Timbang Ngribeti Investasi Aturan IMB Bakal Dibusak
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 71 kali

Sawise ana Otda (otonomi daerah), daerah wani mentheng-kelek karo Pusat. Akeh Perda gaweyan daerah sing cengkah karo kebijakan pemerintah. Bareng Perda dibatalake pusat, padha gugat menyang MK lan dimenangake. Tundhone investasi        property dadi seret mlebu. Presiden Jokowi dadi gregeten, timbang malah mung ngreribeti investasi, temahan aturan IMB mengkone bakal dibusak pisan!

IKI crita klasik ing Jakarta, ibukota negara. Saben ana mobil toko material nggawa pasir lan semen ana bak mburi, petugas P2B (Pengawas & Penertiban Bangunan) DKI banjur nginthil ana mbu­rine. Sapa baya sing lagi mbangun omah kuwi? Yen ana plang IMB-ne, petugas mau ora mampir. Nanging yen kothong, mesthi bakal diurus. Sing duwe ditakoni werna-werna.

Entek-entekane, yen lokasine isih kle­bu kuning (daerah permukiman) kaya­dene planing Tatakota, dikon ngurus IMB-ne. Nanging yen jalur ijo (RTH = ruang ter­buka hijau) dikon milih, dibongkar apa mbayar? Timbang dibongkar merga tam­­bah rugi, akeh-akehe padha lapan anem (damai) wae. Oknum P2B-ne entuk dhuwit, omah sing lagi dibangun ora di­munasika. Jarene oknum P2B, jaman taun 2000-an sesasine dheweke entuk pletikan bisa nganti Rp 2 juta sedina.

 

Nerak IMB kadhung mrantah

Iku ing Jakarta. Kepriye ing daerah, akeh sing nggih sami mawon. Kewajiban ngurus IMB kanggo mbangun omah pa­dha dilanggar, mangka perizinan mau uga mujudake PAD (Pendapatan Asli Dae­rah) sing bisa nyengkuyung APBD. Luwih-luwih IMB gedung perkantoran, IMB-ne bisa puluhan nganti atusan juta. Mangka wis dadi sipate menungsa, saya akeh pa­-jeg sing kudu dibayar, dadi saya mbeler........sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan