» Kategori : Rena-rena

Nyinau Filsuf Aristoteles
Sawise nerangake mungguh apa kang dadi ancas tujuane manungsa, apa mung nedya golek kanikmatan sapol-pole apa nedya mangerti filsafat lan politik. Uga bisa dhamang marang kawicaksanan lan rasionalitas, Aristoteles ngandharake wigatine kautaman. Urip sing beja, mulya, tentrem lan raharja ora bisa digayuh tanpa kautaman. Kautaman dadi jati dhiri lan piandeling manungsa. Kabeh ora ana ... Sapepake

Jula - Juli (21)
SETYA Novanto sing ngutegi korupsi proyek e-KTP Rp 2,3 trilyun, divonis 15 taun penjara lan mbalekake dhuwi USD 7,3 juta. * Korupsi nganti matrilyun-trilyun, ukumane kok mung limolas taun, ing penjara pijer ma­nyun, metu-metu wis tuwa pikun. *** TINIMBANG yen bandhing lan kasasi ukumane ditambahi, Setya Novanto pasrah divonis se­mono lan awal Mei wingi dikirim ing LP ... Sapepake

Bubur Koja, Takjilan Mesjid Pekojan Semarang

Saben sasi Pasa teka, kita bisa nemoni meh saben mesjid padha nyedhiani tak­jilan gratis. Umume, menu takjilan ing mesjid-mesjid kasebut wis modern, kayata sega lawuh endhog utawa iwak pitik. Sok ngonoa, ana saperangan mesjid sing nguri-uri menu leluhur. Temtu, grengseng lan baro­kahe sasi Pasa sansaya kom­plit karana menu takjilan ka­sebut mirasa, khas, lan unik. Lha, ... Sapepake

Sepedha Kuna Isih Dadi Klangenan

Yen ana sepedhahe simbah kang sumimpen ana gudhang ora karumat, coba panjenengan tiliki. Aja-aja sepedhah kuwi yen ditawakake marang kolektor regane bisa larang. Apa maneh yen mereke kalebu kang misuwur saka taun prodhuksi sadurunge jaman kamardikan. Bisa dibarter karo sepedha motor utawa mobil. Sepedhah kuna gaweyan Eropa merek kondhang kaya Gazelle, Raleigh, Fongers, Simplex, Humber, ... Sapepake

Derkuku Ndhuwur Wuwung
Sing nggubel lan gawe kodhenge pikiranku pirang-pirang dina iki nenekane manuk derkuku. Tekane manuk mau tansah antara jam sanga nganti jam sepuluh esuk, mencok ndhuwur wuwung, banjur manggung, “derkuku-ku” utawa “derkuku-ku-kuk”. Sing nggodha pikiranku, kena apa anggunge dipung-kasi suwara ‘KUK” kaya sumaure kancil nalika balapan mlayu karo keong. Ana ... Sapepake

TILAS
TILAS Panglima TNI Gatot Nurmantyo lan eks Menko Maritim Rizal Ramli siap maju dadi Ca-pres 2019 senajan tanpa panyengkuyung parpol. * Gatot mung ngendelake otot, Rizal Ramli mung jajal-jajal, mangka Ca­pres butuh elektabilitas lan uwang ker­tas. *** JARENE Mbah Amien Rais, partai Allah utawa agama iku mung Gerindra, PKS lan PAN, dene kelom­pok gedhe liyane mung ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya