» Kategori : Rena-rena

Jula - Juli :
Ature Redaksi – Kaya taun kepungkur, mangayubagya tanggapwarsane PS sing ka-84, rubrik JULA-JULI seratane swargi Imam Supardi Pemimpin Umum/Pemred PS taun 1960-an kita “uripake” maneh. Sing nulis Sdl. Gunarso TS pembantu kita ing Jakarta, sing dadi pandhemene suwargi wiwit dhek ana Sekolah Rakyat.   ==============   MABES Polri nembe iki ... Sapepake

Kerajaan Luar Angkasa Asgardina Mung Konsep Apa Bakal Klakon Temenan?

Pungkasan taun kepungkur Igor Ashurbeyli saka Rusia nawakake proposal sing cukup unik lan revolusioner. Ashurbeyli nyataake yen lagi mimpin sawijine tim kang nyiapake negara anyar sing diwenehi aran Asgardia. Unike, negara anyar kasebut ora manggon ing bumi sing wis dikebaki dening 196 negara. Asgardia bakal madek sacara mardhika lan duweni wilayah arupa wahana antariksa. Dene aran ... Sapepake

Sesuk Ora Ditampik, Saiki Luwih Becik
“Sapa sira sapa ingsun”, ngono sesumbare Jonggolo marang sapa wae saben ana pawongan sing arep wani marang dheweke. Jonggolo, preman umur sangalikur taun sing awake gagah, gedhe, dhuwur, raine tansah njenggu­reng larang esem iku sasuwene iki nggegem sesanti “Ho­mo Homini Lupus”, sing kuwat mangan sing ringkih. Le­ngen kekarone kang kebak tato nambahi ... Sapepake

Sesuk Ora Ditampik, Saiki Luwih Becik
“Sapa sira sapa ingsun”, ngono sesumbare Jonggolo marang sapa wae saben ana pawongan sing arep wani marang dheweke. Jonggolo, preman umur sangalikur taun sing awake gagah, gedhe, dhuwur, raine tansah njenggu­reng larang esem iku sasuwene iki nggegem sesanti “Ho­mo Homini Lupus”, sing kuwat mangan sing ringkih. Le­ngen kekarone kang kebak tato nambahi ... Sapepake

Ritual Barongsay Lan Nutup Lilin Jroning Tradhisi Cap Go Meh

Kanggo tandha  tutupe pengetan 15 dina wulan kapisan taun baru Cina, ditindakake tradhisi unik. Yaiku sing diarani Cap Go Meh. Ing kutha Solo, Jateng, tradhisi kuwi ditindakake kanthi nggelar karnaval Liongsai lan Barongsai. Salebare kuwi, wengine uga ana ritual mateni geni lilin ing omah-omah Klentheng. Warga katurunan China precaya tradhisi iki kudu ditindakake, supaya rejeki lan ... Sapepake

Lijo-Linak-Litu-Liti-Lica lan Lingga Durma
Lijo Linak Litu Liti Lica Lingga Astaghfirlah Hal Adzim Lali Kok Borongan Utangan Lan Ngemplangan Semaya Kok Bola-Bali Jare Selasa Nagih Kok Diseneni   Dupeh alam demokrasi, lha kok dadi alam .... dikerasi ... banjur padha “Lepas – Kendali.” Tata Krama Wis Ilang, Budi pakarti padha lali lan wus meh mati. Ing satemah banjur padha Lijo ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam