Pasareyane Harya Penangsang Ana Ngendi?
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Pasujarahan - Dibaca: 105 kali

Ing ngendi sabenere pasareyane Harya Penangsang kuwi? Tekan saiki saora orane wis ana limang panggonan sing dinuga dadi pasareyane Harya Penangsang sing kondhang brangasan lan getapan (gampang muring) kuwi yaiku ing dhaerah Demak, Jepara, Kudus, Cepu-Blora lan Tegal.

Harya Penangsang iku putrane Raden Kikin ya Pangeran Surawiyata utawa sing kawentar kanthi asma Pangeran Sekar, adhine Pati Unus, Sultan Demak kaping II. Pangeran Sekar amarga seda diper­jaya dening Bagus Mukmin (Sunan Pra­wata) ana sapinggire kali (lepen) mula banjur kawentar kanthi sesebutan Pa­ngeran  Sekar Seda Lepen. Dene Sunan Prawata iku dhewe isih kepernah pona­kane Pangeran Sekar Seda Lepen ja­laran Bagus Mukmin iku putrane Raden Trenggana kang angka 2. Sasedane Pangeran Sekar Seda Lepen, Raden Treng­gana banjur kajunjung minangka Sultan Demak kaping III kanthi jejuluk Sultan Trenggana.

Rikala Sultan Trenggana gugur ing pe­perangan ana laladan Sapit Urang Pa­suruan, Jawa Timur, Kalungguhan Sultan Demak dadi rebutan para ahli waris. Wusana ing antarane para ahli waris kuwi, padha padudon nuwuhake dredah lan rajapati.......sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan