Kreasi Menu Nuswantara (4)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kagunan Dapur - Dibaca: 199 kali

Sega, tekane dina iki, isih mujudake sumber karbohidrat kang paling akeh di-konsumsi dening masyarakat Indonesia. Sanadyan ana pohung, jagung, sagu, uwi, uga kenthang kang bisa dadi pilihan, nanging sa­jake ilate sakehing wong wis ka­dhung kulina marang sega.

Mula ora mokal yen banjur ana maneka kreasi olahan sega. Keja­ba mung diliwet (saiki malah di­mangsak nganggo magic com), ana sing aran sega bakar. Sega kang wis mateng diwungkus go­dhong lan dibakar sauntara. Ing Sunda, ana kanga ran nasi timbel. Yaiku sega kang pulen, lan ing ka­hanan anget diwungkus godhong gedhang. Nalika dicawisake, hmmm, gandha sedhep nambahi rasa luwe.

Ing kalodhangan iki ana olahan nasi timbel cacah loro. Lelorone ka­imbuhan kreasine dhewe-dhe­we. Dene menu liyane, ora kalah sedhep lan nikmat. (nn)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa