Ibukota Anyar
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 45 kali

“Rencanane wis mateng ibukota Negara RI kate dipindhah ndhuk Kalimantan Timur, pindhahe ibu kota Negara ya gak muk pindhah ngono ae tapi persiapane akeh nemen ya wiwit undang-undang, kajian macem macem lan sing mesthi biayane akeh nemen. Mergane ndhuk panggonan sing anyar niku, kabeh kudu dibangun, pindah ndhuk dhaerah sing isih nol. Disamping gae bangunan fisik macem macem mesthi ae ya kudu mindhah pegawai peme­rin­­tahanne, sing jumlahe ya jutaan, sing mes­thi ya keluargane kudu katut, nek awak dhewe wis gak nutut mikirna pindhahe ibukota Ne­gara, wong pindhah omah ae repote gak ka­ruan niki pindhah ibu kota Negara, artine kudu mindhah kantoran, pindhah omah, mindhah fasilitas barek sarana prasarana. Encene bia­yane wis gak eruh sepira akehe awak awak gak isok mbayangna,” ujare Ning Sumeh.

“Alasane pindhah niku antara liya peme­rataan pembanguan utawa kesejahteraan. Dipilih Kalimantan Timur merga dhaerah sing terbuka gae pendatang, barek ndhuk kono adoh barek ancaman bencana m  koyok gempa bumi. Gunung njeblug barek liyane maneh,” ujare cak Bedjo.......sapepake

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan