Nylametake Aksara Jawa nganggo Metode BEJO
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 98 kali

Aksara Jawa jaman saiki wis dadi barang langka. Akeh wong asli Jawa nanging wis lali karo Jawane. Bocah-bocah saiki akeh sing ora seneng karo pelajaran mulok Bahasa Jawa, amarga angel lan “asing”. Padhahal sejatine gampang yen ngerti kuncine.

Media pembelajaran iku penting banget, amarga digawe para guru supaya bocah-bocah luwih gampang nampa lan seneng karo pelajaran. Metode BEJO salah sijining media pembelajaran muatan lokal Bahasa Jawa. Tujuane yaiku ben bocah-bocah cepet apal aksara Jawa

Aksara Jawa iku cacahe ana 20. Wujude seje-seje. Bocah-bocah kangelan ngeling-eling modhele. Nah, Ben cepet eling lan apal wujude aksara Jawa iku bisa migunakake metodhe “BEJO” yaiku singkatan Belajar Aksara Jawa. Carane gampang banget.

Nanging sakdurunge sinau mawa metodhe BEJO, bocah-bocah kudu diajarake sejarah wiwitane asal usul tulisan aksara jawa.

Nek wis paham sejarahe, lagi sinau nganggo metodhe “BEJO”. Sing intine yaiku njejerake wujude aksara sing memper. Nyatane nek digatekake siji-siji, akeh wujude  sing memper. Supaya gampang dieling eling karo nunggal aksara  sing memper, anggone ngapalake kairing mawa  lagu “Burung Kakak Tua”. Metode BEJO wis kabukten gampang banget dicakake lan murid gampang apal.

 

Nyatane gampangkan. Mangga yen wis paham metode BEJO bisa digunakake kanggo mulang aksara Jawa. Supaya kabeh bisa melu nguri-uri aksara jawa. Lan bisa ngrungkebi  budaya Jawa. (Imawati)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Pawongan kang MITUHU mring GUSTI ALLAH, dudu ateges ora ana KEKURANGANE maneh.

Klik

ADOL KASET LAWAS

Ondi Turiyat, 78, ngramut koleksi kaset-kasete kang didol ing Jalan Cihapit, kutha Bandung. Sajege 1980-an, pensiunan PT. KAI iki pancen ngumpulake maneka kaset pita kanthi maneka jinis genre musik. Total koleksine ana 2.000-nan kaset pita. Pak Ondi banjur ngedol kaset-kaset mau kanthi rega Rp 5 ewu nganti Rp 100 ewu saben kaset, gumantung tingkat langkane. (d/ist)***

Pethilan

Presiden dhawuh susunan kabinet wis rampung

Sinyal, partai isih oleh nglobi ma­neh

Ayomi situs kanthi data kang akurat

Data ana, sertifikat duweke negara sing ora ana

Surya Paloh ngaku duwe pandulu kang padha karo Prabowo

Padha-padha ndulu duwe kalo­dhangan