» Kategori : Banyumasan

Operasi Tangkap Tangan
Ketua Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) Agus Rahardjo nang aca­ra telepisi kandha, neng taun 2016 jumlah oknum sing ketangkep nang Operasi Tangkap Tangan (OTT) KPK, nyandhak angka 10 oknum. Ke­dadeyan sekang anggota legislatip, eksekutip lan yudikatip. Ningkat luwih sekang taun 2015 sing mung ana 5 oknum sing ketangkep OTT. Sing paling medeni, sekang jumlah 16 oknum ketangkep OTT, ... Sapepake

Longsor
Awal April wingenane, desa Banaran wilayah kabupaten Ponorogo diterjang tanah longsor. Paling ora nganti kaping pindho. Jumlah warga kang tiwas jalaran kurugan longsor, sing ketemu nembe telu, liyane luwih sekang selawe korban durung ketemu. Jalaran umah lan kurban kurugan longsor nganti atusan kubik lemah. Dening pemerintah Ponorogo, dike­rigaken bantuan rupa alat berat, ... Sapepake

Wisata Dumas
Ngrembug babagan pariwisata, nang wilayah Dumas (Kedu-Banyumas), kayonge paling sugih obyek wisatane, nek ditandhing karo wilayah Jawa Tengah, Jawa Timur utawa Jawa Barat. Jalaran nang wilayah Kedu Banyumas, obyek wisatane paling kumplit. Mulai sekang wisata ga­weyan, wisata pantai, wisata gunung, wisata alam lan wisata religi. Ningen kuciwane, nang wilayah kiye, pariwisata du­rung ... Sapepake

K r i t i k
Mbekayu Tebok wingenane klinthung maring Kroya, nang tanggane mbekayu Sari Jumali sing tau dadi juragan Rangkulan (Urang sekul kelan Kroya). Ningen bareng tukang dagang utawa bakul ora teyeng dodol nang stasiun lan sepur, usahane anjlok. Senajan ora mati, ningen da­gangane dulure mbekayu Sari sing jenenge mbekayu Sekar selot suwe selot alum. Mangkane bakul sing dadi langganane luwih ... Sapepake

Kejawar
Kanca batir warga Banyumasan, apa rika padha ngerti, desa paling tuwa nang Banyumas? Desa sing dadi asal mula punjere kabupaten tahun 1582 Masehi lan karesidenan Banyumas. Desa mau sekiye mlebu maring kecamatan Banyumas, sing panggonane nang sekidule pendhapa lan alun-alun Banyumas. Lan nang desa kono ana titik nol wilayah Karesidenan Banyumas. Desa mau kawit jaman Kerajaan Pajang ... Sapepake

Campursari
Sekar Ariwati, salah siji keponakane mbekayu Tebok lagi leyeh-leyeh nang lincak sengisore papringan, karo ngrungokaken siaran sekang radio swasta niaga. Kebeneran wektu semono lagi siaran lagu-lagu campursari sing diembani dening mbekayu Tumiyati, penyiar sing asli sekang Wonogiri. Kayonge Sekar golih ngrungokaken jan ngemataken pisan. Apa jalaran seneng karo lagune, karo penyiare apa ana ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ora perlu njlentrehake bab kita marang sapa wae, merga sing seneng karo kita ora butuh bab iku lan kang benci marang kita ora percaya iku.

Klik

SWASANA TIMUR TENGAH

Ngarepake Romadon akeh restoran ing Indonesia kang nawakake panggonan kanggo buka. Ora luput, dekorasine uga nylarasake karo suwasane. Kaya ing salah sijine restoran ing Jakarta iki nyuguhake dekorasi nuansa Timur Tengah, utamane Maroko, kanthi kelambu werna werni lan lungguhe lesehan. Mesthi wae panganan kang disuguhake uga ala Timur Tengah. (d/ist)

Pethilan

Bursa cagub Jabar saya rame

Wiwit pepaes

Sasuwene pasa, PNS mulihe luwih cepet

Luwih seneng maneh yen THR-e cair luwih cepet

Miskinke wae calo TKI ilegal

La yen wis miskin piye?