Puluhan Guru SD Ujian Pranatacara
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Laporan - Dibaca: 26 kali

Sinau basa Jawa pancen gampang-gampang angel. Sebab ing saben kosa kata basa Jawa, ngemu teges kang jeru banget. Kejaba iku, ing basa Jawa uga ana unggah-ungguh kayata ngoko, kra­ma lan krama inggil kang ora gampang dimangerteni dening sapa wae kalebu tumraping guru.

Mula ora salah yen guru-guru SD ing wewengkon Kecamatan Bandung, Ka­bupaten Tulungagung banjur padha ngang­su kawruh ing pawiyatan Per­ma­dani. Amarga materi ing pawiyatan Per­madani ing antarane yaiku: Sekar lan Gen­dhing, Renggeping Wicara, Basa lan Sastra Jawa, Adat Tatacara Jawa, Pa­mulangan Budi Pekerti, Sekar Setaman, Padhuwungan, Upacara Pambudhaling Layon, lan Kapanatacaran.

Ing SDN I Bandung, Tulungagung dhek dina Minggu Kliwon tanggal 22 September 2019 kepungkur ana ujian. Dene sing ujian guru SD geneya kok dudu murid SD?.......sapepake 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan