Ngawekani WA Pending utawa Ora Kekirim
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 73 kali

WhatsApp utawa biasa disingkat WA dinane iki muncul dadi aplikasi chatting paling populer ing donya kanthi miliaran pengguna aktif. WA nyaman banget lan gampang digunakake yen dibandhing apli­kasi perpesanan liyane. Mung wae ana sawijining bab kang cukup ngganggu pengguna yaiku nalika pesan WA pen­ding utawa malah ora kekirim. Nanging ora usah kuwatir, ing kene bakal kita be­ber piye carane ngawekani WA pending mau.

Kenapa WA pending? Salah siji se­babe kemungkinan merga ana peneri­maan sinyal kang kurang apik. Dadi bab pertama sing kudu ditindakake yakuwi ngecek sinyal operator kang digunakake, bisa wae ilang utawa lagi ngalami gang­guan.

Nanging sing dadi masalahe yakuwi kenapa whatsapp pending mangka sinyale apik? Nah solusine, kanca-kanca bisa nyemak tulisan ing ngisor iki.

Ana sawenehing bab kang bisa ditindakake kang­go ngatasi WA pending utawa ora kekirim menyang sing nampa, ing antarane yakuwi:

 

1. Ngowahi Setting Jari­ngan me­nyang 3G uta­wa 4G Only

Yen pesan WAmu sering pending, mula bab pertama kang bisa mbok tindakake yakuwi ngecek jaringan in­ternet sing mbok gunakake. Sebab bisa wae jaringan internet sing mbok enggo lagi error.

Saliyane iku, pesthekna set­tingan hpmu lagi nggunakake jaringan internet paling apik amrih pesan WA bisa dikirim luwih cepet. Yen perlu, owahi settingan jari­ngan selular hp nganggo jaringan 3G utawa 4G wae.

Carane nyetting cukup mlebu me­nyang menu setting hp > jaringan lainnya > Jaringan Seluler > Jenis Data yang Dipilih > pilih 3G utawa 4G kang cocok karo ka­butuhanmu. Mula jari­ngan internetmu wis jroning mo­de cepet.

 

2. Manfaatke Mode Pe­sawat

Cara liyane kanggo ndadekake Whats Appmu ora pending yakuwi kanthi ngu­ripake mode pesawat ing menu setting banjur dipateni maneh sawise kuwi. Yen kanca-kanca ngaktifake banjur mateni mode pesawat, mula iku padha karo nge-restart maneh kabeh jaringan kang nyambung ing smartphone.

Mung wae kadhang kita ora cukup sepisan nindakake cara iki, ana kondisi kang ngudokake kita nindakake bola-bali dhisik. Biasane jaringan internet bakal bali normal lan kita bisa ngakses internet maneh.

 

3. Busak Cache

Kanthi cukup kerepe WhatsApp digu­nakake, mula cache kang ana uga saya akeh. Senajan satemene cache kuwi mu­jud­ake data kang disimpen sementara dening hp kanggo nyepetake pemro­sesan sawijining aplikasi.

Nanging yen cache terus ditogake numpuk, mula bisa wae ndadekake WhatsApp error lan sering nyebabake pesane ora kekirim. (ana candhake)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor