» Kategori : Kasarasan

Mupangate Pasa Mungguhing Kasarasan

Akeh ing antarane kita sing isih wedi nindakake pasa ing sasi Ramadhan, utamane mung­guh­ing pawongan kang nandhang sawi­jining penyakit. Upamane nandhang lara maag, diabetes, darah tinggi, kolesterol, kelemon apadene ibu sing lagi ngandhut lan nusoni. Kamangka yen nyumurupi carane nindakake pasa sing bener, mula insya Allah penyakit kang kita tandhang iku bakal suda malah bakal ... Sapepake

Godhong lan Woh Makutha Dewa Bisa Kanggo Tamba Kanker Payudara

Nitik jeneng ngelmu tetuwuhan tanduran makutha dewa (phaleria papuana), dinuga tandu­ran iki mujudake tanduran kang pancen asli saka laladan Papua (Irian Jaya). Ana kang nyebut beluntas Cina, nanging ing negara Tiongkok ngarani tanduran sing nduweni khasiyat anti radhang, penurun panas lan pemberih darah kanthi sebutan ‘shian tao’. Ing Semarang lan sakiwa tengene udakara ... Sapepake

Pare: Wani Paite, Mlorod Gulane
Sapa sing ora wanuh karo pare, sawijining woh tetanduran sing rasane pait nyethak ing ilat. Yen dirunut, pare mujud­ake perangan jinis waluh utawa Cucurbitaceae, sing ditangkarake dadi bahan kanggo mangsakan. Jinise uga wernawerna, kaya pare putih, pare ijo, pare ayam. Ana maneh pare welut utawa pare ula, sing blas ora pait. Pare ayam, sing paite pol, mujudake pare sing paling gedhe ... Sapepake

Supaya ora lemu, Sawise Kakehan Mangan Perlu Detoks
Terkadhang merga panganane enak-enak, kita lali yen wis mangan akeh. Kewaregen uga gawe padaran lara. Durung maneh klawan resiko ba­dan dadi lemu jalaran kakehan numpuke kalori njero badan. Nah, supaya ora lemu merga kakehan mangan, wis wayahe kanggo nindakake detoksifikasi. Detoksifikasi iki perlu ditindak­ake kanggo netralake toksin (racun) njero badan. Mesthine uga kanggo ... Sapepake

Kita Kudu Ngerti Tandha-Tandhane Saraf Kejepit
Balung geger (spine) manungsa iku sap-sapan saka 32 ros balung. Sap-sapan iki banjur kaperang dadi 5 juring utama nglimputi sap-sapan balung cervical/gulu, thorakal, lumbar/balung geger ngisor, sakral lan coccyx/balung buntut. Ros-rosan balung geger baris tumata apik, cilik ing ndhuwur lan saya gedhe ing ngisor engga sakral. Saliyane nyangga badan lan nyangga bobote sirah, balung geger ... Sapepake

Godhong Kumis Kucing Dalah Mupangate
Tanduran kumis kucing (kk) utawa brengos kucing (orthosiphon stamina benth) ing karang padesan Jawa Tengah kerep disebut remujung. Tanduran iki pranyata nduweni kembang kang aneh. Benang sari (bibit lanang) lan putike (pentil) njlanthir metu lan dawa memper brengose kucing. Mulane katelan kanthi sebutan kumis kucing. Kumis kucing sing asale saka laladan Afrika tropis iki nyebar mengetan ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?