» Kategori : Kebatinan

Kepengin Ayu lan Bagus, Kungkum ing Sendhang Kasihan Bantul

SENDHANG Kasihan kang mapan ing Desa Taman Tirto, Kecamatan Kasihan, Kabupaten Bantul isih dadi magnet kang­go para warga kang seneng tirakat. Bia­sane warga kang tirakat iku kanthi kung­kum ana ing sendhang iki. Sing nekani sendhang iki ora mung saka laladan ing wilayah Bantul, laladan Yogyakarta, Sle­man, Gunungkidul wae, malah uga ana sing saka Magelang, Klaten lan ... Sapepake

Tirakat ing Sendhang Kemuning Diketoki Macan Putih
Saben malem Slasa lan Jemuwah Kliwon apadene saben wu­lan Sura, meh saben bengi komplek Pasa­reyan Kotagede, Yogyakarta, ora tau ken­dhat ditekani wong para tirakat utawa zia­rah. Racake wong sing tirakat mung padha wungon utawa lelungguhan ana sakia te­ngene masjid gedhe utawa pasareyan Agung Kotagede. Nanging uga ora kurang kurang ing wanci tengah wengi banjur ... Sapepake

Sesajen Kayu Kanggo Karaharjane Museum Kayu Wanagama
Tumraping sedulur Jawa wujuding sajen iku lumrahe ana sambung rapete karo perkara adat istiadat lan upacara. Kayata anane sesajen ing upacara mitoni, bayi lair, siraman pusaka lan sapanung­galane. Sajen umume dumadi saka me­nyan, kembang manca warna, jenang werna pitu, sega golong, tumpeng pung­kur, lan sapiturute. Sajen umume kapacak minangka simbol amrih upacara kang dumadi ... Sapepake

Makna Filosofi Wayang Kulit (1)

Ing udyana Panjebar Semangat No 49 lan No. 51 Desember 2013 kepungkur   pangripta wis nate nulis serial rerantenan kanthi sesirah “Miyak Sejarah Tumang­kare Wayang Purwa ing Pulo Jawa.” Lan isih katambah  tulisane pangripta ing PS No 21 lan No. 22 sasi Mei 2016 kang  ma­wa irah irahan “Asal Usul lan Filosofi Wa­yang ... Sapepake

Kénging Punapa Kita Ngawontenaken Ruwatan
A. Purwaka Sampun wiwit jaman kina-makina, ti­yang Jawi sami pitados, menawi wonten tiyang damel kalepatan, langkung-lang­kung ing bab wontenipun manungsa sa­sampunipun dipun lahiraken dening ibuni­pun, laré atuwi tiyang kalawau, dipun ang­gap “wonten ing salebetipun bebaya”, mila tiyang Jawi paring piwucal, tiyang kalawau kedah dipun ... Sapepake

Dununge Aksara Jawa Ing Pribadhi lan Pakartine Manungsa
Ing kéné tak aturaké dunungé aksara Jawa ing pakarti lan pribadiné manung­sa, minangka cathetan saka manéka sum­ber. Muga-muga ana paédahé : H A – Atimu tatanen. Ati-ati, ati kuwi ra­tuning badan. Atiné apik, badan saku­jur dadi apik. Atiné ala, badan sakujur dadi ala. N A – Napsu lan naluri ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Lumakune wektu luwih cepet katimbang mlakune mega. Sing sapa kang wektune mung kanggo ngabekti lan ngibadah mring Gusti Allah, mula iku wektu lan umure kang satemene …

Klik

LUKISAN ING WULU

Wulu pranyata bisa dadi salah sijine media lukis kang eksotik banget. Nanging mung wong-wong tinamtu wae kang bisa nindakake, yakuwi wong kang telaten lan sabar jalaran lukisan edipeni iki ora gampang ditindakake sarta butuh ketelitian kang dhuwur banget. (d/ist)

Pethilan

Kanggo Asian Games, Indonesia kekurangan jaran level internasional

Sing akeh pancen kambing hi­tam…

Setya Novanto dianggep nuduhake tumindak kurang becik

Paribasan ngandhakake; tinggal glanggang colong playu!

Setya Novanto wusanane mlebu tahanan KPK

Ngenteni lelakon sabanjure