Gak Zina?
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 35 kali

“Abdul Aziz, doktor saka  UIN Yogyakarta, tetep mertahana disertasine perkara hubungan intim ndhuk njabane nikah sing gak nglanggar hukum Islam masia panen kontroversi. Abdul Azis omong Tafsir Milk Al-Yamin saka  intelektual muslim asal Suriah, Muhammad Syahrur, sing digunakna bisa dienggo gae mbantu nalika ngrumusna hukum alternatif. Tafsir iku bisa digunakna gae nglawan kriminalisasi ndhuk wong wong sing dituduh nindakna zina. Tapi disertasine sing karepe telek alternatif gae mbantu Negara malah dianggep musibah. Disertasi Abdul Aziz judul Konsep Milk Al Yamin: Muhammad Syahrur Sebagai Keabsahan Hubungan Seksual Non-Marital. Anggota Majelis Ulama Indonesia Komisi Dakwah Sukoharjo, Jawa Tengah taun 2005 iku kasil mertahana disertasine ndhuk ngarepe wolung anggota tim penguji pas  Rebo, 28 Agustus 2019, ndhuk Kampus UIN Sunan Kalijaga Yogyakarta. Abdul Aziz entuk  nilai sangat memuaskan. Abdul Aziz njelasna  Hubungan Intim ndhuk luar nikah ora nglanggar hukum Islam cundhuk barek tafsir Muhammad Syahrur. Ndhuk  Al-Quran gak onok definisi zina cumak disebut larangan zina. Definisi zina asal saka para ulama sing terusan dikodifikasikna ndhuk fiqh utawa  tradhisi hukum Islam,” ujare Ning Sumeh.

“Cik njlimete pena Ning ngomongna masalah sing saniki rame niku, sajake awak pena maca njlimet temen tah beritane ndhuk Koran. Tapine encene ya ngono ning perkarane niku masalah sing remit masalah moral,” tambahe cak Bedjo.

Cak Ari nimbrung “Encene aku ya maca be­ritane nek jare Muhammad Syahrur, omonge  Ab­dul Azis, hubungan intim disebut zina nek di­tontok ndhuk publik. Tapi nek hubungan niku ditindakna ndhuk  ruang privat, ndhasare padha senenge, karo karone wis  dewasa, gak onok penipuan, barek  niate tulus iku gak isok disebut zina. Makane hu­bungan niku halal. Abdul Aziz njelasna disertasi niku  muncul saka keprihatinan onoke kriminalisasi hubungan intim nonmarital konsensual. Yani­ku, hubungan seksual ndhuk luar pernikahan sing  dilandasi persetujuan utawa kesepakatan.”.......sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan