Tabon (8)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Cerita Sambung - Dibaca: 41 kali

“Aku kadhung nresnani kowe, Ndhuk, arepa aku dudu bapakmu,” kawetu sambat kang kaucap. “Aku sing nglelithing kowe, Ndhuk. Aku sing milihake jeneng Hoyi kanggo kowe. Rara Hoyi, sing bakale dadi mustikane bapak. Bapak sing ngudang lan nggendhong bayimu.”

Karsana nangis kelara-lara. Nangisi nasib sing rumangsa kaina. “Ras-mini, kowe pancen kurang ajar!” panggerenge karo bali nyandhak arite.

Ngentekake wektu meh sedina kanggo nggoleki jalaran lelarane Hoyi. Sawuse dichek getih lan liya-liyane neng laborat, kepeksa bocah kuwi kudu turu dhisik neng rumah sakit. Ora ana sing perlu disemelangake maneh, merga Hoyi gage ditangani dening dhokter kang mumpuni. Mung wae krana kondisi awake kang anjlog, mbutuhake cairan kanggo mulihake kasarasane.

“Bapak endi, Buk?” Hoyi takon lirih, cahyane wus katon luwih seger. “Kok ora ketok?” bacute.

Rasmini kangelan wangsulan.

 “Mbah Kakung lagi methuk bapak, Hoyi. Mengko gentenan sing neng rumah sakit,” Jayowiguna wadon aweh  wangsulan........sapepake 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan