» Kategori : Agama Islam

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (12)
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. Qashash (28):77). (13). WERDINE TUMEKENG PATI Tumekeng palastra (mati) iku mu­judake samubarang kang sinandi (ghaib), Sing paling agung ing dalem panguripane manungsa. ... Sapepake

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (11)
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. Qashash (28):77). Kanthi mangkono, kabeh mau nggam­barake, manawa Lauhul Mahfudz iku  nge­mot sarta ngrekam kedadeyan (peristiwa) kang dumadi ana ing Jagad Raya ... Sapepake

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (10)
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. Qashash (28):77). Nyimak makna kang kinandhut ing ayat ndhuwur, bisa dipahami lan dimangerteni,  manawa takdir kang pantog (final) iku, ma­nawa sawijining pawongan ... Sapepake

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (9)
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. Qashash (28):77). Yen kita simak, kita taliti dhawuhe Allah kang katur ing ndhuwur, kabeh mau dumadi miturut urutan wektu. Yaiku diwiwiti saka pepenginan (kehendak), niyat ati ... Sapepake

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (8)
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. Qashash (28):77). 9. QADAR, QADLA LAN TAKDIR: Ing ndhuwur wus diaturake sawatara pemahaman ing babagan takdir, wiwit pe­mahaman salah kaprah (klasik), pemaha­man ... Sapepake

Mangerteni Dhodhok Selehe Takdir Miturut Syar’I (7)
(Ananging mugi ngupadasa Akhirat kalayan kamulyan (kebahagiaan) ingkang sampun kaparingaken dening Allah dhumateng sampeyan. Ewa semanten sampun nilar ing bageyan sampeyan ing donya ……” (Q.S. Qashash (28):77). Takdir mono ora mung lumaku ing golonganing manungsa. Nanging uga lumaku ing kalangan makhluk saliyane manungsa. Antara liya mungguhing makhluk kang ora darbe ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam