Sumber Karbohidrat Ora Mung Sega
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kagunan Dapur - Dibaca: 36 kali

Karbohidrat minangka salah sijine gizi sing dibutuhake kabeh uwong, enom lan tuwa, adate awujud sega. Sanadyan ing tlatah liya ana sing kulina dhahar sagu, pohung, utawa jagung; nanging umume tetep tepung marang sega. Nanging sejatine, beras sing dimasak dadi sega iku, bisa diolah dadi menu sing ora kalah nikmate. Contone, kwetiau.

Kwetiau mono ndhisike pancen mi sing misuwur saka negara Tiongkok. Aran liyane ing basa Tiongkok yaiku sha he fen, mujudake mi sing wernane putih, jalaran pancen digawe saka glepung beras.

Sing khas saka kwetiauw yaiku wujude ora gilig kaya mi umume, nanging gepeng lan rada amba sithik. Dene bahan dhasare yaiku glepung beras, trigu, maizena utawa glepung saka jagung, putihan endhog pitik, lan banyu bening. Bisa digawe kanthi dikukus (dadine kwetiau garing) utawa digodhong (dadine kwetiauw lemes/teles).

Lha yen wis dadi mi sing gepeng lan dawa-dawa, tegese wis siyap dimangsak. Bisa digawe kwetiauw goreng, kwetiauw siram, utawa kwetiauw godhog. Ing kalodhangan iki redhaksi Taman Wanita paring conto resep kwetiauw goreng.

 

Bahan:

Kwetiauw 300 gram (yen garing dikukus dhisik, yen teles cukup diresiki)

Iwak pitik 50 gram (bisa diganti daging sapi, urang, cumi, iwak banyu, lsp)

Bawang 2 siyung, dikeprak

Loncang/prei 2 eler, diiris serong

Sawi caisim   4 eler, diiris tanggung

Taoge/cambah        setegah gegeman

Kaldhu utawa wedang putih         50 ml

Uyah sacukupe

Mrica bubuk  sacukupe

Kecap manis, kecap asin sacukupe

Lenga wijen  sasendhok teh

Lenga kanggo nggangsa sacukupe

 

Carane Mangsak:

1. Iwak pitik/ daging sapi/ urang/ cumi/ iwak banyu dikum dhisik nganggo kecap manis lan lenga wijen udakara seprapat jam,

2. Cepakake wadhah, kwetiauw dicampur kecap manis lan lenga wijen, dinengake sedhela,

3. Panasake lenga, gangsa bawang nganti sedhep,

4. Tambahake iwak pitik/daging sapi/urang/cumi/iwak banyu, mangsak nganti malih werna,

5. Tambahake irisan sawi lan kaldhu encer utawa wedang bening,

6. Yen wis rada susut kuwahe, cemplungake kwetiauw lan irisan loncang,

7. Mangsak nganti rumesep, banjur sugatake ing kahanan panas. n

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe ma­ngerteni anane watu cilik ing da­lan kang kira-kira ngganggu wong liya, mula singkir­na… Sapa ngerti iku dadi sebab di­gangsarake da­lan­­mu nuju su­warga.

Klik

JEBAKAN PIKIRAN

Atusan wedhus kanthi tertib metu saka kandhange (ranch) ngliwati regol gerbang, mangka ing kandhange mau ora ana pager kang matesi lakune. Ujare ngakeh, iki sing diarani ‘jebakan pikiran’. (d/ist)***

Pethilan

Jokowi karo keluarga ing kebun raya Bogor

Rukun agawe santosa crah agawe bu­brah.

Dibutuhake panggung interaksi kang toleran

Panggung kampanye malah ana in­toleran.

Korupsi mbegal karaharjane rakyat

Metu pakunjaran wae koruptor isih raharja.