» Kategori : Rena-rena

Mesjid Rotowijayan, Biyen Kanggo Deleh Jisim Sing Diawetake

Satleraman, ora ana sing istimewa saka Mesjid Rotowijayan iki. Mapan ing lor persis griya dalem Sri Sultan HB X, mesjid iki mung cilik lan prasaja banget. Menawa dibandhingake klawan Mesjid Agung Keraton sing mapan ing lor kulone, jelas kalah adoh. Mesjid Rotowijayan iki uga asring sinebut Mesjid Keben, amarga mapan ing cedhak wit keben. Senajan cilik, Mesjid Rotowijayan iki bisa momot ... Sapepake

Jula-Juli
JENDRAL Budi Gunawan sing nate dadi tersangka KPK, bali dionyol-onyolake PDIP supaya dadi Cawa­prese Jokowi jroning Pilpres 2019. * Sa­jake Megawati terus ngulir budi, priye carane balas budi marang pejabat sing nate dadi ajudan pribadine. *** SENAJAN didheseg mundur 54 Guru Besar Perguruan Tinggi, Ketua MK Arief Hidayat sing wis ping pindho disendhu Dewan Etik, tetep ... Sapepake

Ndhudhah Kaskaya Lawas : Filsafat Kejawen
Jinis-Jinise Pasar Ing Tanah Jawa Temen dudu barang anyar yen  bebasan utawa unen-unen sing wusanane dadi sabdatama basa Jawa kang ngemu pitutur lan pituduh. Unen unen kang wis ana atusan taun kepungkur iku mengku surasa pitutur kang wigati tumrap bebrayan Jawa kasebut kang unine :” Yen pasar ilang kumandhange, kali-kali ilang kedhunge, lan wong wadon ilang wirange, Tanah ... Sapepake

Jula - Juli 05 / 2015
LA Nyala Mataliti Cagub Jatim sing wurung, ngaku yen rikala njaluk diungsung Gerindra dia-bani Prabowo dhuwit Rp 40 milyar. * Nasibe La nyala dadi gak menyala. Lan yen bener kandhane, Ketum Prabowo ketok anggone ngungsung jago ora legawa. *** JARENE ICW, parpol sing njaluk mahar marang calon Kepala Daerah, adate sinamun kanthi istilah kanggo ... Sapepake

Dhaharan Istimewa Raja-Raja Jaman Mataram Kuna:
Iwak Bulus, Wedhus Meteng, lan Celeng Dikebiri Krajan Mataram Kuna uga disebut Krajan Mataram Hindhu utawa Krajan Medang. Krajan kasebut ngalami jaman kencana rukmi ing abad 8 Masehi lan ambruk ing abad 11. Dene kang nate nyepeng panguwasa ing antarane yaiku raja-raja saka dinasti Sanjaya, Syai­lendra (periode Jawa Tengah) lan Isana (periode Jawa Timur). Ing antarane kayata Prabu ... Sapepake

TILAS
TILAS Ketua DPR Setya Novanto, wekasane kasil diadili ing sidang Tipikor. Mung emane dheweke “tapa mbisu” suthik mangsuli pitakone hakim-jaksa. * Suthik omong merga ora se­thithik anggone korupsi satak, Setya Novanto sajake njaluk disotho! *** TILAS Ketum Golkar kuwi uga ethok-ethok lara maneh. Jare mencret-mencret nganti ping rolikur, mangka manut Jaksa Penuntut Umum, ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…