» Kategori : Anyar Katon

Nlesih Riwayat Mekar Unggah-Ungguhing Basa Jawa (5):

Ing Jaman Prebawane Panguwasa VOC DENE muncule kekuwatan panguwa­sa VOC ing Mataram iku ing antarane wi­nujud ing bab paguneman antarane raja lan para panggedhe Mataram karo para penggedhe VOC. Dhek Jaman Ma­ta­ram isih kasusra lan ampuh, para peng­gedhe Mataram kaya ta pepatih dalem, luwih-luwih raja, migunakake basa ngoko marang para panggedhe VOC. Malah sikepe ... Sapepake

Lewis Hamilton Nampa Tantangane Valentino Rossi

Juara dunia Formula 1 (F1), Lewis Hamilton ‘nampa tantangan’ saka juara dunia MotoGP kaping pitu, Valentino Rossi, amrih njajal motocross ing dirt track pribadine ing Motor Ranch, Tavullia, Itali. Tantangan iki dikandhakake Rossi nalika ngomentari aksi Hamilton nunggangi motor Superbike ing sesi track day bebarengan rider-rider Peta Yamaha WorldSBK, Alex Lowes lan Michael van ... Sapepake

Misteri Banyu Parahyangan Somoka Giri

Para pelancong saka manca lan dosmetik padha katrem neng Bali, jalaran bisa nyumurupi kaendahan alame kang nengsemake. Ing zaman era globalisasi kaya saiki, Pulo Khayangan tansah nyeluki marang para wisatawan, supaya nyaketi papan-papan kang banget nggumunake. Mula ora barang aneh yen ta para wisman padha menehi julukan “Island of God” (Pulo Dewata). Saking kesengseme marang ... Sapepake

Kutha Pati Nampa Adipura, Kutha Cilik Paling Resik

Pemerintah Kabupaten Pati bali nampa penghargaan Adipura saka Kementerian Lingkungan Hidup lan Kehutanan (KLHK). Penghargaan kasebut dipasrahake langsung Wakil Presiden Jusuf Kalla marang Wakil Bupati Pati Saiful Arifin ing Gedhung Manggala Wanabhakti, Jakarta, Senin (14/1) kepungkur. Kategori penilaian adhedasar saka gunggunge pendhudhuk, amerga pendhudhuk ana ing titik pantau cacahe ... Sapepake

Sirah Ngelu

Para maos nate ngrasakake mustakane krasa abot, senut-senut, utawa malah nganti kliyengan? Sing nandhang sirah, ananging saranduning badan bakale melu ora kepenak kanggo obah.  Yen mung sauntara, mbokmenawa isih bisa kausada kanthi ngaso lan ngombe wedang anget. Lha yen ngelune kedawa-dawa nganti pirang-pirang dina, kelakon sarwa cilaka. Kangelan makarya, cotho anggone ngopeni ... Sapepake

“Aku Kuwi Ya Uwong, Pingin Sekolah Dimen Pinter”

Adul, Siswa SD Penandhang Disabilitas Apa sing dialami bocah iki ngiris rasa pangrasa. Sapa wae bakal kegugah em­patine meruhi kahanan fisike kang ora sam­purna. Nanging beda mungguhing sing nandhang. Bocah iku ora tau kok katon suntrut, nangisi awak. Apamaneh nutuh, ora narimakake kahanan sing disengguh wis botsih. Geneya dheweke kok dilairake cacad, beda karo sedulure cacah telu ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ati kang atos gampang nemoni dalan buntu.

Klik

BANGUNAN MODEL DHUWIT

Dhuwit pancen mujudake alat tukar kang penting kanggo masyarakat dunia. Saking pentinge nganti-nganti dadi inspirasi pembangunan sawijining gedhung ing Kaunas, Lithuania. Desain bangunan tingkat iki katon nyolok kanthi desain dhuwit minangka wujud fasad njaba bangunan ksb. (d/ist)***

Pethilan

Banyu Tarum Barat saya reget

Kan wis wiwit ndhisik?!

Pulisi kangelan ngluru sing nindakake teror obong-obong montor ing Semarang

Mumpung Imlek, coba njaluk tulung ahli Feng Shui…

Ngawekani golput, kudu intens ngenalake surat suwara cacah lima

Sing akeh mengko dudu golput, na­nging golyeng, golongan puyeng