Dhuel Lightsaber, Pedhang Sinar-e Star Wars Diakoni dadi Olahraga ing Prancis
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 88 kali

Kabar apik mesisan mboknenawa mongkogake tumrape para sutresna salah sijine ikon budaya pop, Star Wars. Dhuel lightsaber alias pedhang sinar kang identik karo Star Wars saikine wis resmi diakoni minangka sawi­jining olahraga.

Paling ora kuwi wis kedadeyan ing Prancis. Federasi Anggar Prancis (FFE/Federation Francaise d’Escrime) wis ngetokake keputusan ngakoni lightsaber minangka salah sijine senjata kang bisa dipigunakake ing cabang olahraga ksb.

Kanthi ngakoni dhuel lightsaber minangka olahraga, FFE pengin ngrangkul bocah-bocah enom amrih keseng­sem nindakake olahraga kanthi tema kang dadi favorite.

“Ana isu kesehatan kang nguwatirake ing kalangan nom-noman saiki. Yakuwi ora gelem olahraga lan mung nglatih jem­pole,” ujare Sek­jen FFE, Serge Aubailly, kaya ditulis Esquire.

“Kita nyoba nyip­tak­ake sesambungan anta­rane disiplin olah­raga kita karo tekno­logi modern, dadi par­tisipasi jro­ning olahraga krasa natural,” bacute.

Kanthi migu­nak­ake lightsaber, FFE pe­ngin mancing bocah-bocah enom Prancis amrih gelem olahraga maneh kanthi cara kang nyenengake kanggo dheweke dhewe.

Mesthi wae sing digunakake dudu lightsaber tenanan kaya sing digunakake para satria Jedi ing Star Wars kanggo nyigar awake mungsuh-mungsuhe iku. Sing digunakake kanggo nindakake olahraga dhuel lightsaber yakuwi replika pedhang sinar Star Wars kang digawe saka plastik.

FFE dhewe isih nyoba ngrumusake peraturan kang bisa dicakake ing dhuel lightsaber ksb minangka sawijining olahraga. Klebu kualifikasi alat lan pirantine.

Nanging, jroning turnamen-turnamen sadurunge FFE resmi ngakoni dhuel lightsaber minangka olahraga, wis ana kayadene standar aturane.

Atlet dhuel light­saber tetep wajib nganggo pelindung sirah lan awak. Sa­betan utawa sunduk­an lightsaber kang ngenani sirah utawa awak oleh poin 5, yen kena lengen lan sikil poine 3, dene yen kena tangan bi­jine 1.

Atlet pertama kang oleh 15 poin menang. Bisa uga pemenange yakuwi sing ngumpulake poin paling akeh sa­suwene dhuel suwe­ne 3 menit.

(d/ist)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor