Kreasi Menu Nuswantara (4)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kagunan Dapur - Dibaca: 248 kali

Sega, tekane dina iki, isih mujudake sumber karbohidrat kang paling akeh di-konsumsi dening masyarakat Indonesia. Sanadyan ana pohung, jagung, sagu, uwi, uga kenthang kang bisa dadi pilihan, nanging sa­jake ilate sakehing wong wis ka­dhung kulina marang sega.

Mula ora mokal yen banjur ana maneka kreasi olahan sega. Keja­ba mung diliwet (saiki malah di­mangsak nganggo magic com), ana sing aran sega bakar. Sega kang wis mateng diwungkus go­dhong lan dibakar sauntara. Ing Sunda, ana kanga ran nasi timbel. Yaiku sega kang pulen, lan ing ka­hanan anget diwungkus godhong gedhang. Nalika dicawisake, hmmm, gandha sedhep nambahi rasa luwe.

Ing kalodhangan iki ana olahan nasi timbel cacah loro. Lelorone ka­imbuhan kreasine dhewe-dhe­we. Dene menu liyane, ora kalah sedhep lan nikmat. (nn)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih