» Kategori : Pangudarasa

Tepung Sejarah, Ora Waton Sesorah
Sasi iki, Oktober, ana sawijining dina sing misuwur banget minangka dina “bersejarah”. Yaiku Sumpah Pemuda, ing tanggal 28. Mujudake dina sing ditetepake adhedhasar sejarah Kongres Pemuda puluhan taun kepungkur, sadurunge negara kita madeg mardika. Umume, saiki, ing sekolahan para murid dielingake kanthi maca isine Sumpah Pemuda. Mbokmenawa durung akeh kegiyatan liyane kanggo ... Sapepake

Gumregah Saka Titik Nadir Prestasi Olehraga
Ing swasana Hari Olah Raga Nasional 9 September 2017 kita éling slogan sing digrengsengaké wiwit jaman Orba : Memasyarakatkan olah raga dan mengolah ragakan masya­rakat. Gandhèngané langsung karo sportifitas lan mensana in corporesano, sajroning raga sing sehat bakal manggon jiwa sing uga seha. Kita uga ora merem yèn prèstasi olah raga (OR) ... Sapepake

Mbangun Infrastruktur, Dhimen EkonomiMegar Sateruse
Manut amanat Konstitusi (UUD) 1945, APBN (Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara) sing ditetepaké saben taun kanthi UU dileksanakaké secara terbuka lan bertanggung jawab kanggo sagedhé-gedhéné kemakmuran rakyat. Tujuan utamané kudu kemakmuran rakyat, sebab APBN iku minangka instrumen sing digunakaké negara kanggo mujudaké cita-cita ... Sapepake

PS 84 Taun: Sura Dira Jayaningrat Lebur Dening Pangastuti
Ana bab papat sing ngrenggani berayan kita akhir-akhir iki. Siji, ambal warsa kamardikan RI Kaping 72, tanggal 17 Agustus. Ana warga kita sing nulis ing LSW perkara tembung Dirgahayu, sing kliru maknani  saéngga pangertèné dadi séjé. Pandonga bèn dawa umuré, kliru panganggoné,  akèh-akèhé dimaknani ... Sapepake

Pamer Bocah sing Salumrah
Pawarta bab Nafa Urbach sing lapur pulisi gegayutan karo anake sing “diincer” pedofil, mbokmenawa kita wis padha ngerti. Fotone Mikhaela Lee Jowono, anak wadone Nafa lan Zack Lee, antuk tanggepan sing ora prayoga saka saperangan uwong ing medhia sosial. Sabanjure dikonangi, tanggepan ka­sebut ngandhut tembung-tembung sing lumrah digunakake pedofil. Pedofil, jarwane pawongan ... Sapepake

Bener Lan Pener Ngemonah Dana Haji
Manut ilmu ekonomi, manungsa (kulawarga) diarani mak­mur yèn kebutuhan pokok (pangan, sandhang, papan) wis kecukupan. Yèn saben warga bisa makmur, negara uga mak­mur. Bisané tentrem uripé yèn manungsa uga bébas saka utang. Ayem uripe merga ora tansah diuber penagih utang. Semono uga ekonomi negara dadi stabil yèn ora kakèhan ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam