» Kategori : Banyumasan

Bumidirjo
Jeneng Kebumen utawa Kabupaten Kebumen neng Jawa Tengah kuwe ora teyeng dipisah karo pawongan kanga aran Pangeran Bumidirjo. Panjenengane kuwe ulama lan bangsawan rayi kandung Sultan Agung Hanyakrakusuma ing Mataram. Nalika Sultan Agung taksih ngasta dadi punjering adil keraton Mataram, Pangeran Bumidirja kuwe minangka penasehat ratu. Nanging bareng keprabon dilintir dening putrane ... Sapepake

Bakmi
“Ramane, neng negarane dhewek, kelebu nang Banyumas, sing jenenge mie utawa bakmi koh kayonge akeh banget. Nang Yogyakarta  ana mie utawa bakmi lethek. Neng Wonosobo ana mie ongklok, neng Aceh ana mie keling (Banglades), neng Sumatra Kidul ana mie Bangka, neng Bogor ana mie soto Bogor. Durung angger nang saben kota sekiye mesthi ana sing dodol mie ayam sing kadhang digandheng ... Sapepake

Media Sosial
Neng era globalisasi kaya sing kedadeyan sekiye, jenenge media sosial utawa medsos wis dadi bagian urip lan penguripan sosial, politik lan ekonomi nang kabeh negara selumahing ndunya, kelebu nang Indonesia. Ora mung wong tuwa, pegawai, wirausaha lan politisi sing nganggo medsos. Ningen bocah pentil sing durung teyeng maca nulis, sekiye cekelane wis henpon, senajan mung nggoleti dolanan utawa ... Sapepake

Gambir Sawit
Wingenane mbekayu Tebok dijak maring umahe dulure wadon nang Jagakarsa-Jakarta Selatan. Seliyane silaturahmi lan tilik dulur lan keponakan, mbekayu Tebok dipameri koleksi gendhing-gendhing Jawa nang dulure wadon sing pancen kebeneran dadi penyiar nang radio swasta niaga. Encen sih, dulure wadon ya mbekayu Sari momongi acara Banyumasan nang radio. Mulane koleksi lagu-lagune akeh. Ning sing ... Sapepake

NKRI
Wulan Agustus, kanggone bangsa Indonesia mujudaken wulan kemerdekaan. Jalaran ya nang wulan Agustus, pase 17 Agustus tahun 1945, wakil Bangsa Indonesia sing depandegani dening Soekarno lan Hatta, ngumandhangaken proklamasi nang Jl Pegangsaan Timur No 56 Jakarta. Mulane mulai tutup wulan Juli nganti tutup wulan Agustus, meh saben umah padha ngerek bendera merah putih, kanggo mengeti dina ... Sapepake

Patung Jendral Sudirman
Tangi turu sore-sore, mbekayu Tebok terus nguripaken telepisi ireng putih 14 inci sing dideleh nang ndhuwur kenap utawa meja cilik. Biasa, nonton warta berita sekang telepisi swasta sing dadi kedhemenane. Ningen durung patiya suwe golih nonton, mbekayu Tebok kaget, njeng­girat. Malah njuran melung-melung ngundang ramane sing kebe­neran lagi ndhangir tanduran nang pekarangan ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam