Muharram / Sura
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 36 kali

“Prengetan taun anyar Muharram tah Sura beda tradhisine barek prengetan taun baru Ma­sehi. Nek wong mrengeti tanggal siji taun baru Masehi racake digae seneng-seneng tambah onok sing kebacut sampek mendem-mendeman, sing lumrah gae mangan-mangan njoged-njoged nyu­met kembang api nek dhuk kota gedhe koyok Surabaya digae killing kota rame-rame numpak kendharaan. Wis pokoke digae hepi-hepi. Beda maneh barek pregetan tanggal 1 Muharam tah Sura racake digae laku prihatin mawas diri su­payane ndhuk dina-dina bacute uripe tambah manekung ibadahe barek didohna saka rubeda. Intine mensubudi nggiligna niyat uripe supaya tambah kepenak lan tambah apik. Nek gawe muslim onok sing digae pasa, onok sing donga akhir taun awal taun, diakehi zikir barek sholat sunahe, nyantuni anak yatim, pengajian barek liyane maneh, nek gae tradhisi Jawa onok sing nganakna bersih desa, grebeg, laku prihatin, nja­masi wesi aji, gae bubur Sura, adus kembang se­taman barek liyane maneh sing intine supayane uripe sing bakal teka tambah apik entuk ridhane Pangeran Gusti Allah SWT,” ujare Ning Sumeh.

“Iya ning adate ya koyok ngono niku, ya niku bedane tradhisi taun baruan Masehi barek Muhar­ram tah Sura, aku asline gak sepira nggatekna tapi ya encene ngono. Ya iku bedane tradhisi sing asal kulonan barek tradhisi sing onok ndhuk Negara kita niki,”  sauté cak Bedjo.......sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan