» Kategori : Surabayan

Telek Kuliahan
“Ora kurang saka arek 850.000 sa Indonesia padha telek kuliahan liwat seleksi bersama masuk perguruan tinggi negeri (SBM PTN), areke kudu saingan siji barek sijine supayane isok mlebu sekolah sing sipilih, dene wong tuwane sing ibut telek dhuwik gae mlebune engkuk nek ketampa. Soale saniki kuliah dhuwike akeh. Awak dhewe ya gak eruh apaa tambah suwe sing arane kuliah niku tambah larang ... Sapepake

Siap-siap Kate Pasaan
“Alhamdulillah awak dhewe isik diparingi ke­sempatan ketemu barek wulan Ramadhan maneh, artine ketemu barek wulan sing ndhuk kono akeh bonus-bonuse gae insan sing ndhepe-ndhepe barek Gusti Allah. Ibadah apa ae tah perbuatan apa ae sing intine nindakna dhawuhe Gusti gan­jarane tikel tekuk. Barek onok bonus gedhe pisan yaniku sing diarani Lailatul Qodar, ganjaran sewengi koyok ... Sapepake

Wayahe Nyekar
“Dulur wis mlebu wulan Ruwah lho sedhela maneh wis pasa, gae dulur Jawa nek kate mlebu wulan Pasa onok tradhisi nyekar ndhuk makame keluarga. Onok sing muk nyekar thok ndhuk makam, tapi ya onok dulur sing kirim donga liwat mesjid. Gae sega kothakan tah jajan, diserahna ndhuk mesjid gae shodaqoh, terusan jamaah tahlil tah barek maca Yasin pahalane shodaqoh tah pahala maca Yasin utawa ... Sapepake

Oplosan Maut
“Lagu oplosan nek digatekna temen asline apik isine nuturi gae sing doyan mendem, apa ora eman dhuwite gae tuku banyu setan, tutupun botolmu tutupen oplosanmu emanen nyawamu aja mbok teruske mergane gak onok gunane. Emanen nyawamu aja mbok terus teruske mergane gak ana  gunane. Kae kanca-kancamu akeh sing padha gelimpangan ditumpakna ambulan.Tapine masiya wis kulina nyanyekna ... Sapepake

Kesandhung
“Sukmawati kesandhung masalah, maca puisi anggitane sing isine nglarani atine wong Islam, wayahe  piyayi pinter kaya Sukmawati niku rak isok nggagas yok apa kira-kira isine puisine niku kate nggawa masalah tah gak. Masiya niku bocah SMA mesthi sadhar nek isine puisi niku ngandhut sara apaka dheweke wani maca puisi niku dhuk even sing binuka gae umum. ... Sapepake

Jamane Terus Maju
“Tak rasakna sing arane keadaan jaman saniki terus maju, ajuning jaman mergane ya keseret barek ajune teknologi IT. Merga IT sing tambah canggih sing arane tuku tiket pesawat tah kereta apik cukup saka ngomah, kate sambung barek dulur masiha niku omahe adoh banget cukup leyeh-leyeh ndhuk kamar wis isok ketemu wonge ya ketok gambar barek suwarane, luwe kepengin mangan ya cukup pesen ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?