» Kategori : Pangudarasa

Filem: Nyandhingake Seni lan Dagang
Ing pungkasane sasi iki, yaiku 30 Maret, dikukuhake minangka Hari Film Nasional. Yen ngrembug bab filem, wis mesthi mage­pokan karo seni peran, perekaman, uga publikasi. Saengga ora bisa ngemungake bab seni-ne wae, amarga butuh anane beya kang dibutuhake kanggo nggawe filem. Lan bacutane, wis salumrahe diajap bisa ngasilake dana. Dinane iki, ora bisa diselaki, filem gaweyan manca isih ... Sapepake

Ayo Nggladhi Putra Wayah Abasa Jawa
Minangka sarana komunikasi, basa bisa dipérang dadi telu : basa lisan, basa tulisan lan basa isyarat. Basa isyarat iku basa sing mèh seragam saindenging donya. Basa tulisan nggunakaké aksara. Ana basa tulisan sing wujud gambar (kaya ing negara China), saéngga aksara / gambar iku bisa diwaca (diunèkaké) nganggo mawarna ucapan (basa dha­érah) ... Sapepake

Politik Prabeya Murah Nanging Ora Murahan
Tahapan Pilkada wis mlebu mangsa kampanye. Suhu politik saya panas. Pertarungan ngrebut suwara rakyat saya ramé. Prabéya sing dibutuhaké uga saya akèh. Politik biaya tinggi saya katon cetha. Saya terang-terangan, tanpa wigah-wigih lan isan-isin. Korupsi uga saya kabukak. Lha wong wragad politik iku saya ndedel sundhul langit. Ing pilkada kepungkur, kandhidhat ... Sapepake

Kasus Mbah Saulina lan Honggo Wendratno
Wis wola-wali kita nggatèkaké pirembugan, diskusi utawa perdhébatan antarané para ahli hukum ngenani sawijining perkara, kaya ta antarané jaksa penuntut umum lan pengacara, pembela utawa penasihat hukum, utawa antarané para ahli hukum ing sawijining diskusi ilmiah. Mesthi kita bakal berdhecak kagum ngaweruhi per­dhébatané, silat ... Sapepake

Entuk Iwake, Ora Buthek Banyune
Sakehing pangalembana saka masyarakat katon semliwer ing medhia sosial, katujokake marang Presiden Mahasiswa Universitas Gadjah Mada (Presma UGM). Obed, pawongan kasebut, kadidene entuk iwake, ora butheg banyune. Awit, se­ja­tine dudu dheweke sing ndhisiki masang pancing lan kupiya golek mina. Ketua Badan Eksekutif Mahasiswa Universitas Indonesia (BEM UI) ngacungake map werna ... Sapepake

Bulutangkis, Momentum Gumregahe Olahraga
Badminton utawa bulutangkis, sawijining Olah Raga (OR) sing penggemaré Paling akèh nomer loro sawisé bal-balan ing Indonesia. Iki jalaran prestasiné naté onjo banget ing donya, diwiwiti taun 1960-an nalika Tan Yoe Hok lan Ferry Sonnevile naté mlebu all Indonesian final ing aréna All England; banjur negara kita bola-bali dadi juara Piala ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…