Kreasi Menu Nuswantara (4)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kagunan Dapur - Dibaca: 243 kali

Sega, tekane dina iki, isih mujudake sumber karbohidrat kang paling akeh di-konsumsi dening masyarakat Indonesia. Sanadyan ana pohung, jagung, sagu, uwi, uga kenthang kang bisa dadi pilihan, nanging sa­jake ilate sakehing wong wis ka­dhung kulina marang sega.

Mula ora mokal yen banjur ana maneka kreasi olahan sega. Keja­ba mung diliwet (saiki malah di­mangsak nganggo magic com), ana sing aran sega bakar. Sega kang wis mateng diwungkus go­dhong lan dibakar sauntara. Ing Sunda, ana kanga ran nasi timbel. Yaiku sega kang pulen, lan ing ka­hanan anget diwungkus godhong gedhang. Nalika dicawisake, hmmm, gandha sedhep nambahi rasa luwe.

Ing kalodhangan iki ana olahan nasi timbel cacah loro. Lelorone ka­imbuhan kreasine dhewe-dhe­we. Dene menu liyane, ora kalah sedhep lan nikmat. (nn)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan