» Kategori : Roman Remaja

Gantungan Kuncine Rendra
Wiwit mlebu sekolah sing sepisan wingi nganti tekan seprene Dila rumangsa nggumun marang owah-owahan ing pribadine Rendra, Ketua kelase. Sadurunge libur semester biyen ketua kelas kuwi babar pisan ora seneng masang aksesoris jinis apa wae ing tas sekolahe. Nanging saiki, tas sekolahe Rendra diwenehi gantungan kunci kanthi wujud manuk dara. Yen nitik saka wujude cetha yen gantungan kunci kaya ... Sapepake

Salah Tampa
Pirang-pirang dina iki praupane Ratna katon beda tinimbang dina-dina biasane. Praupane katon sedhih lan ketara yen dheweke lagi ana sing dipikir. Kahanan kaya mangkono iku pancen sering dialami bocah enom kang duweni hubungan tresna utawi pacaran. Apa maneh Ratna iki LDR alias pacaran jarak jauh. Nanging bocah ayu sing duweni rambut dawa ngandhan-ndhan iki ya gampang srawung marang sapa wae. ... Sapepake

Ainun lan Tresnaku
Isa ngendhang ra isa nyuling, Isa nyawang ra isa nyandhing   Mulih ing dina kang becik mapag riyaya jan kaya nemu emas sakgunung.  Luwar saka penggaweyan saben dina. Numpak bis umum ae isa keslimur disetelna lagu-lagu jawa. Ealah, tiba uka­ra ing ndhuwur, jebret… atiku meng­keret sajak ndhelik kisinan! We hla engko nek tutuk omah rak mesthi ... Sapepake

Es Oyen Ndhuwur Kalen
Wis udakara limang dina irungku rasane isih panggah buntet, kadhang uga krasa pengar. Senajan ora mambu bumbu masak sing nyegrak apadene minyak wangi semprotan sing nggambreng nanging tetep wae asring gebras-gebres wahing bola-bali. Iki mono janjane sasi prei, nanging arep dolan kok awang-awangen. Lha piye wong awak nggregesi ngene kok pengin dolan. Bubar ngewangi emak masak nuli ... Sapepake

Balada Tresna Sang Surya
Sing jenenge tresna kuwi yen wis mlebu tataran cinta buta utawa cinta mati, apa wae mesthi bakal dilakoni.                 Kayadene tresnane Surya marang Lintang. Cah kampus ngendi coba sing ora weruh “drama cinta” Surya lan Lintang sing tayang ... Sapepake

Tembunge Sasmita
Sasmita kuwi kanca cedhakku, pawakane dhuwur lan gagah, rupane gantheng. Uga sopan, ngomonge alus lan kalebu bocah pinter. Masalah akhirat uga ora kalah, sholat limang wek­tu ora tau telat, seminggu ping pindho mesthi teka ing pengajian. Mula ora gu­mun yen akeh cewek sing kesemsem dhe­weke. Beda karo Sasmita, aku iki klebu bocah sing biasa diarani “tomboy”. Ora ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam