» Kategori : Rena-rena

Ndhudhah Kaskaya Lawas : Filsafat Kejawen
Jinis-Jinise Pasar Ing Tanah Jawa Temen dudu barang anyar yen  bebasan utawa unen-unen sing wusanane dadi sabdatama basa Jawa kang ngemu pitutur lan pituduh. Unen unen kang wis ana atusan taun kepungkur iku mengku surasa pitutur kang wigati tumrap bebrayan Jawa kasebut kang unine :” Yen pasar ilang kumandhange, kali-kali ilang kedhunge, lan wong wadon ilang wirange, Tanah ... Sapepake

Jula - Juli 05 / 2015
LA Nyala Mataliti Cagub Jatim sing wurung, ngaku yen rikala njaluk diungsung Gerindra dia-bani Prabowo dhuwit Rp 40 milyar. * Nasibe La nyala dadi gak menyala. Lan yen bener kandhane, Ketum Prabowo ketok anggone ngungsung jago ora legawa. *** JARENE ICW, parpol sing njaluk mahar marang calon Kepala Daerah, adate sinamun kanthi istilah kanggo ... Sapepake

Dhaharan Istimewa Raja-Raja Jaman Mataram Kuna:
Iwak Bulus, Wedhus Meteng, lan Celeng Dikebiri Krajan Mataram Kuna uga disebut Krajan Mataram Hindhu utawa Krajan Medang. Krajan kasebut ngalami jaman kencana rukmi ing abad 8 Masehi lan ambruk ing abad 11. Dene kang nate nyepeng panguwasa ing antarane yaiku raja-raja saka dinasti Sanjaya, Syai­lendra (periode Jawa Tengah) lan Isana (periode Jawa Timur). Ing antarane kayata Prabu ... Sapepake

TILAS
TILAS Ketua DPR Setya Novanto, wekasane kasil diadili ing sidang Tipikor. Mung emane dheweke “tapa mbisu” suthik mangsuli pitakone hakim-jaksa. * Suthik omong merga ora se­thithik anggone korupsi satak, Setya Novanto sajake njaluk disotho! *** TILAS Ketum Golkar kuwi uga ethok-ethok lara maneh. Jare mencret-mencret nganti ping rolikur, mangka manut Jaksa Penuntut Umum, ... Sapepake

Khitanan Using

Jeneng Blambangan ing sejarah wis ana wiwit jaman Majapahit. Sumber crita sing nyritakake prastawa-prastawa wigati tinulis ana ing Babat Sember, Babat Tawang Alun, Babat Wilis, Babat Mas Sepuh, Babat Bayu, lan Babat Natadiningratan. Mligi buku Babat Tawang Alun nyritakake kisah wangsa raja-raja Blambangan kang leluhure bisa ditlusuri nganti tumekane jaman Majapahit ing pung­kasane abad ... Sapepake

Tukar Pengalaman Dadi IPS:
Seminggu Sepisan Kumpul Neng EmbungSeneng-Seneng, Nyanyi Bareng Walau stroke walau lansia, kita tetep bahagia. Jalan-jalan bersama-sama, tubuh sehat dan segar.   Ref: Badan sehat harus dijaga, agar hidup tetap berguna. Jalan pelan tidak mengapa, pakai tongkat kalau terpaksa.   Walau stroke walau lansia, wajah tetap ceria. Panjang usia harapan kita, doa kita ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa