Singapura (7)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Cerita Rakyat - Dibaca: 92 kali

Sing ditakoni ora enggal wangsulan, mung batine nyoba-nyoba melu ngetungi.

             “Piye?” Bicitran Syah ngambali.

“Mboten paja-paja.”

“Sedulur tuwa pancen kudu ngalah. Bisa momong. Bisa ngayomi. Nanging yen babagan  pranatan keprabon, ora ngene carane.”

“Inggih,”  sumaure sawise ngerti dhodhok selehe prekara.

“Nyata yen Kanjeng Rama kuwi mban cindhe mban siladan. Ora adil. Yen adhi-adhiku diwenenhi mangan sak piring, kanggo aku mung sak lepek tanpa lawuh.  Wareg ora?”

“Mertanggung.”

“Mulane kuwi.”

“Lajeng manapa ingkang dipunkersakaken?” pitakone kepara mbombong, jalaran uga bisa melu ngrasakake sepira lara atine pembarep kuwi. Sing dibombong nyawang ombak sing gulung gemulung lan prau-prau kemampul ana satengahe segara.  

“Ngerit bergada? Sumangga.”

“Ora”.

“Lajeng?”

“Mumpang kara marang wong tuwa kuwi dosa gedhe. Prau kae duweke sapa?” pitakone karo nudingi prau sing kemampul ing pinggir pesisir. Tanpa wangsulan mapatih gagehan marani. Sawise clilengan ora meruhi sabawane manungsa, prau sing ditudingi digeret. Karepe arep nembung marang sing duwe.....sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan