» Kategori : Banyumasan

Woh-wohan ndesa
“Tebok, mengko angger maring pasar, tulung inyong ditukokaken jeruk ya. Kayonge koh seger temen ya, panas-panas mangan jeruk,” ujare kaki Bawor maring anake sing paling ayu, ya mbekayu Tebok nalika kledhang arep maring pasar. “Ya mengko tek tukokaken ramane,” mbekayu Tebok nyauri. Bar diwenehi dhuwit nang ramane, mbekayu Tebok ngithir lunga maring pasar tuku ... Sapepake

U M K M
Sedulur lan kanca batir, neng negarane dhewek, Indonesia, sing jenenge wirausaha cacahe egin sethithik, egin adoh karo sing diarani ideal, apamaning angger ditandhing karo negara maju. Kanggo ngoyok playune wirausaha nang negara­ne dhe­wek nggo nututi playune cacah wirausaha nang negara tangga kaya Singapura, Malaysia lan Thailand kayonge mandan rekasa. Jalaran cacahe lembaga ... Sapepake

Silaturahim nanggap Wayangan
Bar badan, Kerukunan Keluarga Banyumasan (KKB) nganakna sila­turahmi lan halal bi halal nang anjungan Jawa Tengah Taman Mini Indonesia Indah nganggo nanggap wayang. Dhalange sekang Purwakerta sing dijak bedhol desa maring Jakarta. Tegese, dhalang nggawa gamelan kumplit, penayangan, sinden lan tukang masak sing mengkone kon masak nggo dhalang, penayagan lan kabeh kru wayang. Lan sing ... Sapepake

Alun-alun Purbalingga
“Ramane, inyong sekiye angger ndeleng alun-alun Pur­balingga kesirihan pisan. Magane, alun-alun sing siki se­manger karo rame pisan, rikala tahun 1999 tesih kaya kuburan. Siki ora mung pas malem minggu thok gre­myeke, ningen presasat saben sore warga Purbalingga padha tumplek blek. Bakul jajanan karo wong sing padha teka meh padha akehe. Delepen, panganan sing didol padha ... Sapepake

Mudhik, Macet, Makmur
Puasa wis rampung, kanca batir sing padha mudhik sewetara uga wis padha balik maning maring papan panggonan ngodhene. Ana sin maring Jakarta, Semarang Surabaya, Bandung lan kota liyane. Ningen sing genah, balik mudhik maring ndesane dhewek mujudaken memori utawa kenangan sing endah lan nengsemaken. Ketemu kanca batir jaman cilik, panganan tradhisional sing mung ketemu nang ndesa, lan sing ... Sapepake

Jaring Narkoba
”Ramane, kayonge meh saben ndina telepisi lan koran nang negarane dhewek disuguhi warta babagan Narkoba. Inyong sering mrinding lan maras, jalaran narkoba wis nyasar maring sakabehing kalangan. Mulai sekang bocah pentil tekan mahasiswa nang perguruan tinggi. Mulai sekang  golongan eksekutif, legislatif lan yudikatif wis disasar dening barang kharam. Apamaning bangsane ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben wong nduweni kalodhangan kang padha kanggo ganti dadi luwih apik.

Klik

HAMAORI ALIAS LARUNG SESAJI

Kayadene ing tanah air, ing Jepang pranyata uga ana upacara larung sesaji yakuwi kang diarani Hamaori ing segara kidul Chigasaki, sakulone Tokyo. Upacara iki ajeg dianakake saben taun. (d/ist)***

Pethilan

Setya Novanto dadi ‘tersangka’

Sapinter-pintere ‘papa’ mlumpat….

Blangko e-KTP wis ana maneh

Gek-gek dikorupsi maneh??

PPP padha PPP-ne rebutan kantor

Eling jaman orba