» Kategori : Watak Lan Wayang

Mbabar Ngelmu Hastha Brata (1)
ING alam demokrasi kaya jaman saiki, manawa kita ngrembug bab kepemimpinan, kaya-kaya kita wis pedhot utawa ora nyambung maneh karo konsep kepemimpinan ing khasanah budaya Jawa sarta konsep kepemimpinan  Agama Islam. Pancen akeh syarat kepemimpinan ing alam demokrasi, nanging kang utama antara liya yaiku capable (duwe kemampuan), acceptable (bisa ditampa dening rakyat), lan ... Sapepake

Beda-Bedane Pakem Wayang
(Tanggapan LSW PS Nomer 33/2017) Keparenga aku nanggapi pamundhut keterangan saka Bapak Muhammad Saleh pidalem ing Palangka Raya  (PS Nomer 33/2017) sing wosing pitakonan ngenani paraga Raden Samba kang isih menangi lelakon saparipurnane perang Bharatayuda Jayabinangun. Ing kamangka ana lakon Gojalisuta utawa Samba Juwing dicritakake lamun putra Dwarawati iku wis tumekeng pralaya ... Sapepake

Makna Filosofi Wayang Kulit (3)
Beda karo watak ala Bambang ka­sebut. Gegayuhane iya sundhul ngawi­yat. Pepalange iya mesthi mbuta Cakil sabalane. Bareng ditrejang wae, pepa­lang kanggedhe kuwi malah ambyar. Watak lan tekon gerak anggegayuh ala Bambang kuwi, dhasare ing Kitabul Muqaddas Al Quran apadene Al Hadits antara liya mangkene : ’       ... Sapepake

Makna Filosofi Wayang Kulit (2)

Dadi cethane, gelar sesebutan Ki kagem dhiri pribadine kuwi…..sirik mung kanggo “nggenderani” mung sering salira saparan-paran, malah ya nadyan sajro­ning ayem tentrem ing wisma pribadi. Jer pakerti kumlebet kumlebeting gendera mono adhakane mung ginawa dening da­ya­ning maruta sing tan sepi saka mi­diting nafsu: “dumeh” sing mamrih ... Sapepake

Wayang Cengblong, Wayang Kreasi Baru Sing Lucu

Wayang Cengblong (Cenk Blonk) mujudake jinis wayang kreasi baru ang­gitane I Wayang Nardayana dhalang ke­lairan Banjar Belayu, Kecamatan Marga, Tabanan, Bali. Pakeliran wayang Ceng­blong iku mujudake gabungan saka sa­wer­nane unsur-unsur estetika kang tu­manduk ing kesenian wayang Rama­yana, wayang Cupak, lan uga wayang Tan­tri. Wayang Cengblong uga ... Sapepake

Wayang Gambuh Lakone Njumput Saka Babad Panji (3)
Wayang Gambuh mujudake saweneh jinis wayang Bali sing uga kegolong lang­ka. Lakon-lakon ing crita wayang Gambuh iku njumput saka Babad Panji kang ing Bali disebut Crita Malat. Mungguh blegere wayang Gambuh mujudake Gambuh mujudake transisi antarane wayang Bali karo wayang Jawa (mligine wayang Madya). Wayang Gambuh uga minangka ganeping upacara Dewayadnya lan  Manusayadnya ing ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa