Kutha Pati Nampa Adipura, Kutha Cilik Paling Resik
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 36 kali

Pemerintah Kabupaten Pati bali nampa penghargaan Adipura saka Kementerian Lingkungan Hidup lan Kehutanan (KLHK). Penghargaan kasebut dipasrahake langsung Wakil Presiden Jusuf Kalla marang Wakil Bupati Pati Saiful Arifin ing Gedhung Manggala Wanabhakti, Jakarta, Senin (14/1) kepungkur.

Kategori penilaian adhedasar saka gunggunge pendhudhuk, amerga pendhudhuk ana ing titik pantau cacahe kurang luwih saka 100 ewu jiwa, mula Kabupaten Pati bisa nyaingi karo kutha liyane sing dhuweni jumlah penduduk antarane 20.000 nganthi 100.000 jiwa (kategori kutha cilik)

Jrone program Adipura periode 2017 tekan 2018, penilain dileksanake marang 369 Kabupaten/Kutha utawa 72 persen saka 514 Kabupaten/Kutha ing Indonesia. Asile ing wiwit taun 2019 iki Kemnterian Lingkungan Hidup lan Kehutanan masrahake anugerah Adipura marang 146 dhaerah sing entuk penghargaan.

Anugrah Adipura periode 2017-2018 ngliputi siji Adipura Kencana, 119 Adipura, 10 Sertifikat Adipura lan limang Plakat Adipura sarta penghargaan kinerja pengurangan sampah kanggo 11 Kabupaten/Kutha.

Sawise nampa penghargaan, Wakil Bupati Pati Saiful Arifin ngandharake pangucap rasa syukur lan matur nuwun  marang kabeh pihak sing wis melu nyengkuyung jrone mujudake kutha sing resik tenan. “Pemerintah Kabupaten Pati ora superman nanging super team, dadi iki asil kerja kita bebarengan,” ngendikane.

Saiful Arifin ngajap kekompakane kabeh stakeholder jrone mujudake lingkungan sing katon resik supaya terus diugemi. “Penghargaan ora tujuan akhir, nanging lingkungan sing nyaman, asri lan katon resik iku sing dadi tujuan kita kabeh sakteruse,” pangajabe Wakil Bupati.

-Wakil Presiden Jusuf Kalla nalika masrahake penghargaan Adipura pisan nelakake manawa  minangka  rekor. “Rekor kanggo aweh  penghargaan, akeh banget kang kudu dipasrahake luwih saka  100.”

Dene Menteri Lingkungan Hidup dan Kehutanan Siti Nurbaya ngendika 146 Adipura iku dumadi saka  1 Adipura Kencana, 119 Adipura, 10 sertifikat Adipura, 5 plakat Adipura, sarta penghargaan kinerja pengurangan sampah kanggo  11 kabupaten kota. (Didik Andoyo)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ati kang atos gampang nemoni dalan buntu.

Klik

BANGUNAN MODEL DHUWIT

Dhuwit pancen mujudake alat tukar kang penting kanggo masyarakat dunia. Saking pentinge nganti-nganti dadi inspirasi pembangunan sawijining gedhung ing Kaunas, Lithuania. Desain bangunan tingkat iki katon nyolok kanthi desain dhuwit minangka wujud fasad njaba bangunan ksb. (d/ist)***

Pethilan

Banyu Tarum Barat saya reget

Kan wis wiwit ndhisik?!

Pulisi kangelan ngluru sing nindakake teror obong-obong montor ing Semarang

Mumpung Imlek, coba njaluk tulung ahli Feng Shui…

Ngawekani golput, kudu intens ngenalake surat suwara cacah lima

Sing akeh mengko dudu golput, na­nging golyeng, golongan puyeng