Sedhekah Laut Nelayan Asemdoyong, Pemalang
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kejawen - Dibaca: 129 kali

Para nelayan pesisir Desa Asemdoyong, Kec. Taman Kab. Pemalang, Jateng, mentas iki  mengeti warsa enggal Islam, kanthi nganakake Sedhekah Laut arupa endhas kebo lan maneka panganan utawa jajan pasar kanggo dilarungke menyang tengah segara.

Endhas kebo lan maneka panganan jajan pasar sarta inuman diwadhahi prau cilik rong macem, sing pancen mligi digawa kanggo Sedhekah Laut kuwi. Kanggo nggawa prau-prau “mini” mau menyang tengah segara nganggo prau gedhe utawa prau nelayan Asemdoyong, kang banjur dietutake prau-prau nelayan liyane sing ana ing kono.

Larung sesaji cubdhuk kalwan kapercayan para nelayan supaya entuk berkah lan keslametan jroning golek nafkah, lan ngajap bisa kalis saka musibah kacilakan ing segara sarta entuk kasil kang akeh, saengga bisa nambah kasejahteran para nelayan.

Jrone baritan Asemdoyong najan tansah lumaku aman lan lancar, nanging uga disiyapake penjagaan saka aparat keamanan, merga sawetara tau kepungkur nate kelakon  kacilakaan prau nalika nglarung sesaji sing njaluk kurban jiwa lan bandha Dadi sifate petugas keamanan kanggo jaga jaga manawa samangsa ana musibah.

 Miturut Kapolres Pemalang AKBP Agus Setyawan liwat Kasubag Humas AKP Liestyowati nelakake, jrone kegiyatan baritan warga Asemdoyong kuwi wis katata rapi becik rerangken kegiyatane lan sistem pengamanane. Polres ngerigake kehe 89 personil kanggo penjagaan iya kang ana ing pesisir apadene ing lokasi liyane.

 ’’Nalika nglarung sesaji sedhekah laut petugas Polri dipimpin Kasat Polair AKP Sunardi uga nindakake pengawalan menyang tengah segara nggunakake kapal patroli,’’ tuture Liestyowati.

 Kegiyatan larung sesaji utawa kang kondhang kanthi aran baritan iku, teruse Kasubag Humas AKP Liestyowati, wis kelakon wiwit jaman biyen minangka tradhisi taunan. Sesaji arupa endhas kebo jajan pasar lan maneka wertna panganan ssrta inuman dilarung ing tengah segara dening para nelayan kanthi iringan puluhan perahu.

 Rawuh nyekseni Baritan Asemdoyong, antara liya Kapolres Pemalang AKBP Agus Setyawan, Wakapolres Kompol Arianto Salkery, muspika lan pejabat liyane.

(Imam As)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor