» Kategori : Surabayan

W e l u t
“Welut niku iwak banyu sing lunyu, angel dicekel merga senjatane sing lunyu niku, nek lendire sing nggarai lunyu niku wis entek lagek gampang dicekel. Pengapesane mari kecekel terusan ditekuk wis nglim­pruk gak isok obah malah isok dadi mati. Wayahe awak dhewe males ngomongna pejabat Negara,  pejabat Negara sing korupsi mergane saking akehe sing korupsi terusane konangan ... Sapepake

Pahlawan
“Sepoloh Nopember ndhuk kota pahlawan mesthi rame, gak muk pas tanggal niku tapi sagurunge tah sauwise akeh sing padha mrengeti hari pahlawan niku barek macem-macem acara, onok sing muk sekedhar nggae pakaian pejuang, koyok seragam tentara, perawat tah nggae pakaian jaman empat limaan, pokoke pas tanggal tanggal niki sing arane wong dodol sandhangan  tentara tah polisi gae ... Sapepake

Nyawa Koyok Gak Onok Regane
“Nontok mbledhak barek kobongan pabrik mercon ndhuk Kosambi Tanggerang sing korbane mati sampek wong 48, awak dhewe melok prihatin apa maneh sing dadi korban niku onok karyawan sing isik dibawah umur kerja tambah melas rasane. Nek korbane sampek akeh koyok niku aku ngarani nek pabrik niku gak antisipasi sakgurunge. Wayahe pabrik mercon niku kudu duwe pencegahan sing apik, supayane nek ... Sapepake

Aji Mumpung
“Prasaku saniki akeh wong sing lali barek titahe kadidene menungsa diciptakna gae apa. Akeh sing wis katut barek iming-iminge setan terusan lali barek amanah kuwajibane, lali barek janjine. Apamaneh nek wong niku wis entuk cekelan, entuk jabatan sing jabatan niku isok gae numpuk bandha bah niku bandha sing gak halal. Keri niki Bupati Nganjuk Taifiqurrahman, kenek OTT KPK mergane ngedol ... Sapepake

Siap Siap Pemilu
“Hawane pemilu 2019 wis wiwit semlenget. Partai politik (parpol) calon peserta wis padha dhaftar ndhuk  Komisi Pemilihan Umum, onok 27 parpol. Nek diban­dhingna barek jumlahe partai sing resmi gak onok separone. Jumlahe partai saniki onok 73 partai. Dibandhingna barek pemilu 2014 jumlahe ya kalah adoh, pas taun 2014 sing daftar onok 46. Akehe sing gak dhaftar merga ... Sapepake

Amunisi
“Perkara senjata sing dituku barek polisi wis mandheg, ee rame maneh merga amu­nisi sing dituku saka Bulgaria niku sing di­arani SAGL (stand- alone grenade launcher) niku termasuk amunisi gae tentara gak gae polisi, malah jarene amunisi sing akehe meh nyandhak nemewu niku tentara gak duwe. Termasuk amunisi anyar sing modhele koyok granat. Amunisi niki cocok gae nye­rang ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Lumakune wektu luwih cepet katimbang mlakune mega. Sing sapa kang wektune mung kanggo ngabekti lan ngibadah mring Gusti Allah, mula iku wektu lan umure kang satemene …

Klik

LUKISAN ING WULU

Wulu pranyata bisa dadi salah sijine media lukis kang eksotik banget. Nanging mung wong-wong tinamtu wae kang bisa nindakake, yakuwi wong kang telaten lan sabar jalaran lukisan edipeni iki ora gampang ditindakake sarta butuh ketelitian kang dhuwur banget. (d/ist)

Pethilan

Kanggo Asian Games, Indonesia kekurangan jaran level internasional

Sing akeh pancen kambing hi­tam…

Setya Novanto dianggep nuduhake tumindak kurang becik

Paribasan ngandhakake; tinggal glanggang colong playu!

Setya Novanto wusanane mlebu tahanan KPK

Ngenteni lelakon sabanjure