» Kategori : Banyumasan

Saka Tatal Demak
Kaki Bawor karo kanca batir sekang grup Pengajian dhukuh Igirbenda Karangpucung kebeneran melu ziarah maring para wali Sanga  nang Demak. Ora kelalen, jamaah pengajian, kelebu kaki Bawor karo mbekayu Tebok merlokaken shalat nang Masjid Demak sing mashur. Nurut para kanca, salat nang masjid Demak sing uga dijenengi mesjid saka Tatal, bisa luwih khusu, tenimbang shalat nang ... Sapepake

Adipati Mertadireja II
Warga Purwakerta sing isih manggon nang Purwakerta utawa sing wis lunga sekang Purwakerta, ndeyan durung akeh sing paham, nek Purwakerta kuwe gemiyen tau dadi kadipaten dhewek misah sekang Kabupaten Banyumas. Sing padha ngerti sekiye, Purwakerta kuwe ibukota Kabupaten Banyumas. Mangkaning, Purwakerta karo Banyumas jaman gemiyen tau pisah sing lawase kurang luwih seabad, dadi kadipaten ... Sapepake

Artidjo
“Kaki Kuswandi, inyong  niteni, sekiye para koruptor sing wis diketok palu alias ditibani pidana dening majelis Hakim Pengadilan Tindak Pidana Korupsi (Tipikor), akeh sing langsung nampa pidana sekang hakim. Arang sing bandhing apamaning kasasi. Nurut rika apa sing dadi jalarane ya?” takone kaki Kijan Kamel, anggota paguyuban sing asli Banjarnegara nalika ... Sapepake

Kalibacin
“Ramane, inyong arep takon maring rika, kenangapa sendhang nang desa Tambaknegara sing bisa nggo tamba, dijenengi Kalibacin. Mbokan angger sing jenenge bacin kuwe ambu banger bathang mati,” takone mbekayu Tebok maring ramane ya Kaki Bawor. “Ooo kuwe. Kalibacin kuwe kan jeneng pemandian sing banyune pancen mambu banger, merga nang tuke Kalibacin pancen ana sumber mineral ... Sapepake

Kadipaten Purwakerta
Kaki Bawor, Kaki Hartoyo isih umyek dopokan karo macit mendoan lawuh cengis nang Bojongsari, gubuge kaki Hartoyo. Sing derembug isih crita kota Purwakerta sing sekiye dadi Kota Kadipatene Banyumas. “Ramane, jere gemiyen Purwakerta kuwe kadipaten dhewek, pisah karo Banyumas ya ramane,” takone Hartoyo maring kaki Bawor. “Lho apa iya sih ramane,” Gonang, guru nang ... Sapepake

Makam Dawuhan
“Ramane, inyong pengin ngerti, senajan inyong wong Banyumas, ningen nganti sekiye durung tau weruh lan durung tau ziarah maring makam para pepundhen sing tau dadi adipati Banyumas. Jere monge angger wong Banyumas dolan utawa ziarah maring Dawuhan, bakal ngerti sejarah madege Banyumas jaman Joko Kahiman. Keprimen critane, Ramane?” takone mbekayu Sari, penyiar radio swasta ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Lumakune wektu luwih cepet katimbang mlakune mega. Sing sapa kang wektune mung kanggo ngabekti lan ngibadah mring Gusti Allah, mula iku wektu lan umure kang satemene …

Klik

LUKISAN ING WULU

Wulu pranyata bisa dadi salah sijine media lukis kang eksotik banget. Nanging mung wong-wong tinamtu wae kang bisa nindakake, yakuwi wong kang telaten lan sabar jalaran lukisan edipeni iki ora gampang ditindakake sarta butuh ketelitian kang dhuwur banget. (d/ist)

Pethilan

Kanggo Asian Games, Indonesia kekurangan jaran level internasional

Sing akeh pancen kambing hi­tam…

Setya Novanto dianggep nuduhake tumindak kurang becik

Paribasan ngandhakake; tinggal glanggang colong playu!

Setya Novanto wusanane mlebu tahanan KPK

Ngenteni lelakon sabanjure