Pikun, Durung Mesthi Dialami Manula (1)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 49 kali

Kanthi tambahe yuswa pendhak taune, gelem ora gelem kita kabeh bakal ngalami dadi ma­nula (manusia usia lanjut) utawa klebu lansia (lanjut usia). Miturut ujaring kan­dha, embuh iku pawongan kang nom-nomane ayu kaya Woro Srikandhi utawa bregas kaya Raden Wisanggeni mlebu tataran kasebut bakal alon-alon kudu “salin rupa” dadi eyang kakung lan eyang putri klawan pipi kang wis kisut, mang­kono uga kulit pasuryane tambah wiron.

Yen durung komplit anggone nyandra, malah akeh pawongan kang isih kudu nandhang lelara pikun (lalinan) kanthi bonus 4-B (bingung, budheg, buyuten, lan beser). Kanthi panemu ing ndhuwur tuwuh anggepan yen yuswa wis ngancik saka setengah abad sajake wis kudu siyap-siyap mapag tekane wektu kang bisa dadi “momoke” ngaurip. Kabukten pemerintah dhewe uga matesi sawatara ASN-ne (aparatur sipil negara) nganti tekan umur mung 58 taun. Malah jaman biyen mung 56 taun........sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Nalika kowe anyel lan rumangsa gela, mula dina iku satemene kowe lagi ajar bab katumemenan.

Klik

DIGITALISASI WAYANG

Jroning upaya nylametake barang sejarah kayadene wayang, Keraton Yogyakarta wiwit 2019 iki nindakake digitalisasi jroning wujud foto. Kanthi anane wayang digital mula bakal nggampangake masyarakat ndeleng kanthi detail lan rinci Wayang Keraton iki. Dinane iki pihak Keraton Yogyakarta wis kasil nindakake digitalisasi rong kothak wayang kulit saka 14 kothak kang ana. Pancen rada rendhet, merga sak kothak wae bisa ngentekake wektu sasen-sasen, amarga jroning sak kothak kuwi ana atusan wayang kang kudu didigatalisasi siji mbaka siji kanthi detail banget. Asile bisa dideleng ing website kraton jogja.id (d/ist)

Pethilan

Dhuwit ijolan korupsi Rp 477.359 milyar ditampa

Yen dietung siji-siji pirang dina ya kuwi?

Sing nindkake teror nganggo air keras kawiyak

Bisa dikon cuci tangan dhisik kuwi…

Mlebu BUMN, Ahok diajab mundur saka partai

Sing durung-durung wis nulak Ahok, mundur wae saka BUMN