» Kategori : Plesir

Lombok Eksotik (3)

Legenda Putri Mandalika Ing Pantai Seger Kang klebu eksotik lan narik kawi­gaten ing Pulo Lombok yaiku Pantai Se­ger kang dununge ing kawasan Lombok Tengah, mung 15 menit saka Pantai Kuta Lombok. Suwasana ing gisik iki pancen sepi, tenang, kanthi pemandhangan segara lan watu-watu kang endah nam­bahi sengsem kang nyawang. Ombake cilik lan banyune asat mula para pelan­cong ... Sapepake

Lombok Eksotik (2) Urip Prasaja Ing Kampung Sasak

Kang uga nduweni daya sengsem tumrap para wisatawan kang tumeka ing Lombok yaiku Kampung Suku Sasak. Sasak mujudake suku asli ing pulo Lom­bok, dina iki Pulo Lombok dumadi saka patang kabupaten (Lombok Barat, Lom­bok Utara, Lombok Timur, lan Lombok Tengah) ditambah Kota Mataram. Pedu­nung Pulo Lombok udakara gunggung telung yuta (80% dumadi saka Suku Sasak). Suku Sasak pancen ... Sapepake

Lombok Eksotik Toleransi ing Pura Lingsar (1)

Wulan Juli 2017 Penulis entuk kalodhangan wisata ing Pulo Lombok, Nusa Tenggara Barat kang banget nyeng­semake. Suwasana ing Lombok adoh karo kang ana pengangen-angene Penulis. Sekawit dak kira Lombok iku tanah kang cengkar, jebul ora. Tanah Lombok iku jebul bumi ampah sing jembar gilar-gilar, dina iki Lombok nyata loh jinawi. Loh subur kang tinandur jina­wi murah kang sarwa tinuku, ... Sapepake

Gambar Ing Guwa Sangkulirang ana Wiwit 10.000 Taun SM

Kawasan Karst Sangkulirang-Mangkalihat sing gumelar ing Kabupaten Berau lan Kutai Timur, Kaltim arupa ka­wasan perbukitan sing tembok jurange cerung lan rinenggan guwa-guwa kang endah sinawang. Karst “raseksa” sing dumadi saka bukit gamping iki uga klebu salah siji habitat penting tumraping orang­utan (Pongo pygmaesus). Ing bagiyan liya bisa ditemoni guwa kang rineng-gan ... Sapepake

Prasetyane Sepasang Kekasih Ing Grojogan Sewu (2)

Senajan Grojogan Sewu mapane ing garis ekuator, kanthi suhu udarane anyep lembab kinepungan pegunungan saengga kahanane dadi sejuk nyaman. Tawangmangu dohe udakara 37 Km sawe­tane kutha Solo lan obyek wisata iki klebu salah sijining sing paling gam­pang ditekani. Angkutan bus umum, oplet taxi lan mobil pribadi meh saben wektu siap ngeterake para pelancong tumuju terminal Tawangmangu. ... Sapepake

Prasetyane Sepasang Kekasih ing Grojogan Sewu (1)

Kondhisi alame kang nengsemake, ndadekake obyek wisata Grojogan Sewu Tawang mangu, digandrungi para wisata­wan. Secara geografis Grojogan Sewu kang mapan ing Kl. Tawamangu Kec. Ta­wang­mangu, Karanganyar dhuwure 1.100 meter saka banyu segara. Kanthi hawane kang adhem seger, rata-rata temperature 19,5 derajat Celcius lan kinupengan Hutan Lindung lan maneka warna tetuwuhan kang ... Sapepake

Hal:

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kita kesel lan gela, mula satemene nalika kuwi kita lagi sinau bab “kesabaran...”.

Klik

JAGO MOGE IBU WAWALI

Martha Catur Wurihandini, sisihane Wakil Wali Kota Depok Pradi Supriatna iki pranyata nduweni hobi kang cukup ekstrem. Yakuwi nin¬dakake freestyle nganggo motor gede Harley-Davidson. Aksi kang ngundang gawok ibu pejabat siji iki katon ing perayaan HUT Polwan ka 69, ing lapangan Polda Metro Jaya, mentas iki. Ya, saliyane minangka sisihane Wakil Wali Kota Depok, Martha pranyata sawijining perwira Polri kanthi pangkat Inspektur Satu. (d/ist)***

Pethilan

Rencana-rencana anggaran ASEAN Games kaco

Atlete ditarget oleh emas akeh!

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Kabukten warung Padhang ana ing ngendi-endi …

Halimah Yacob, wanita lan mulsim pisanan dadi presiden Singgapur

Mangka ing Singgapur ora ana partai Islam