» Kategori : Kagunan Dapur

TIMLO

Sawetara taun kepungkur ana grup komedi sing seneng gawe parodi (nirokake artis-artis) kanthi jeneng TIMLO. Group iki malah wus asring tampil ana TV. Rekaman CD grup TIMLO uga akeh tinemu ana papane wong dodol CD bajakan. Tuwuh pitakon satemene timlo iku apa? Jeneng grup parodi iki jebul nunggak semi karo jeneng kuliner khas Solo yaiku ‘timlo’ (kudune ditulis ‘thimlo’ ... Sapepake

Liwat Solo Aja Lali Ngicipi Sega Liwet

Sega liwet mujudake menu kuliner sing dumadi saka sega gurih (sega sing dimangsak nganggo santen), sayur jipang utawa manisa (dibumboni santen pedhes), suwiran iwak pitik, lan areh (sari santen kram-bil). Kejaba saka iku, supaya luwih mi-rasa sega liwet uga dijangkepi maneka warna lawuh kaya ta ati lan rempela pitik, tempe lan endhog bacem, lan rambak kulit. Akeh warung-warung tendha ing ... Sapepake

Woh Ackee Madu utawa Racun, Gumantung Mangsake

Mbokmenawa ing Nuswantara, mangsakan saka woh iki durung akeh. Nanging, ing warung makan gedhe, wiwit ana sing nyugatake. Yaiku olahan kang ngandhut ackee. Ackee utawa Blighia sapida sejatine isih saktrah karo woh leci. Woh iki asale saka tlatah Afrika Barat. Jeneng ackee uga dijupuk saka basa Akan, Ghana. Woh iki banjur dadi salah sijine woh khas Jamaika, sawise ngrembaka tekan kana ing ... Sapepake

Kemangi, Dimasak utawa Dilalap Enak, Nyuda Ganda Awak

Saka maneka tetanduran, akeh banget kang bisa dadi bahan pangan. Ana kang kudu dimangsak dhisik, nanging ana uga kang cukup dirahani ngono bae. Istilahe, lalapan. Salah sijine yaiku kemangi. Godhong kemangi kang nduweni ganda khas iki kerep disuguhake bebarengan karo lalapan liyane. Adate kobis, timun, lan kacang lanjaran. Nanging godhong iki uga bisa dicemplungake ing mangsakan. Kaya ta ... Sapepake

Thengkleng

Ing tlatah Grogol Sukoharjo ana warung thengkleng langganane kulawargane Swargi Presiden Soeharto jaman semana. Sing dadi klangenane Swargi Presiden Soeharto dudu sate kere, nanging thengkleng. Ing Bunderan Tanjung Anom, Kwarasan, Grogol laladan Sukoharjo ana warung sate, gule, tongseng sing kondhang kaonang-onang jenenge warung Mbah Diah. Dene sing dadi menu andhalan ing warung iki ora liya ... Sapepake

Kuwe Bulan Rasa Maneka Mangsakan
Durung suwe iki, sekolah Little Sun Surabaya nganakake adicara sing mirunggan. Yaiku, para muride nggawe kuwe bulan sing akeh cacahe. Kuwe bulan yaiku panganan sing saemper pia nanging empuk banget, digawe saka adonan glepung (trigu), banyu, gula, endhog, uga mertega. Umume, rasa/isen-isene kacang ijo utawa kacang merah. Ora tanggung-tanggung, sekolah Little Sun nggawe 183 jinis ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan