» Kategori : Roman Remaja

Merga Kahanan Urip
Rio pancen anake wong ora duwe. Mangkat sekolah, kanca-kancane padha numpak motor dheweke mlaku nganti pirang-pirang kilometer. Jarak omahe seka SMA-ne cukup adoh, ora mokal dheweke mlaku wiwit jam lima subuh.  Cah nom kuwi bingung marang kahanan uripe sing dirasakake kesrakat. Mula direwangi kerja kuli nalika dina minggu. Nanging temtu wae asile ora nyukupi kanggo tuku buku, tuku ... Sapepake

Nyi’ing Wulandari
Yen nyawang tingkahe kancaku siji iki kelingan muzdalifah, pelawak manis saka stand up comedy. Praupane manis nanging polahe mesthi gawe wong ngguyu mbok menawa pancen sifate humoris senajan miturutku aneh. Jeneng asline Wulandari utawa diundang Wulan. Nanging amarga polahe sing aneh, mula dak wenenehi tambahan jenenge dadi Nyi’ing, tembung cekakan saka nyeleneh lan sinting. Dheweke ... Sapepake

Samak Plastik
“Ir, bukuku kok kapakne, lo? Ngapa dadak kok wenehi sampul plastik ngene iki? Kan ora gaul dadine,” takonku menyang Irma kalane buku cathetanku dibalekake awan kuwi. “Karepku ben warnane sampul ngarepmu ora gampang ilang lan kanggo…..,” durung rampung anggone Irma mangsuli wis tak penggak. “Pokoke wiwit dina iki aku wegah nyilihi awakmu ... Sapepake

Kanca Mesra
Sakbenere aku ora ngerti apa sing diarani tresna kuwi. Aku wis coba takon karo kanca-kancaku, nanging padha ora bisa njelasake sing gampang dakngerteni. Malah padha bingung dhewe-dhewe. Ana sing ngeyel tresna kuwi ya tresna, ora bisa diterangna, tapi bisa dirasakna. Aku sansaya bingung karo penjelasan sing keri kuwi. “Maksute piye kuwi?” “Ya, bisa dirasakna. Kowe bisa ... Sapepake

Undhangan Klawu
Jam rolas wengi kanggone Jalu isih krasa sore. Jam-jam semono kuwi dheweke isih ngadhep komputer ngrampungake pesenan undhangan manten. Anggone nggethu sedina utuh durung kasil nemokake desain sing nyocogi ati. Ora kaya biyasane dheweke nggarap nganti suwe mangkono. Biyasane yen wis rampung kaya panjaluke sing pesen, undhangan langsung dicetak. Wengi kuwi dheweke isih buntu pikirane durung ... Sapepake

Mita Matika
Dina iki ana ulangan matematika. Mita wis pasang ulat mbesengut. Dheweke pancen serik marang pelajaran matematika kuwi. Mula ora nggumunake yen dheweke ora nate nggatekake pelajaran iki yen diterangke guru. Ing atine wis males ndhisiki. “Kanggo apa ta sakjane matematika kuwi? Nek mung itung-itungan ae nganggo kalkulator lak ya isa ta?” ngono pikir-e Mita. Angger ana ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…