» Kategori : Banyumasan

HIV – AIDS
Mbekayu Tebok awan – awan bali sekang kumpulan PKK nang Bale Desa, gagehan marani Kaki Bawor sing lagi jagongan karo mas Gatot nang risban teras ngumah, karo celuk – celuk : “Ramane, Ramane.. Jare ana penyakit medeni pisan sing langka obate, yakuwe sing jenenge Ha i ve utawane Aids, sing saikine nulari wong – wong. Bayi be bisa ketularan. Anu penyakit apa si ... Sapepake

Bakar...! Keremna...!
Bali sekang mesjid bar ngisa, Kaki Bawor bareng Kebayan Dikin karo Mas Gathot sing bukak warung internet, padha jagongan nang umahe Kaki Bawor, dopokan nang teras ngarep, ketone gayeng temenan, embuh apa sing dirembug. Mbekayu Tebok tanggap, terus meng pawon, gawe wedang kopi. Bareng wis dadi, wedange enggal digawa metu, diladekna maring sing padha jagongan. Kebeneran Kebayan Dikin lagi ... Sapepake

Nonton Hari Jadi Kabupaten Purbalingga
Bareng tekan Pos Kamling kaki Bawor mandan kaget, mergane anggota regune wong lima wis kumpul kabeh. Guru Tarno, Kebayan Dikin, Darman Betor, Yamun si bujang tuwa, karo Pak Priyanto Pensiunan PNS. “Eh, ora taune wengi kiye sing mangkat rondha kumplit koh. Tiwase mung nggawa wedang thok, je,” ujare Kaki Bawor karo ngulungna ter­mose, enggal di tampa Yamun, langsung bae ... Sapepake

Wayang Banyumasan
Wayah sore Kaki Bawor jagongan nang risban ngarep umah, medang kopi lawuhe balokan, sinambi rengeng-rengeng, ngeling-eling sulukan wayang Banyumasan. “Jleg tumurun saking tepa­sana, ngagem gamparanira gadhing... Mayar-mayar kanthi winam­buh. Busana sutra maneka... Lungsir balungsir kuning. Ja­mang, tundha tiga... Tah-utahan sinangga praba. Sang nata tindaknya alon..., ... Sapepake

Korupsi, ana baen koh...
Masyarakate padha geger moer, bareng ngerti akeh para penggedhe padha korupsi dhuwit negara, ya dhuwite rakyat. Angger ana wong rubungan, nang kumpulan apa baen, nang RTan, nang Gerdhu Rondha, nang Warung, malah nang nggon kondangan, sing dicrita penggedhe korupsi, sing wis dadi bandan, apa sing lagi dadi burone KPK. “Eee  Ramane, nangapa sih ket mau gole nonton TV karo ... Sapepake

Banjir Maning...! Banjir Maning...!
Wengi kuwe, udan gebret, deres banget, Kaki Bawor ja­ketan rapet, isih nganggo mantel, sepatune jenggel plastik, kepeksa ngrubyug dalan sing lagi banjir, mangkat maring Gerdhu Pos Kamling nang pojok desa. Temenan, nang Gerdhu wis kumpul wong papat, ana Mas Guru Tarno, Kebayan Dikin, Darman betor tukang becak motor, karo Yamun bujang tuwa durung payu rabi, sing gagehan nampani tremos ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa