» Kategori : Banyumasan

Tandhing-e Jago Kapuk
“Kaki Bawor, rika ngerti apa ora, sing jenenge tandhing bal-balan tingkat dunya kuwe, ora mung tandhinge jago bal kaya Cristiano Ronaldo, Messi, Gareth Bale, Suarez lan pemain bal tingkat dunya liyane. Ningen uga tandhing antara jago kapuk sing njagong nang bangku. Kaya modhel Zinedin Zidane, Jose Mourinho, Pep Guardiola lan liyane. Jago kapuk sing sekiye dadi pelatih kuwe maune uga ... Sapepake

Kenthang Penguripan
Mangsan udan, warta sing sering ditayangaken nang telepisi biasane banjir lan tanah longsor. Nang kukuban eks Karesidenan Banyumas, kayonge meh kabeh kabupaten ketemu perkara kue saben taun. Sing jenenge tanah longsor, sering ketemu nang Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas lan Cilacap. Jalaran nang wilayah kiye, seliyane ana barisan gunung uga ana barisan pegunungan. Nang Cilacap pancen ora ... Sapepake

Beda Kuwi Rahmat
Durung suwe iki, esuk bar subuh, wayah mletheke srengenge sekang bang wetan, keton nganter lan endah banget kluwung (pelangi) nang bang kulon. Mbekayu Tebok karo Kaki Bawor sing lagi becer nang Pasar Kemiri, sandhing Stasiun Depok Baru weruh sawangan kang endah mau mbatin, kiye garepan ana apa. Jalaran sejeg jumbleg kaki Bawor nembe weruh kluwung jagad wayah esuk nalika srengenge nembe ... Sapepake

Nguri-uri Budaya Seni
Budaya kuwe ciri kanggone bangsa (suku bangsa). Wong gampang ditengeri sekang endi budaya (bahasa) sing dianggo. Utawa wong gampang ditengeri sekang budaya (busana) sing diagem. Conto sing sepisan, wong gampang ditengeri sekang wilayah ngendi wong mau asale, jalaran dialek bahasa sing diomongaken. Contone, padha-padha wong Jawa, ningen antara Surabaya (Arek-arek) karo Banyumas (inyong), ... Sapepake

Mikul Dhuwur Mendhem Jero
Mikul dhuwur mendhem jero, ning racake wong Jawa, khususe Banyumasan, kadhang sering disalah tafsir. Yakuwe, nutupi kesalahane wong tuwa utawa pemimpin sing wis ora nana (waca seda) utawa pemimpn sing wis lengser. Jalaran wong tuwa utawa pemimpin nduweni kesalahan maring anak utawa maring rakyate. Ningen nurut kanca-kanca batir inyong, dudu kuwe sing dimaksud mikul dhuwur mendhem jero. ... Sapepake

Pilkada lan Kadhal
Taun 2017, Indonesia bakal nganakaken pemilihan kepala dae­rah (Pilkada) tingkat II (Bupati lan Walikota) lan tingkat I (Gubernur). Nurut warta ana 101 dhaerah kang bakal nganakaken Pilkada se­rentak se Nusantara. Kiye mujudaken pilkada serentak jilid loro seuwise Pilakada serentak tahun 2014 sing wis liwat. Melu pilkada nang putaran loro, wilayah DKI Jakarta sing dieloni calon ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Bakal tumekan wektune kita leren nresnani sawijining pawongan… dudu merga pawongan mau mandheg anggone nresnani kita, nanging… kita kudu ngrumangsani yen wong iku luwih bahagia saupama kita ngeculake

Klik

PATUNG KEDHIP

Yen para maos nyilem ing laut Karibia, mula bakal nemokake panggonan iki. Iki mujudake dheretan 500 patung kang pancen sengaja diseleh ing lokasi ksb. Nanging, ujare ngakeh, aja suwe-suwe yen ndeleng patung-patung kuwi, merga bisa ngedhipake matane yen kesuwen anggone mandeng. (d/ist)***

Pethilan

Mendikbud; greget nonton film nasional isih endhek

Merga tontonan politik luwih seru!

Pilkada 2017, calon jalur per¬seorangan rontok

Merga calon saka parpol kabeh cara luwih pol

Dalan rusak ing Jatim, saben dina ana trek ceklek as-e

Saben dina uga ora ana solusi kang pas