On Line
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 44 kali

“Encene jamane wis berubah. Nek awak dhewe gak isok melok lajune jaman ya gak papa sih tapi polih koyok wong bodho. Apane saniki serba on line. Artine wong dipeksa kudu duwe perangkat sing gae on line niku, tah laptop, computer, HP tah tab. Mbok arek arek cilik saniki perkara on line on line nan niku wis biasa, wis dadi model urip tapi nek gawe awak awak ya rada thumak thumuk gak patek enthos nggunakna perangkat android niku. Coba bayangna saniki wong kate gae sim daftare liwat on line terus gae paspor ya daftare liwat on line. Tuku sega pecel tah tuku rujak cingur saniki ya liwat on line. Encene saniki ngepenakna wong sing duwe dhuwik. Terus sing arane dhuwik saniki wis liwat HP niku. Mlaku mlaku ndhuk maal gak usah sangu dhuwik, sangu ae kertu debet tah HP wis isok gae mbayar, masiya muk butuh tuku ngombe limang eweu, mbayar liwat on line ya dilayani. Dadi wong modern saniki encene dituntut duwe pengetahuan anyar nguwasani masalah on line niku,” ujare   Ning Sumeh.

“Bener Ning tapi tradhisi koyok niku encene wis mulai ndhuk kene, utamane ndhuk mall tapine nek dhuk pasar pasar tradhisional gurung, tapi tak kira kira suwe suwe ya mlebu mrono. Sing terang bisnis liwat on line niku wis mulai mlaku ndhuk Indonesia,” omonge cak Bedjo.

Cak Ari nambahi “Ya dulur, aku tambah krungu nek ndhuk luwar negeri sing arane dhuwik niku transaksine ya wis liwat on line niku. Dadi minimal wong niku dituntut kudu duwe HP pinter. Ndhuk luwar negeri dhuwik kaya gak payu. Lha ndhuk kene niku wis mulai mlaku. Tambah ndhuk pondhok pon­dhok pesantren wis diterapna, transaksi apa ae gak athik dhuwik, dadi ndhuk kono gak tau onok maneh wong kelangan dhuwik. Dhuwike wis disimpen dhuk ponsel. Lha niku sing untung nomer siji ya sing nge­lola dhuwik niku.”...........sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan