» Kategori : Anyar Katon

Wayang Bethara Guru Emoh Metu Saka Wadhahe

Jroning acara pengetan Hari Wayang Dunia (HWD) kepungkur durung suwe iki,  ing kampus ISI Solo, ana sawijining wa­yang sing dianggep unik. Sanajan di­pacak ing papan ringgitan, wayang kasebut ora entuk dimainake dening dhalang sapa wae. Kepara, wujude wayang uga ora ka­ton, marga diblelet mori. Ujare kandha, wayang kulit kasebut bahane ora saka sabaene kulit. Nanging ... Sapepake

Mahargya Riyaya kanthi Andum Bebungah

Natal, minangka riyayane umat Kristiani asring dadi sarana kanggo andum rasa sih tresna marang sapepadhaning urip. Contone kang ditindakake dening Komunitas Peduli Anak Indonesia ing Surabaya mentas iki. Kejaba dijak kembul bojana andrawina, puluhan bocah panti asuhan uga diparingi bebungah wujud sepatu, tas, lan piranti sekolah. Tambah dadi senenge, jalaran ing kalodhangan iku uga dilipur ... Sapepake

Sejatine Randha Apa Wara Kawuri ?

Mengeti Hari Ibu Ngiras pantes mengeti hari Ibu, kang saben taune dipengete tanggal 22 Desember. Dina kasebut antuk kawigaten kang mligine tumrap kaum ibu kang manunggal ing Organisasi Kaum Ibu. Wis semesthine kita uga melu muji syukur. Anane kita kabeh, jalaran saka hak istimewa, kang kaparingake dening Gusti Kang Maha Kuwasa. Apa kuwi hak istimewa wanita kang ora didarbeni kaum priya. ... Sapepake

Ngadhepi Formula 1 2019, Sebastian Vettel Duwe Ancaman kanggo Ferrari

Ngadhepi musim balapan Formula 1 (F1) musim kom­petisi 2019, Sebastian ngandhakake pisambate marang tim-e dhewe,Ferrari. Vettel geregeten karo time dhewe kuwi merga durung cukup kompetitif nglawan dominasi Lewis Hamilton lan Mer­cedes sasuwene taun 2018. Mangka manut Vettel, Ferrari kuwi mujudake paket kom­plit kang satemene bisa dadi jegale Hamilton kang saya nyedhaki rekor ... Sapepake

Wayang Kulit Yogyakarta, Bentuk lan Critane (9):

Mangerteni Sarasilah Wayang Ing Ngayogyakarta Sarasilah wayang kulit purwa gaya Yogyakarta iku wigati banget  kanggo mangerteni alur lan critane wa­yang sarta dumadine sesambungan crita antarane tokoh wayang kasebut siji lan sijine. Ing kalodhangan iki kababar bab sarasilah wayang kulit gaya Yogyakarta awewaton marang buku Pedhalangan Ngayogyakarta seratane Drs ... Sapepake

Stres Tumrape Bocah

Stres iku ora mung nyerang wong diwasa, ning uga namani bocah-bocah. Malah uga sing isih umur sangisore limang taun (balita). Emane, ora akeh wong tuwa kang mudheng masalah kasebut. Mula, prayogane, wongtuwa kudu nyumurupi gejalane, jalarane, lan carane ngatasi stres-e balita. Sanadyan bocah utawa balita iku umure ora padha karo wong diwasa, nanging isih duwe ciri-ciri utawa tandha-tandha ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe ma­ngerteni anane watu cilik ing da­lan kang kira-kira ngganggu wong liya, mula singkir­na… Sapa ngerti iku dadi sebab di­gangsarake da­lan­­mu nuju su­warga.

Klik

JEBAKAN PIKIRAN

Atusan wedhus kanthi tertib metu saka kandhange (ranch) ngliwati regol gerbang, mangka ing kandhange mau ora ana pager kang matesi lakune. Ujare ngakeh, iki sing diarani ‘jebakan pikiran’. (d/ist)***

Pethilan

Jokowi karo keluarga ing kebun raya Bogor

Rukun agawe santosa crah agawe bu­brah.

Dibutuhake panggung interaksi kang toleran

Panggung kampanye malah ana in­toleran.

Korupsi mbegal karaharjane rakyat

Metu pakunjaran wae koruptor isih raharja.