» Kategori : Pangudarasa

Driji Polah, Kelakon Ora Kolu Mamah
Jaman saiki kanthi anane maneka werna media sosial, meh samubarang kalir dadi luwih gampang. Uwong-uwong dadi bisa padha kekancan lan uga makarya kanthi luwih kepenak. Kabar kinabar ora kudu sapatemon, gaweyan kanggo golek sandhang pangan ora kudu ana ing papan pa­karyan (kantor). Kabeh bisa dikemonah kanthi luwih pinter. Ana­nging, saka sing padha pintere iku, tetep ana wae sing ... Sapepake

Pancasila Tetep Teguh dadi Dhasar NKRI
Ana pakarti ala limang perkara sing déning wong Jawa diarani Ma Lima, yaiku Main (judhi), Maling, Madat (nyerèt, narkoba), Minum lan Madon. Ing agama Bud­dha uga ana larangan (pantangan) werna lima sing diarani Pancasila. Tembung Pancasila iki sing dianggo (dinukil) negara kita, senajan maknané owah. Dudu pantangan lima nanging Dhasar lima sing dadi falsafah Urip ... Sapepake

Minal Aidin Wal Fa’izin
Bada (Iedul Fitri), salah sijiné hari besar Islam, yaiku sawisé ummat Islam lulus saka ujian (pandhadharan) pindha jabang Tutuka mentas saka kawah Can­dradimuka, wujud ibadah siyam sewulan muput, meper hawa nepsu, ing dina rahina ora dhahar, ngunjuk lan se­sambungan sexual. Kegiyatané awan bengi mung ngibadah, tadaraus, sholat Tarawih, njaga talingan, soca lan ... Sapepake

Oleh-oleh Mundhak Akeh
Wis dadi pakulinan ing bebrayan, yen lelungan ing ngendi papan, salah sijine sing dadi jujugan ya papan adol panganan. Mbuh kuwi panganan khas tlatah kono sing pancen digoleki kanggo dinikmati nalika plesiran, utawa nyamikan sing dituku mligi kanggo oleh-oleh. Yen kita gatekake, jaman saiki oleh-oleh wis tansaya akeh. Wujude werna-werna, jinise uakih.  Nanging suwening suwe, ... Sapepake

Tegas Nyegah Informasi Negatif Liwat Medsos
Para winasis ngendika.... Medsos mono lir pedhang mingis-mingis....Akèh ginané satuhu.... Ing gesang­ing manungsa..... Nanging uga bisa kosok wangsuli­pun.... Temahan nggawé cilaka... Yén namakakennya sisip. Tembang Pangkur sapada iku nggambaraké yèn Media Sosial (Medsos) iku kaya pedhang ligan mingis-mingis. Bisa digunakaké ... Sapepake

Rupiah Keplorod, Cadhangan Valuta Asing Kudu Dijaga
Jaman penjajahan kita wis nggunakaké dhuwit Landa, Gulden. Embuh kepriyé critané, wong Jawa ngowahi jenengé dadi Gélo. Wong cilik, mung padha kenal dhuwit cilik sing jenengé ndhil (0,5 sèn), sèn, bénggol (2,5 sèn), ke­lip (5 sèn). Kethip (10 sèn). Bareng mardika kita nggunakaké ORI (Oeang Republik ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan