» Kategori : Pangudarasa

Tragedy Kasarasan Asmat, Mrihatinake lan Ngisin-isini
Manéka kegiyatan lan masalah ing negara kita ngadhepi Pilkada serentak. Pendhaftaran calon sing durung tuntas, muncul mundhaking reregan uta­mané beras sing njalari menteri Perdagangan kalang kabut; nganakaké operasi pasar, tender impor beras lsp. Sing wi­witané rada kurang serius digatèkaké, KLB (Kejadian Luar Biasa) bencana kasarasan ing ... Sapepake

Cadhangan Migas Saya Mlorot
Indonesia sok dicandra minangka negara sing subur makmur gemah ripah loh jinawi, negara tropis sing SDA né akèh banget. Flora, fauna, barang pelikan lan isining bumi sing sarwa turah-turah lan diatur ing UUD 1945 pasal 33 : Bumi, banyu lan kaskayané alam sing kinandhut dikuwasani negara lan digunakaké kanggo sagedhé-gedhéné ... Sapepake

Woh-wohan Misuwur, Warga Tansaya Makmur
Woh pelem, mesthi kabeh wis padha wanuh. Semono uga apokat/alpukat. Lelorone bisa dirahabi langsung, utawa digawe jus. Uga, bisa diimbuhi woh-wohan liyane, digawe es buah. Nanging sing lagi rame dadi pocapan durung suwe iki yaiku kombinasi woh kasebut. Kawentar kanthi aran mangga alpukat. Mesthi wae pawarta kasebut gawe cingake ngakeh. Sing rame dibiwarakake, woh jinis iki wujude ... Sapepake

Wajib Mbrastha Kemlaratan lan Njomplange Pengasilan
Yèn didelelng secara makro, negara kita sing jembar banget (mèh padha karo jembaré Éropa), pendhudhuké sing nggayuh ± 255 yuta, nyata negara gedhé sing subur makmur, sugih lan maju. Apamanèh yèn diban­dhing­aké karo jaman penjajahan; sing digambaraké wong Indonesia bisa urip mung kanthi ... Sapepake

Rehabilitasi, Pemidanaan lan LP ing pulo Mencil
Perang mungsuh narkoba sing minangka kadurjanan luwar biyasa pranyata isih adoh banget saka kemenangan. Rasané narkoba pancèn lunyu kaya welut putih lan kukuh kuwat kaya gunung Himalaya. Kabuktèn, lagi waé kasingkap narkoba jenis anyar pertengahan Desember wingi ing Diskotek MG Internasional Club ing Jakarta Barat. Narkoba iku wujud sabu ing kahanan cuwèr ... Sapepake

KPK Kudu Trajang, Wni, Jujur lan Bener
Akhir taun 2017, disambung awal taun 2018 kahanan jagad umyeg karo kegiyatané dhéwé-dhéwé. Masalah politik donya utamané digègèraké karo anané putusan sepihak pre­si­den AS Donald Trump kang nékad ngakoni Yerusalem mi­nangka ibu kotané Israel. Kaya ing jagad pakeliran (wayang) kena diarani : Bumi ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa