukti kehebatane  para leluhur kita ing babagan arsitektur bangunan. Tekan seprene durung ditemokake dokumen awujud prasasti utawa liyane sing njlen­trehake kanthi trewaca sapa kang mba­ngun candhi Borobudur lan kapan wiwit dibangun lan ... Sapepake

Kembul Agung Bakul Pasar Gede Harjonagoro

Pasar Tradhisional Kanggo Destinasi Wisata Destinasi wisata ora mung ana pantai, gunung, panggonan sejarah lan heritage, nanging pasar tradhisional uga bisa dadi destinasi wisata yen di kelola kanthi apik dening Pemerintah Daerah. Mula saka iku kanggo mbudidaya pasar tradhisional maju kaya dene pasar modern lan bisa kanggo  destinasi wisata,  Pemerintah kutha Solo liwat ... Sapepake

Satus dina Anies Baswedan dadi Gubernur DKI
Tgl. 25 Januari 2018 wingi wis 100 dina Anies Baswedan dadi Gubernur DKI Jakarta, kabantu Sandiaga Uno dadi Wagube. Saking kepengine ketok populis (mbelani wong cilik), aturan sing wis becik diobrak-abrik. Dalan ditutup kanggo ngajangi pedagang K-5, sepeda motor kena ngliwati Jl. Thamrin-Sudirman, becak diuripake maneh. Iki ngelingake marang lakon “Petruk Dadi Ratu” ing ... Sapepake

Kidang lan Salju, Natal ing Tanah Klairane Sisihanku (1)

Tepungake, jenengku Windi Wahyu Ningtyas, asli Sidoarjo Jawa Timur. Taun wingi, sepisanan aku melu mahargya Natal ing Amerika. Awit, marasepuhku manggon ing Laverett, Amherst, Massachusett. Ing desa kasebut, wargane ora nganti 10 ewu cacahe. Mula, lumrah wae yen saben omah isih kinupeng latar sing amba. Kejaba saka iku, tangga teparone uga arang. Ngendikane ibu maratuwaku, wis ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa