» Kategori : Apa Tumon

Rujak Sentul…

Rujak Sentul… SEDULURKU aran Mas K lan Mbak M, kang pidalem ing Tangerang durung suwe iki piknik menyang Yogyakarta bareng karo rombongan kulawarga papan makaryane. Sawise mrana-mrene ngendhangi papan-papan wisata, ing acara bebas Mbak M kepengin ngendhangi pasar Beringharjo. Arep golek klambi bathik kanggo oleh-oleh putrane. Jarene, mesisan karo ... Sapepake

Sesss

Sesss   Aku yen ke­lingan isih kudu ngguyu dhewe, kadhang nganti dikoyokne wong edan karo bo­joku merga ngguyu dhewe. Nalika aku isih dhines biyen, mulihe jam loro awan, saengga aku sholat dhu­hur neng seko­lahan jamaah karo murid-murid kelas lima lan enem diimami karo pak guru agama. Kran sing dinggo wudhu kari ... Sapepake

Adol Buku Wayang Murah

Adol Buku Wayang Murah   Kedadeyan iki wis suwe, watara 10 taun kepungkur, wektu iku anakku Kikit lagi klas 5 SD. Ning pengin adol kaos kaki, kaya Wanto, tanggaku, sing gaweyane adol nyang Sekatenan. “Yoh tak modhali bukune Bapak” kandhaku marang Kikit. Watara jam 5 sore Kikit wis nggawa buku 5, ya majalah PS. Djaka Lodang, buku bocah lan 6 buku wayang terbitan ... Sapepake

Angen Simbok

Angen Simbok   Yen bocah saiki padha ora ngerti basa krama lan ora bisa nulis Jawa, iku ora salahe bocah. Ora salahe wong tuwane, uga ora salahe gurune, jalaran guru olehe mulang iku mung awewaton kuri­kulum. Wiwit jaman menteri Syarif Thayib, basa Jawa ilang, malih dadi Mulok (Muatan Lokal). Dhek jaman sekolahku biyen, basa jawa ... Sapepake

Sandhale Disenengi Uwong

Sandhale Disenengi Uwong BAPAK maratuwaku hobine klenengan (karawitan). Panjenengane nganti dadi anggota 4 grup karawitan ana ing Temanggung. Biyasane yen latihan saka jam 10 natas 3 esuk.Sawijining dina, kondur latihan saka kecamatan Tlogo­mulyo Bapak ngendika “Walah, sandhalku ana sing nyenengi.”“Piye ta pak?” pitakone ibu.“Lha sandhalku ana ... Sapepake

Citrun Sir Dikira Moto

Citrun Sir Dikira Moto   Wingi dina Kemis, anakku mantu isih piket dadi durung mulih saka Puskesmas Sangkrah pang­gonan nyambut gawe. Bareng awan kuwi anak­ku lanang takon, “Wis dhahar du­rung bu?” aku mangsuli, “Du­rung”. Rumangsa mau esuk sisih­ane durung mang­sak, mula anakku arep ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam