» Kategori : Banyumasan

Rengos Boyongan saka Guru Sipanji
Sore kuwe, Kaki Bawor lagi jagongan medangan karo Bau Nasiran nang teras ngarep umahe. Kesusul tekane Mas Guru Tarno, tangane tengen nyangking tas kresek gedhe, “Kula nuwun, Ramane. Eh, ana pak Bau Nasiran. Anu, kiye njujugaken tempe kripik, pesenane rika wingi,” kandhane mas Guru Tarno karo ngulungaken gawane. “O.., ya kesuwun. Kebeneran kena nggo lawuh medangan,” ... Sapepake

Jebule Dhuwite Palsu...
Kaki Bawor karo Bau Nasiran agi jagongan medangan nang warunge Kaki Narso, nyambi dopokan karo sing duwe warung, ngo­brol ora genah sing dirembug karo guyon. Ujug-ujug Darman Betor teka karo ngelapi raine sing godres kringet, ambegane ke­ton ngongsrong, langsung srog njagong njejeri Kaki Bawor, ka­ro aba maring Kaki Narso, “Es teh gelas gedhe, Kakine,” njuran ngomong ... Sapepake

Nyura - Sasi Sura
Esuk-esuk mbekayu Romlah bojone kang Daryo  wis maring ngumahe Kaki Pujo, ponakane Kaki Bawor sing manggon jejer pager nang desa Jepara Wetan Keca­matan Binangun. Ndilalah sing mbukakna lawang si Ningsih anakke wadon Kaki Pujo, mahasiswa ISI Su­rakarta sing lagi preian. “ Lho kowe, Ning? Mboke ana?” “Mpun kesah teng peken, Lik. Onten perlu kalih mboke, ... Sapepake

Ki Bodronolo – Panjer
Sore kuwe, Yamun si bujang tuwa pancen nguja ngendhong maring umahe Kaki Bawor. Kebeneran Kaki Bawor agi jagongan dopokan karo Mas Guru Tarno, nang teras ngarep, “Lha si kebe­ne­ran ana Mas Guru nang kene. Inyong arep takon, Ramane. Apa rika ngerti sujarahe Ki Bodronolo sing nang Panjer Kebu­men?” kandhane Yamun karo mapan njagong nang risban. “Seh, seh, ... Sapepake

HIV – AIDS
Mbekayu Tebok awan – awan bali sekang kumpulan PKK nang Bale Desa, gagehan marani Kaki Bawor sing lagi jagongan karo mas Gatot nang risban teras ngumah, karo celuk – celuk : “Ramane, Ramane.. Jare ana penyakit medeni pisan sing langka obate, yakuwe sing jenenge Ha i ve utawane Aids, sing saikine nulari wong – wong. Bayi be bisa ketularan. Anu penyakit apa si ... Sapepake

Bakar...! Keremna...!
Bali sekang mesjid bar ngisa, Kaki Bawor bareng Kebayan Dikin karo Mas Gathot sing bukak warung internet, padha jagongan nang umahe Kaki Bawor, dopokan nang teras ngarep, ketone gayeng temenan, embuh apa sing dirembug. Mbekayu Tebok tanggap, terus meng pawon, gawe wedang kopi. Bareng wis dadi, wedange enggal digawa metu, diladekna maring sing padha jagongan. Kebeneran Kebayan Dikin lagi ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…