Naskah Jawa Bali Menyang Papan Asale
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 69 kali

Mangayubagya 30 taun jumenengan Sri Sultan Hamengku Buwono X, kagelar simposium internasional bab Studi Jawa lan Naskah Kraton Jogjakarta. Kabukak langsung dening Ngarsa Dalem Sampeyan Dalem Sri Sultan Hamengku Buwono X, adicara dina Selasa (5/3) iki dirawuhi dening atusan pasarta lan tamu undangan. 

Marang para rawuh, HRH Gusti Hayu paring wedharan bab simposium iki, wiwit saka lelandhesane, rancangane, uga pangajape. 

Dene Sri Sultan HB X ngandharake yen taun 1812 nalika dumadi Geger Sepehi, sakehing naskah saka kraton Ngayogyakarta kaboyong menyang manca. “Suwene 207 taun sumimpen ing Inggris, lan taun iki diulihake menyang kraton Ngayogyakarta,” ngendikane. Wis mesthi bab kasebut ndadekake bungah lan mongkoge pihak kraton. Sing banjur uga njalari gumregahe rasa kepengin nlusur isine lan nepakake ing madyaning masyarakat. 

Sabanjure kagelar tapak asma prajanjen antarane HB X lan Rektor Universitas Negeri Yogyakarta (UNY), kanggo mbacutake niyat miyak sarta ngleluri naskah kanthi panaliten. 

Simposium iki mujudake adicara pambuka kanggo miwiti pameran naskah kraton Ngayogyakarta, sing bakal kabukak kanggo masyarakat umum. Pameran bakal kaleksanan Kemis (7/3), lan kagelar sesasi suwene. Sok sapaa wae kena melu nekseni, mung kanthi sanja menyang kraton Ngayogyakarta.

(lie)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Apa gunane kasuksesan yen bab kuwi ora mupangati tumrap kita, keluarga lan wong liya.

Klik

Omah Teko

Kaya apa omah impenmu? Apa sing gaya Eropa kanthi maneka saka ing njerone? Utawa pengin sing gaya minimalis nanging tetep nyaman? Kanthi ndeleng maneka inspirasi ing majalah utawa internet, para maos bisa nggathukake maneka desain saengga muncul gaya omah kang unik lan beda saka sing liyane. Salah sijine yakuwi kaya omah kang modhel teko iki? Mbokmenawa kanthi model teko iki para maos bisa nemokake ‘kehangatan’ ing njerone. (d/ist)***

Pethilan

Korupsi proyek mesjid, bupati Solok Kidul resmi ‘tersangka’

Koruptor Indonesia pancen kendel mesisan keblinger!

Prioritas masyarakat jroning blanja ritel nggeser

Dhuwite dicelengi nggo mudhik

Wong cacah 5 kang dinuga teroris dirangket ing Bekasi

Aja lena…