» Kategori : Anyar Katon

Ngudi Lestarine Tenun Gedhog Tuban

Jeneng tenun gedhog mbokmenawa isih asing rinungu kuping, mligine tumrap generasi jaman saiki. Nanging motif tenun kang digarap sarana piranti tradhisional saka kayu kuwi satemene wis ana ing wilayah Tuban kawit biyen. Kepara masyarakat ‘kutha Sri Huning’  kono kulina nggunakake kain tenun gedhog kanggo san­dhangan sedina-dinane, upamane tapih, klambi, sayut (kain ... Sapepake

Mi saka Sakehing Nagari

Olahan mi, sapa wonge ora ngerti. Kepara malah meh kabeh uwong seneng nggayemi. Salah sijine sumber karbohidrat iki pranyata akeh werna lan jinise, gumantung papan sing nyugatake.   Mi ayam. Mesthi wae meh kabeh uwong sa-Indonesia ngerti lan wis tau ngicipi. Awujud mi werna semu kuning, jalaran ginawe saka glepung dicampur endhog. Diolah kanthi digodhog, dijangkepi sayuran lan ... Sapepake

Ki Seno Nugroho, “Wayang Wis Dadi Saperangan Saka Nyawaku”

Ki Seno Nugroho iku dhalang kondhang ing Yogyakarta. Dhalang mudha kang yuswane ngancik 49 taun iku mujudake putra nomer papat saka sedulur kang kabeh cacah lima, putrane suwargi Ki Suparman Cermowiyoto dhalang kasusra antarane taun 1970 tekan 1990an. Mungguh kabisane ndhalang Ki Seno Nugroho iku nunggak semi saka eyange Ki Bancak lan ramane Ki Suparman. Dene ibune kang asma Nyi Sayekti, ... Sapepake

Hadiah kanggo Bonek lan Bonita, Bajul Ijo Cilik Juara Elite Pro U-20

Persebaya Surabaya U-20 kasil dadi juara Elite Pro Academy (EPA) U-20 2019 nalika lawan Barito Putera U-20 ing Stadion I Wayan Dipta, Gianyar, Bali dina Setu (12/10/19) kepungkur. Kemenangan Bajul Ijo cilik iki dipethik sawise kasil menang liwat babak adu pinalti kanthi skor 3 (6) - 3 (0). Pelatih Persebaya U-20, Uston Nawawi ngandhakake yen kemenangan iki kanggo kabeh pemain, ... Sapepake

Srawung Lintas Iman ing Semarang

Tanggalan Liturgi Greja Katolik nuduhake yen Sasi September minangka Bulan Kitab Suci Nasional (BKSN). Jroning sasi kang mirunggan iki Komisi Kitab Suci Keuskupan Agung Semarang ngadani acara Srawung Lintas Iman suwene rong dina, 28 lan 29 September 2019, mapan ing Gedung Sukasari Jl. dr Soetama Semarang.  Setaun pisan acara iki dianakake, lan taun 2019 kapetung sing ... Sapepake

Ngadepi Mangsa Rendheng Ayo Padha Nenandur

Kagem para maos “Panjebar Se­mangat” iki penulis ajak-ajak padha kersoa nenandur apa wae, khususe tan­duran buah-buahan. Lha rak ya wis ana bagiane dhewe-dhewe ta, bab nenen­dur iki. Lan maneh arep ditandur ana ngendi, wong halaman omah cetha ora nyukupi, Apa maneh sing adalem ana kutha gedhe, Surabaya. Mbok menawa kaya ngono penggalihe para maos. Dudu iku sing ... Sapepake

Hal:

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan