Nylametake Aksara Jawa nganggo Metode BEJO
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 89 kali

Aksara Jawa jaman saiki wis dadi barang langka. Akeh wong asli Jawa nanging wis lali karo Jawane. Bocah-bocah saiki akeh sing ora seneng karo pelajaran mulok Bahasa Jawa, amarga angel lan “asing”. Padhahal sejatine gampang yen ngerti kuncine.

Media pembelajaran iku penting banget, amarga digawe para guru supaya bocah-bocah luwih gampang nampa lan seneng karo pelajaran. Metode BEJO salah sijining media pembelajaran muatan lokal Bahasa Jawa. Tujuane yaiku ben bocah-bocah cepet apal aksara Jawa

Aksara Jawa iku cacahe ana 20. Wujude seje-seje. Bocah-bocah kangelan ngeling-eling modhele. Nah, Ben cepet eling lan apal wujude aksara Jawa iku bisa migunakake metodhe “BEJO” yaiku singkatan Belajar Aksara Jawa. Carane gampang banget.

Nanging sakdurunge sinau mawa metodhe BEJO, bocah-bocah kudu diajarake sejarah wiwitane asal usul tulisan aksara jawa.

Nek wis paham sejarahe, lagi sinau nganggo metodhe “BEJO”. Sing intine yaiku njejerake wujude aksara sing memper. Nyatane nek digatekake siji-siji, akeh wujude  sing memper. Supaya gampang dieling eling karo nunggal aksara  sing memper, anggone ngapalake kairing mawa  lagu “Burung Kakak Tua”. Metode BEJO wis kabukten gampang banget dicakake lan murid gampang apal.

 

Nyatane gampangkan. Mangga yen wis paham metode BEJO bisa digunakake kanggo mulang aksara Jawa. Supaya kabeh bisa melu nguri-uri aksara jawa. Lan bisa ngrungkebi  budaya Jawa. (Imawati)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kabeh kang kita karepake kudu kita DUWENI, saka ngendi kita ajar IKHLAS.

Klik

ADU DARA

Sawijining petugas lagi naliti dara pos ing Kandhang Nasional Ra¬jamandala, Jl. Mandalawangi, Cipatat, Bandung Barat. Ana 706 manuk dara padha dipasangi cip kanggo persiapan melu Lomba One Loft Race kanthi total jarak 1.750 km. Lomba adu dara iki dibagi jroning 6 tahap kanthi jarak paling adoh 450 km saka Kandhang Nasional Rajamandala mau. Sing dibiji bantere dara nalika tekan dhisik ing kandang kanthi ndeleng sistem radio frekuensi kang dipasang ing cip ing sikile dara mau. (d/ist)***

Pethilan

Partai sarujuk pimpinan MPR ditambah

Dundum kursi ora ana mandhege

Ancaman pidana marang masyarakat ningkat

Sawise suwarane dijupuk saiki rak­yat diancam

Ancaman pidana marang masyarakat ningkat

Sawise suwarane dijupuk saiki rak­yat diancam