» Kategori : Surabayan

Grahana Rembulan Super
“Malem tanggal siji Februari 2018 wingi onok grahana rembulan, gae awak dhewe sing gak eruh masalah astronomi sing koyok ngono niku biasa ae, sing arane grahana rembulan kerep methuki, tapine gae ahli astronomi, grahana rembulan niku diarani grahana rembulan super getih biru (Super Blue Blood Moon). Fenomena niki kegolong grahana perigee, yaiku grahana rembulan total kang kalakon saat ... Sapepake

Awas Lindhu
“Mentas ae onok lindhu ndhuk dhaerah Lebak Banten, lindhu niku sampek bolak-balik muk sing rada gedhe pindho, sampek isok dirasakna ndhuk Jakarta sing gae pendhudhuk Ibukota panik padha mlayu metu saka gedhung. Jarene sing pinter lindhu niku mau onok kaitane barek aktife cicin api Pacifik dha­erah niku ngliwati limalas Negara, dadine makane onok sambung sambunge antara gempa siji ... Sapepake

PCC
“Awak awak kudu gak gedheg-gedheg yok apa, masiya pemerintah wis tegas mbrantas sing arane obat-obatan terlarang tapine ndhuk tengah masyarakat isih akeh sing kendel wani gae obat-obatan niku barek ngedharna pisan obat-obatan sing wayahe kudu nggae resep dhokter. Bayangna ndhuk pinggiran Sidoarjo, ndhuk desa Wonoayu entas ae BNN barek Polisi isok nggrebeg gudhang gae nyimpen barang ... Sapepake

Beras Larang
“Beras sing dadi kebutuhan pokok awak dhewe niki regane keri-keri niki terus mundhak, dibandhing wingi-wingi mundhake saniki isok sampek 2000 repis sekilone. Ngadhepi perkara niki pemerintah siap-siap kapene impor. Niki gae njaga regane beras supayane gak mundhak terus. Pas saniki daya beli masyarakat rodok kurang, ketambahan beras larang mbok apane gak senen kemis temen. Awak dhewe ... Sapepake

Muga-muga tansah pinaringan slamet
“Awak dhewe wis mlebu ndhuk taun 2018, nek nontok taun 2017 kepungkur jan encene cukup medeni, apane sing arane bencana niku prasaku komplit-plit, onok lindhu, onok gunung mbledhos, onok banjir, onok angin barat, longsor barek liyane maneh gurung tragedhi merga po­lahe menungsa. Makane ayo dulur mumpung 2018 lagek ae mancep, ayok sing akeh-akeh anggone donga su­payane ndhuk ... Sapepake

Basa Jawa Ndhuk Montor Muluk
“Entas ae awak dhewe saka Jakarta, mulihe numpak montor muluk Sriwijaya. Marine ndharat ndhuk bandara Juanda sing arane pramugari niku mbagekna penumpange nggunakna basa Jawa alus. Aku ya kaget soale kit biyen mula awak dhewe niki gak tau krungu onok pramugari sing nggunakna basa Jawa ndhuk komunikasi barek penumpange. Aku krungu sing koyok ngono niku rumangsa mongkog dene isik onok ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa