» Kategori : Plesir

Prasetyane Sepasang Kekasih ing Grojogan Sewu (1)

Kondhisi alame kang nengsemake, ndadekake obyek wisata Grojogan Sewu Tawang mangu, digandrungi para wisata­wan. Secara geografis Grojogan Sewu kang mapan ing Kl. Tawamangu Kec. Ta­wang­mangu, Karanganyar dhuwure 1.100 meter saka banyu segara. Kanthi hawane kang adhem seger, rata-rata temperature 19,5 derajat Celcius lan kinupengan Hutan Lindung lan maneka warna tetuwuhan kang ... Sapepake

Nonton Gunung Ditatah Ing Pura Gunung Kawi Bali

Jumerenge Lembah Pakerisan katon bineber ing lemah loh ing saweneh padesan subur kang misuwur diceluk mi­nangka “Lembah Raja” utawa “Kahya­ngan Jagad”. Ing kene tinemu pedhusun­an cekli kang nama Tampaksiring sarta suwarnaning candhi-candhi kang sume­bar jejlentrekan ing sakiwa tengene Be­gawan Pakerisan lan disebut Candhi Pu­ra Gunung Kawi. ... Sapepake

Mi Lethek Ngayogyakarta, Kuliner Klangenan

Ngayogyakarta, akeh sing ngakoni pancen dadi swargane babagan kuliner. Salah sijining kuliner khas sing tekan saiki dadi klangenan yaiku sinebut mi lethek. Senajan jenenge mi lethek, aja kleru lho, mi iki higienis lan resik. Apa maneh bab rasa, aja takon, maknyus tenan. Menawa sutresna PS kepingin mbuk­tekake mirasane mi lethek, bisa teka ing Imogiri, ora adoh saka pasareyan ... Sapepake

Ngungak Kerajinan Gamelan desa Wirun, Sukoharjo

Ana wetara welasan warga sing isih ngutuni dadi pengrajin gamelan. Penere ing desa Wirun, Mojolaban, Sukoharjo, Jateng. Sanajan cacahe tansaya susut, nanging desa Wirun kadhung kawentar minangka desa industri gamelan. Kepara saiki kerep dadi jujugan wisatawan saka mancanegara. “Saben wektu, raketang telung dina pisan mesthi ana turis bule sing teka mrene, saperlu nonton prosese gawe ... Sapepake

Ngungak Kaendahane Lawang Sewu ing Semarang

Menawa panjenengan  tindak me­nyang kutha Semarang, aja lali  mampir ing bangunan bersejarah sing karan Lawang Sewu. Wewangunan tinggalane Walanda kang dumunung ana ing Jl. Pemuda (iring wetan Tugu Muda) kang mujudake tem­puke dalan prapatan antarane Jl. Pandana­ran, Jl. Dr. Soetomo, lan Jl. Soegijopranoto, Semarang iku pancen dadi ... Sapepake

Misteri Watu Perkasa Ing Guwa Pindul

Umpama panjenengan priya kang pengen prakosa ing dhuwur amben, becike dolan menyang Guwa Pindul.  Jroning guwa eksotik sing mapane ing desa Gelaran, Bejiharjo, Gunung Kidul, Yogyakarta iki, ana pirang-pirang watu sing diprecaya duwe kekuwatan gaib. Salah sijine yaiku batu perkasa utawa watu prakosa. Priya sing bisa ngrangkul watu iki, diprecaya  bakal entuk kekuwatan linuwih ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben wong nduweni kalodhangan kang padha kanggo ganti dadi luwih apik.

Klik

HAMAORI ALIAS LARUNG SESAJI

Kayadene ing tanah air, ing Jepang pranyata uga ana upacara larung sesaji yakuwi kang diarani Hamaori ing segara kidul Chigasaki, sakulone Tokyo. Upacara iki ajeg dianakake saben taun. (d/ist)***

Pethilan

Setya Novanto dadi ‘tersangka’

Sapinter-pintere ‘papa’ mlumpat….

Blangko e-KTP wis ana maneh

Gek-gek dikorupsi maneh??

PPP padha PPP-ne rebutan kantor

Eling jaman orba