» Kategori : Banyumasan

Surabaya Geger
Wengi kuwe, kebeneran regune Kaki Bawor sing tugas rondha, tekan gerdhu Pos Kamling, Kaki Bawor mandan kaget, anggota regune wis kumplit, ana Pak Priyanto sing pangsiunan PNS, mas Guru Tarno, Kebayan Dikin, Darman betor karo Yamun si bujang tuwa, agi padha dopokan rame pisan, Yamun gagehan nampani termos sing digawa Kaki Bawor, kangsung dithor nang gelas kanggo wong nem, karo wadul, ... Sapepake

Nyegah Terorisme
Mudhun kang mesjid bar tarweh, jane durung wengi, ninge Kaki Bawor pancen  nguja garep niliki Gerdhu Siskamling, ora ngerti gole mlaku ditutna mas Guru Tarno nang mburine. Bareng tekan ngarep Gerdhu, terusan cluluk, “Ramane, garepan kondur dhisit, apa langsung rondha?” “Eh, Gurune. Ujar inyong sapa, ket mau gole ngetutaken yah?” takone Kaki Bawor mandan ... Sapepake

Bingung Gole Mudhik
Mbekayu Tebok agi ketungkul utheg masak nang Dapur, nalikane Kaki Bawor mlebu nang umah pawon. “Tebok, bojomu agi maring endi? Wis mangkat meng stasiun apa durung? Tek enteni, jare garep nakokaken karcis sepur, nggo inyong,”  takone Kaki Bawor, karo mapan njagong nang dhingklik. “Karcise sepur sing jurusan maring ngetan wis entong Ramane, jaman canggih kaya siki ... Sapepake

THR - Gawe Bombong
Nang warunge Kaki Narso sing manggon nang pinggir gili gedhe, Kaki Bawor, Darman Betor, Yamun si bujang tuwa padha jagongan karo medang, nyambi dopokan. Maune ya ora genah sing dirembug, ninge suwe-suwe tekan gole padha ngarepaken badanan. Sing ngawiti Darman Betor, “Sing genah ayem toli para PNS, anggota Polri, TNI, Pangsiunan, garepan badan kaya kiye, padha olih THR sekang ... Sapepake

Berkahe Tol Laut
Awan kuwe Kaki Bawor agi jagongan dopokan karo pak Priyanto sing pangsiunan PNS nang teras ngarep umahe. Ke­beneran Mas Gatot sing bukak warung internet nang pojokan gang, liwat, weruh sing agi padha jagongan, terus baen ngunclug marani. “Lha, kebeneran pak Priyanto ketemu nang kene, miki jane inyong garepan sowan maring dalem,” omonge mas Gatot karo nggered kursi melu ... Sapepake

Nyadran – Punggahan
Karo mlaku maring Pos Kamling, Kaki Bawor nggatekaken akeh umah sing padha tutupan rapet, senajan lampune ngarep umah padhang, ninge njero umahe padha petengan. Genah umah akeh sing suwung, padha ditinggal bali ndesa. Bareng tekan Gerdhu Pos Kamling, sing ana mung Pak Priyanto pensiunsn PNS, karo Kebayan Dikin. “Sepurane Ramane, akeh sing agi padha bali ndesa, Nyadran, ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan