» Kategori : Plesir

Silating “Danau Toba”ne Pemalang !

Minangka obyek wisata kondhang Tlaga Silating ana ing Desa Sikasur Kec. Belik Kab. Pemalang, Jateng, sing loka­sine kang gampang dituju, sekitar 33 km menyang ngidul saka kutha Pemalang,  saliyane ora adoh saka dalan gedhe/aspal uga akeh angkutan kendharaan kang bisa kanggo tumpangan, menawa ora nggawa montor utawa mobil dhewe. Kanggo pinuju menyang tlaga Sila­ting, ... Sapepake

Sejarah Nusa Barong

Nusa Barong mujudake pulo cilik kang mapan sakidule Kabupaten Jember. Pulo sing nduweni sesawangan endah iki ambane mung 6100 hektar. Ing sawa­like kaendahane sapa ngira yen pulo iki nate oleh  sebutan medeni sarta nduweni sejarah dawa. Ing jaman biyen, warga kang dedu­nung ing Banyuwangi nyebut pulo Nusa Barong iki kanthi sebutan Pulo Kege­lapan. Sebutan ... Sapepake

Ayo Mlancong Ning Semarang: Kota Lama Kebak Nostalgia

Yen Jakarta nduwe obyek wisata kutha kang aran “Kota Tua” Semarang uga nduweni obyek wisata kutha kang diarani “Kota Lama” kekarone nduweni daya tarik kang padha. Gedhung-gedhung kuna warisane penjajah luwih saka 200 taun kepungkur. Blegere isih pengkuh, ngadeg nggejejer. Kawasan kota lama kang jembare 31 hektar ing jaman kolonial Walanda uga disebut Outstad. ... Sapepake

Wisata Petik Madu Lawang

Sesawangan lan Nambah Wawasan Dolan lan plesir mesisan antuk elmu, umume dadi pepenginane para ibu kanggo putra-putrine. Amrih bisa lerem anggone wis njinggleng sinau, nanging ora banjur ketungkul dolanan gadget lan medhia sosial. Bab iku bisa katindakake kanthi mara menyang Lawang, kabupaten Malang. Yaiku, ing papan wisata Petik Madu. Kejaba sesawangan tawon lan ubarampe kanggo ... Sapepake

WISATA BLANJA ASIL BUMI ING PASAR TAWANGMANGU
Wiwit jaman kolonial Walanda, obyek wisata Tawangmangu iku wis dadi jujugane wisatawan krana kaendahan alame. Luwih luwih sawise KGPAA Mangkunegara VII paring idhi palilah yasa pesanggrahan utawa villa. Ing obyek wisata kang sekawit minangka tlatah Mangkunegaran iki banjur dadi papan wisata kanggo ngenggar enggar penggalih. Tawangmangu iya wiwit dirintis minangka punjer kanggo nandur sayur ... Sapepake

Destinasi Wisata Nusa Barung alias Nungsa Barong Jember

Mbarengi lan ajune pariwisata, Nusa Barung utawa Nungsa Barong sing dikenal minangka pulo suwung, dadi sa­lah siji des­tinasi wisata andalan Kabupa­ten Jember. Pranyata nyimpen sejarah da­wa. Kacarita nate dienggo manggon Tumenggung Si­nga­barong sakalyan garwa, putri nata Ma­japahit. Sakawit Nusa Barung katetepake da­di papan konservasi Cagar Alam taun ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…