» Kategori : Pangudarasa

Buku, Biyen Ora Tinuku, Saiki Ora Payu
Unen-unen membaca akan membuka jendela dunia wis kawentar wiwit biyen. Sing ateges, kanthi seneng maca, njalari jembar wawasane. Malah, bisa mangerteni sawer-naning isine jagad, sanadyan ora lelungan njajah saindenging donya. Nanging wektu semana, buku lan barang liyane sing bisa dadi wacan, isih larang regane. Mula ya ora saben uwong bisa tetuku lan maca buku. Apamaneh sing dedunung ing ... Sapepake

AG 18: Kudu Sukses Prestasi, Penyelengaraan lan Administrasi
Manut ilmu ekonomi, uwong diarani makmur yèn kebutuhan primèré wis kecukupan, papan, sandhang lan pangan. Kejaba kecukupané kebutuhan pokok, ana bab sing uga penting banget, yaiku kasarsan. Kanthi awak séhat, kita bisa ngupaya upa (golèk nafkah), pikiran bening lan mangan bisa krasa énak. Sarana utama kanggo njaga kasarasan, kita perlu olah ... Sapepake

Luwih Becik Mbangun Tanpa Nambah Utang
Satemené kita wis ana ing taun politik. Ora mung parpol lan para calon pemimpin dhaérah sing sibuk nggunakaké sakabèhé funds and forces (daya lan tenaga) kanggo nggayuh impèné ing Pilkada, nanging uga para elite sing bakal bertarung ing Pilpres lan Pileg taun ngarep. Karan lumrah yèn apa waé masalahé bangsa kita sing ... Sapepake

Resolusi Industri IV: Pangancam lan Kalodhangan
Nganti abad XVII negara kita isih kena diarani negara agraris murni, pancèn ya durung ana industri apa-apa. Ing benua Eropa, wis akèh industri lan pabrik-pabrik senajan mesin-mesiné dimotori tenaga manungsa lan kéwan. Bareng James Watt nemokaké mesin uap, disambung anané sepur lan kapal api (angkutan massal sing nggunakaké mesin uap) sarta ... Sapepake

Yen Ora Viral. Ora Kodal…
Jaman saiki, nalika srana komunikasi wis canggih, meh kabeh solah bawa warga masyarakat gampang kinawruhan ngakeh. Salah sijine lantaran medhia sosial. Mbokmenawa kita isih kelingan, anane rekaman video sing kawentar bab nom-noman umuran SMA sing aweh pangancam marang Polwan nalika kena razia. Awake lencir pakulitane kuning, nanging olehe nesu tangane nuding-nuding. Dheweke ngaku anake salah ... Sapepake

Anomali Pasar Beras: Ruwet lan Mbingungake
Nganti saiki, beras isih dadi komponèn utama uripé warga kelas ngisoran (rakyat jelata). Pemerintah uga tansah dibiji kasil utawa ora saka kewasisané ngemo­nah rega beras. Yèn beras regané murah ateges pemerintah sukses mimpin negara. Suwaliké yèn beras regané larang, pe­merintah uga dianggep gagal, ora becus, awit gagal ngatur ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?