» Kategori : Kagunan Dapur

Kepengin Njajal Nggawe Bakpo Telo? Iki resepe:
Bahan Trigu 500 gram Tela wungu 200 gram Ragi sasendhok Gula pasir 100 gram Margarin 75 gram Banyu putih 200 ml Selai sacukupe   Carane Nggawe: 1. Tela dikukus nganti empuk banjur dijur nganti alus. 2. Tambahake margarin lan trigu, diuleni nganti kalis. 3. Adonan dipara cilik-cilik udakara 50 gram lan dikempesake. 4. Wenehi isen-isen ... Sapepake

Bakpao, Bakpia, Jus Sarwa Ungu Ing Republik Telo
Mlesedake Republik Indonesia, grup lawak ana kang madeg kanthi jeneng Republik Mimpi, uga Republik Sen­tilan Sentilun. Sing siji iki beda ma­neh, yaiku Republik Telo. Dudu grup dhagelan, nanging jinis usaha ekonomi kreatif. Saemper karo jenenge, usaha iki migunakake tela minangka bahan bakune. Prodhuk kang paling misuwur yaiku bakpao seka tela. Panganan kang manut sejarahe asli ... Sapepake

Kreasi Menu Nuswantara (4)

Sega, tekane dina iki, isih mujudake sumber karbohidrat kang paling akeh di-konsumsi dening masyarakat Indonesia. Sanadyan ana pohung, jagung, sagu, uwi, uga kenthang kang bisa dadi pilihan, nanging sa­jake ilate sakehing wong wis ka­dhung kulina marang sega. Mula ora mokal yen banjur ana maneka kreasi olahan sega. Keja­ba mung diliwet (saiki malah di­mangsak nganggo magic ... Sapepake

Kreasi Menu Nuswantara (2)
Ing kalodhangan iki, mbacutake edhisi kepungkur, redaksi macak foto-foto kiriman Lom­ba Foto&Kreasi Resep Menu Nu­san­tara. Ana foto cacah lima ma­neh kang ketiban sampur kapacak. Jebul ya pancen akeh menu asli Nuswantara kang bisa dikombinasi klawan maneka bahan lan bumbu. Contone, yen adate bubur ayam iku nganggo kuah kare utawa ga­ringan, iki ana sing ada-ada ... Sapepake

Maneka Kreasi Menu Nuswantara
Wis dadi bab kang lumrah, saiki ing ngendi papan, wong yen arep memangan, panganane difoto dhisik. Banjur, di-posting ing me­dhia sosial. Liwat Lomba Foto lan Resep Kreasi Menu Nusantara, redhaksi Taman Wanita menehi kalodhangan kanggo para maos kang seneng olah-olah, uga se­neng foto. Kejaba saka iku, kang dadi an­cas se­jatine, yaiku kanggo mengeti Hari Gizi lan ... Sapepake

Saka Lamongan tekan Italia
Nganti dinane iki, wis ana saperangan paraga kang kirim foto lan resep kreasi menu Nuswantara, saperlu dilom-bakake. Redhaksi ngaturake panuwun. Kanggo sing durung kober mangsak, mo­trek, lan nulis resepe, kalodhangan isih ti­narbuka. Ayo aja rangu-rangu, enggal dikirimake menyang Panjebar Semangat, lumantar email utawa pos. Bebanane lu­mayan lho! Itung-itung bisa ngirit ora ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Bakal tumekan wektune kita leren nresnani sawijining pawongan… dudu merga pawongan mau mandheg anggone nresnani kita, nanging… kita kudu ngrumangsani yen wong iku luwih bahagia saupama kita ngeculake

Klik

PATUNG KEDHIP

Yen para maos nyilem ing laut Karibia, mula bakal nemokake panggonan iki. Iki mujudake dheretan 500 patung kang pancen sengaja diseleh ing lokasi ksb. Nanging, ujare ngakeh, aja suwe-suwe yen ndeleng patung-patung kuwi, merga bisa ngedhipake matane yen kesuwen anggone mandeng. (d/ist)***

Pethilan

Mendikbud; greget nonton film nasional isih endhek

Merga tontonan politik luwih seru!

Pilkada 2017, calon jalur per¬seorangan rontok

Merga calon saka parpol kabeh cara luwih pol

Dalan rusak ing Jatim, saben dina ana trek ceklek as-e

Saben dina uga ora ana solusi kang pas