Robot Orak-arik Gabah gaweyane Siswi SMP Jetis Ponorogo
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Gelanggang Remaja - Dibaca: 35 kali

Sawijining siswi kelas 9 SMPN 1 Jetis, Ponorogo, Jawa Timur kasil nggawe robot orak arik gabah kang dikendhalekake saka hp smartphone. Siswi ksb jenenge Else Windasari.

Inovasi iki nguntapake Else, julukane, oleh juara 2 tingkat nasional lan nampa penghargaan saka Kementerian Pendi­dikan lan Kebudayaan ing ajang Kalbe Junior Scientist Awards (KJSA) 2019. Else nyisihake 424 peserta liyane.

Robot gaweyane Else iki bisa mbantu para petani ngolak-alik gabah nalika dipepe amrih cepet garing.

Kaya kang kita mangerteni, para petani ing Ponorogo kerep kerepotan nggaringake gabah yen wis wayahe panen raya. Mangerteni bab kuwi, Else Windasari banjur nggawe piranti arupa robot orak-arik gabah kanggo sabiyantu kerjane para petani mau. Apamaneh ro­bot iki uga dilakokake liwat jaringan blue­tooth saka smartphone, saengga bisa ngenthengake pakaryane kadang tani.

“Robot iki bisa mbantu petani ngolak-alik gabah amrih enggal cepet garing” tuture Else nalika dikonfirtmasi warta­wan (2/11/2019).

Else nambahake, robot iki bisa dila­kokake lumantar jaringan bluetooth saka smartphone. Saengga bisa ngentheng­ake ker­jane petani. Bab iki amarga nalika pro­ses mepe gabah kuwi dibutuhake wektu dinan-dinan yen cuacane ora mes­thi. Durung ma­neh rasa gatel kang kerep nye­rang para petani nalikane proses mepe gabah mau. “Proses nggawe robot iki kira-kira 4 wulan lan ngentekake ragat Rp 500 ewu­nan” jlentrehe.......sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kowe anyel lan rumangsa gela, mula dina iku satemene kowe lagi ajar bab katumemenan.

Klik

DIGITALISASI WAYANG

Jroning upaya nylametake barang sejarah kayadene wayang, Keraton Yogyakarta wiwit 2019 iki nindakake digitalisasi jroning wujud foto. Kanthi anane wayang digital mula bakal nggampangake masyarakat ndeleng kanthi detail lan rinci Wayang Keraton iki. Dinane iki pihak Keraton Yogyakarta wis kasil nindakake digitalisasi rong kothak wayang kulit saka 14 kothak kang ana. Pancen rada rendhet, merga sak kothak wae bisa ngentekake wektu sasen-sasen, amarga jroning sak kothak kuwi ana atusan wayang kang kudu didigatalisasi siji mbaka siji kanthi detail banget. Asile bisa dideleng ing website kraton jogja.id (d/ist)

Pethilan

Dhuwit ijolan korupsi Rp 477.359 milyar ditampa

Yen dietung siji-siji pirang dina ya kuwi?

Sing nindkake teror nganggo air keras kawiyak

Bisa dikon cuci tangan dhisik kuwi…

Mlebu BUMN, Ahok diajab mundur saka partai

Sing durung-durung wis nulak Ahok, mundur wae saka BUMN