Kreasi Menu Nuswantara (4)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kagunan Dapur - Dibaca: 266 kali

Sega, tekane dina iki, isih mujudake sumber karbohidrat kang paling akeh di-konsumsi dening masyarakat Indonesia. Sanadyan ana pohung, jagung, sagu, uwi, uga kenthang kang bisa dadi pilihan, nanging sa­jake ilate sakehing wong wis ka­dhung kulina marang sega.

Mula ora mokal yen banjur ana maneka kreasi olahan sega. Keja­ba mung diliwet (saiki malah di­mangsak nganggo magic com), ana sing aran sega bakar. Sega kang wis mateng diwungkus go­dhong lan dibakar sauntara. Ing Sunda, ana kanga ran nasi timbel. Yaiku sega kang pulen, lan ing ka­hanan anget diwungkus godhong gedhang. Nalika dicawisake, hmmm, gandha sedhep nambahi rasa luwe.

Ing kalodhangan iki ana olahan nasi timbel cacah loro. Lelorone ka­imbuhan kreasine dhewe-dhe­we. Dene menu liyane, ora kalah sedhep lan nikmat. (nn)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe ma­ngerteni anane watu cilik ing da­lan kang kira-kira ngganggu wong liya, mula singkir­na… Sapa ngerti iku dadi sebab di­gangsarake da­lan­­mu nuju su­warga.

Klik

JEBAKAN PIKIRAN

Atusan wedhus kanthi tertib metu saka kandhange (ranch) ngliwati regol gerbang, mangka ing kandhange mau ora ana pager kang matesi lakune. Ujare ngakeh, iki sing diarani ‘jebakan pikiran’. (d/ist)***

Pethilan

Jokowi karo keluarga ing kebun raya Bogor

Rukun agawe santosa crah agawe bu­brah.

Dibutuhake panggung interaksi kang toleran

Panggung kampanye malah ana in­toleran.

Korupsi mbegal karaharjane rakyat

Metu pakunjaran wae koruptor isih raharja.