» Kategori : Wacan Bocah

Jajan saka Tela
Ulangan wis rampung. Bocah-bocah rada santai, merga anggene meres pikiran wis diliwati. Kanggo ngurangi kemenge uteg, esuk iki sengaja dianakake acara istimewa. Makan-makan sing kabeh panganane mau digawe saka tela utawa pohung. Pak Badrun—kepala sekolah—dina Jum’at wingi wis ngumumake yen jajan sing digawa menyang sekolahan bisa olehe nggawe dhewe, bisa tuku ana pasar ... Sapepake

Kucing dadi Deklamator
Kucing mlaku alon. Ana tikus sing lagi bae liwat ing ngarepe. Kucing banjur leren nalika krungu ana sing lagi deklamasi maca geguritan.  “Hei, para manungsa! Apa kowe kabeh ora krungu jerit tangis? Akeh sing padha sengsara lan luwe, jalaran  padudon lan perang?!” Kucing tumenggengen. Pranyata dudu manungsa sing deklamasi iku, ananging tikus. Kucing banjur ... Sapepake

Celengane Dini
Saben esuk menawa mangkat sekolah dini mesthi diparingi sangu dening ibune. Nanging amarga Dini bocahe gemi setiti lan ngati-ati, sangune iku ora tau dinggo jajan, nanging dicelengi ana celengan lemah bentuke jago, kang dituku nalika nonton sekaten karo bapak lan ibune kepungkur. Menawa menyang sekatenan Dini pancen ora lali mesthi tuku celengan ngono kuwi. Dheweke seneng banget nyelengi, ... Sapepake

Kapok Ngedu Iwak
Senajan wis didukani ibuke, nalika mulih sekolah Amar isih wae tuku iwak cupang ing ngarep sekolahane. Tekan ngomah, Amar nguncalake tase ing ndhuwur kursi. Dheweke banjur nggolek toples kothong ing pawon. “Wadhuh, ora ana sing kothong!” grenenge Amar anyel. Dheweke banjur ngobrak-abrik wadhah bumbon. Bareng sauntara, dheweke nemokake toples wadhah glepung. Lha, iki apik ... Sapepake

Parcel kanggo Pak Hamid
Wulan pasa wis lumaku telung minggu luwih. Tegese ora suwe maneh wulan pasa bakale purna lan riyaya sing diantu-antu tekane bakal teka. Aryo lan Bagus bocah sing saiki lungguh ing bangku SMP lan janji serius pasa sedina wutuh iku atine seneng banget. rasa seneng iku merga nganti tekane dina iki anggone pasa durung nate mokel. Lan kaya sing dijanjekake dening Pak Hamid, salah siji tukang ... Sapepake

Jaka Budhug
Rikala jaman semana ing tlatah Jawa ana krajan sing arane Ringin Anom. Raja sing kuwasa nalika kuwi asmane Prabu Arya Seta. Sang raja kagungan puteri sing ayu banget arane puteri Kemuning, amarga kulitane kuning langsat. Nanging, sanajan Puteri Kemuning kanugrahan pasuryan sing sulistya lan pawakan sing lencir lan anggun, pranyata tetep wae jeneng menungsa ora ana sing sampurna. Gusti ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam