Nylametake Aksara Jawa nganggo Metode BEJO
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 24 kali

Aksara Jawa jaman saiki wis dadi barang langka. Akeh wong asli Jawa nanging wis lali karo Jawane. Bocah-bocah saiki akeh sing ora seneng karo pelajaran mulok Bahasa Jawa, amarga angel lan “asing”. Padhahal sejatine gampang yen ngerti kuncine.

Media pembelajaran iku penting banget, amarga digawe para guru supaya bocah-bocah luwih gampang nampa lan seneng karo pelajaran. Metode BEJO salah sijining media pembelajaran muatan lokal Bahasa Jawa. Tujuane yaiku ben bocah-bocah cepet apal aksara Jawa

Aksara Jawa iku cacahe ana 20. Wujude seje-seje. Bocah-bocah kangelan ngeling-eling modhele. Nah, Ben cepet eling lan apal wujude aksara Jawa iku bisa migunakake metodhe “BEJO” yaiku singkatan Belajar Aksara Jawa. Carane gampang banget.

Nanging sakdurunge sinau mawa metodhe BEJO, bocah-bocah kudu diajarake sejarah wiwitane asal usul tulisan aksara jawa.

Nek wis paham sejarahe, lagi sinau nganggo metodhe “BEJO”. Sing intine yaiku njejerake wujude aksara sing memper. Nyatane nek digatekake siji-siji, akeh wujude  sing memper. Supaya gampang dieling eling karo nunggal aksara  sing memper, anggone ngapalake kairing mawa  lagu “Burung Kakak Tua”. Metode BEJO wis kabukten gampang banget dicakake lan murid gampang apal.

 

Nyatane gampangkan. Mangga yen wis paham metode BEJO bisa digunakake kanggo mulang aksara Jawa. Supaya kabeh bisa melu nguri-uri aksara jawa. Lan bisa ngrungkebi  budaya Jawa. (Imawati)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Apa gunane kasuksesan yen bab kuwi ora mupangati tumrap kita, keluarga lan wong liya.

Klik

Omah Teko

Kaya apa omah impenmu? Apa sing gaya Eropa kanthi maneka saka ing njerone? Utawa pengin sing gaya minimalis nanging tetep nyaman? Kanthi ndeleng maneka inspirasi ing majalah utawa internet, para maos bisa nggathukake maneka desain saengga muncul gaya omah kang unik lan beda saka sing liyane. Salah sijine yakuwi kaya omah kang modhel teko iki? Mbokmenawa kanthi model teko iki para maos bisa nemokake ‘kehangatan’ ing njerone. (d/ist)***

Pethilan

Korupsi proyek mesjid, bupati Solok Kidul resmi ‘tersangka’

Koruptor Indonesia pancen kendel mesisan keblinger!

Prioritas masyarakat jroning blanja ritel nggeser

Dhuwite dicelengi nggo mudhik

Wong cacah 5 kang dinuga teroris dirangket ing Bekasi

Aja lena…