» Kategori : Anyar Katon

Abange Beras Sumbering Waras

Beras sing adate dimangsak dening masyarakat pancene beras putih. Ananging, saperangan uga wis kulina mangsak beras abang. Umume jalaran nindakake diet. Ana sing pancen amarga nandhang lelara, ana sing kepengin njaga kasarasan lan nyegah ketaman penyakit, uga ana sing kepengin njaga utawa malah nyuda boboting badan. Kandhutan gizi beras abang Padha-padha sumber karbohidrat, ananging ... Sapepake

Wong Jawa Purba Biyen Wis Prigel Mbebedhag

Istilah pribumi lan non-pribumi ing saweneh masyarakat kita isih asring ke­prungu. Pribumi sebutan kanggone etnis Jawa, Sundha, Madura, Batak, lsp. Dene non-pribumi mligine kanggo etnis sing neneka ing Nusantara iki nembe wae. Umpamane etnis Tionghoa, Arab, apa­de­ne keturunan saka bangsa liya. Na­dyan wis dadi warga negara Indonesia, isih asring disebut non-pribumi. Ning ... Sapepake

Kobongan Pabrik Korek Gas, Niwasake wong 30

Pulisi tansah nlesih kedadeyan kobongan pabrik kang gawe korek api (macis) gas ing Desa Sambi­rejo, Langkat, Sumatera Utara. Tambah loro maneh wong kang ditetepake mi­nangka tersangka, yaiku Burhan (37), warga Jalan Bintang Terang, Deliser­dang, lan Lismawarni (43), warga Gang Dipo Pelawak Dalam, langkat. Lelorone wong kasebut dianggep kudu tanggung jawab marang kobongan ... Sapepake

Kupatan Massal ing Boyolangu

Nem dina sawise lebaran, salah sawijining tradhisi kang isih lestari ing Boyolangu Kabupaten Tulungagung lan kanggo taun 2019 iki tumiba ing dina Rebo 12 Juni. Salah sawijining tradhisi silaturahmi antarane warga kang lila dolan kanthi dheseg-dhesegan saperlu njaluk sepura. Malah ing tradhisi iki ora merduli saka ngendi, agama ... Sapepake

Nyamikan Nyengkuyung Kasarasan

Kejaba mangan sedina ping telu, ahli gizi mrayogakake kita ngemil utawa ngrahabi nyamikan ing antarane wektu mangan. Bab iku wis akeh sing padha mangerti, embuh saka wacan, seminar, utawa pancen konsultasi marang sing ahline.   Mula, saiki wis akeh sing nindakake pakulinan kasebut. Olehe sarapan, mangan awan lan bengi ora patiya akeh. Nanging ing sela-selane wektu mangan ... Sapepake

Kejati Terus Mriksa Saksi Gegayutan panitipriksa kasus YKP

Penyidikan panduga korupsi gegayutan Yayasan Kas Pembangunan (YKP) ngancik babak kang wigati. Sakehing saksi dipriksa terus sasuwene seminggu iki. Penyidik njatah penyidikan enggal rampung. Pemeriksaan iku kaleksanan wiwit Senin (17/6) kepungkur. Ana ana wong lima kang dipanggil kejaksaan kanggo nindakake pemeriksaan ing loteng 5 bidang pidana khusus. Yaiku, Ketua YKP Catur Hadi Nurcahyo, ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe mapan ing wayah sore, aja ngenteni wektu esuk lan yen kowe ana ing wayah esuk, aja ngenteni wektu sore.

Klik

KAMPUNG INDIA

Kampung Madras mujudake sawijining kampung ing kutha Medan kanthi surasa India kang kenthel banget. Mayoritas pendhudhuk ing kene pancen keturunan wong India Tamil kang agamane Hindu. Ing kampung iki, kita bakal ngawruhi sakehing wong praen India, pakaian khas India, panganan India, perayaan agama Hindu, nganti jeneng dalan kang sarwa India kayadene Jl. Mahayana, Jl. Kalingga lsp. Saengga kaya-kaya kita lagi ora ing Indonesia. Mula ora nggumunake yen kampung iki banjur dijuluki Little India. (d/ist)

Pethilan

Parpol-parpol rebutan mlebu kabinet Jokowi

Lomba nodhong jabatan diwiwiti….

Pascapilpres, koalisi oposisi isih durung jelas

Sing jelas isih padha ‘galau’

Joko Widodo-Ma’ruf Amin disengkakake minangka Presiden-Wapres RI 2019-2024

Sugeng makarya…