» Kategori : Surabayan

Gak mbayangna
“Awak dhewe gak mbayangna isok duwe dhuwik sampek milryaran, mbok beke duwe dhuwik sak milyar ae wis gak isok turu, soale wong nek duwe dhuwik akeh akale pulih tambah, kepengin ika iki, kepengen mrana mrene, kepengin ngana ngene, rumangsane donya niki kabeh isok dituku nggawe dhuwik, nggae dhuwik kabeh urusan dadi lancar. Mikir thok ae gak isok turu, nek duwe temen apamaneh dhuwik niku ... Sapepake

Dina Kulawarga
“Tanggal 29 Juni ditetepna dadi Hari Keluarga Nasional (Harganas) liwat  Keputusan Presiden Nomor 39 Tahun 2014 bab Hari Keluarga Nasional. Saben taun dianakna peringatan Harganas tujuane gae ningkatna peran serta pemerintah, pemerintah daerah, mitra kerja, barek swasta sing onok gegandhengane barek pentinge nerapna wolung fungsi keluarga lan gae mbentuk  karakter ... Sapepake

Marine Pasaan
“Pas pasaan awak dhewe perkara mangan ngati-ati gak sembarangan, paling sedina muk mangan pindho buka barek saur, mangan ya gak isok wareg-wareg, mergane nek kewaregen weteng malah gak enak, gak isok traweh. Lha marine pasaan terus ketemu riyaya panganan akeh racake enak-enak akeh kolesterole, manis, terus mangane gak etungan. Masia weteng isik gurung luwe ketok panganan enak ... Sapepake

Silaturahmi
“Tradhisi unjung-unjung ndhuk riyaya niku nek gae aku tepak, situasine pas. Soale nek gak ngono arang acara silaturahmi barek dulur-dulur utamane sing dulur rada adoh tah kanca nek gak onok perlune, mbok sampek pirang-pirang taun isok gak ketemu. Lha ndhuk riyaya niki awak dhewe kate silaturahmi ndhuk sapa ae gak nok masalahe, gak onok sangga runggine. Makane masiya adoh diperlokna ... Sapepake

Oleh-olehane Pasa
“Rasane entheng pasa taun niki, masalahe udarane ndhuk Surabaya ya mendukung, gelek mendhung barek udan gerims, hawane polih adhem, nggarahi gak sepira ngelak tah luwe. Apa maneh nek wis mari asar dhilik ae gae unthek nduk pawon wis Maghrib, apane maghribe kira-kira jam setengah nem. Pasa nek ditindakna barek ati seneng encene gak krasa ngrekasa. Enak ae, lha sing penting maneh nek ... Sapepake

O T T
“Istilah OTT saniki jian akrab ndhuk kupinge ma­syarakat, lha apane bolak-balik onok pejabat sing kenek operasi tangkap tangan (OTT) makane istilah niku dadi familiar ndhuk kupinge awak dhewe niki. Sing entas niki kenek OTT pejabat ndhuk Jawa Ti­mur masalahe biasa masalah beselan. Sing ngekeki beselan barek sing dibeseli padha-padha klerune, padha-padha dirangket barek KPK. OTT ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben wong nduweni kalodhangan kang padha kanggo ganti dadi luwih apik.

Klik

HAMAORI ALIAS LARUNG SESAJI

Kayadene ing tanah air, ing Jepang pranyata uga ana upacara larung sesaji yakuwi kang diarani Hamaori ing segara kidul Chigasaki, sakulone Tokyo. Upacara iki ajeg dianakake saben taun. (d/ist)***

Pethilan

Setya Novanto dadi ‘tersangka’

Sapinter-pintere ‘papa’ mlumpat….

Blangko e-KTP wis ana maneh

Gek-gek dikorupsi maneh??

PPP padha PPP-ne rebutan kantor

Eling jaman orba