» Kategori : Pangudarasa

Reboisasi kanggo Ngadhepi Anomali Iklim
Ing pertengahan Pebruari iki, kawigatèn kita munjer ing Pilkada serentak saéngga lali yèn akèh panggonan sing keleban banjir. Cuaca kang pancèn lagi ing puncaké mang­sa rendheng, wis pas yèn saenggon-enggon kena musi­bah hidrometeo­rologi wujud banjir, tanah longsor lsp. Manut data BNPB (Badan Nasional Penanggulangan ... Sapepake

Pers Perjuangan, Njejegake Bebener lan Keadilan
Ing kahanan prèngetan Hari Pers Nasional iki, ana beciké kita ngungak sedhéla kahanan pers kita wiwit jaman kawuri. Nganti jaman Trikora lan pembébasan Irian Barat (Papua), pers kita didhominasi radio (RRI) lan koran sawetara. Radio isih barang méwah. Warga sing buta huruf isih akèh banget. Éwa semono, berita saka medhia loro mau ... Sapepake

MK Kebanting Mbleseg Tekan Tiik Nadir
Pilkada serentak wis kari étungan dina manèh. Senajan sabeneré ora kita péngini, nanging mesthi ana waé sengkéta asil pilkada, sing wosé calon sing kalah mesthi ora trima, mer­ga ora marem lan ora gelem nampa asilé. Kanggo ngram­pungi sengkéta mau mesthi liwat Mahkamah Konstitusi (MK). Lan asil putusan MK iku asipat erge ... Sapepake

Hoax Njalari Hoeekk
Diwaca hoks (kaya maca boks), mujudake pawarta kang ngaya wara. Apus-apus, nanging anggone ngronce ukara jian gandhes tenan, mula rinasa wigati lan mincutake. Nanging yen dipercaya ngono wae, ya mung zonk pungkasane. Malah dadi “hoeeekk”, alias jeleh. Bab hoax iki lagi dadi kembang lambe ing masyarakat kita. Enom tuwa, lanang wadon, meh kabeh wis wanuh karo tembung kasebut. ... Sapepake

Korupsi Lintas Negara lan Elitr Capture
Korupsi ing negara kita ora mung patah tumbuh hilang berganti, nanging wis tangkar tumangkar, nderbala ngam­bra-ambra pindha dahana ngobar wana. Ngrembug korupsi rasané kaya wis bosen lan ungkapané klisé. Saiki ana manèh, koruipsi lintas negara. KPK wis netepaké Emirsyah Satar, mantan Dirut PT Garuda Indonesia minangka tersangka. KPK makarya ... Sapepake

Calon Kepala Dhaerah Siap Menang lan Siap Kalah
Awal taun 2017 iki kawigatèn kita munjer ing Pilkada serentak sing bakal diadani 15 Pebruari, nganti sawetara kita kober nglalèkaké kerépotan padinan sing sabeneré tansah ngreribedi, kaya ta rega lombok sing mumbul dhuwur, banjir, tanah longsor lsp. Tahapan persiapan pemilukada sing cukup penting yaiku debat antar calon. Ana sawetara dhaérah sing wis ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Bakal tumekan wektune kita leren nresnani sawijining pawongan… dudu merga pawongan mau mandheg anggone nresnani kita, nanging… kita kudu ngrumangsani yen wong iku luwih bahagia saupama kita ngeculake

Klik

PATUNG KEDHIP

Yen para maos nyilem ing laut Karibia, mula bakal nemokake panggonan iki. Iki mujudake dheretan 500 patung kang pancen sengaja diseleh ing lokasi ksb. Nanging, ujare ngakeh, aja suwe-suwe yen ndeleng patung-patung kuwi, merga bisa ngedhipake matane yen kesuwen anggone mandeng. (d/ist)***

Pethilan

Mendikbud; greget nonton film nasional isih endhek

Merga tontonan politik luwih seru!

Pilkada 2017, calon jalur per¬seorangan rontok

Merga calon saka parpol kabeh cara luwih pol

Dalan rusak ing Jatim, saben dina ana trek ceklek as-e

Saben dina uga ora ana solusi kang pas