Kanggo Njaga Endahing Kutha, Ora Oleh Masang APK Sembarangan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 12 kali

Kanggo njaga endahing kutha, Pemkot Surabaya ora ngolehi masang alat peraga kampa­nye (APK) ing sembarang panggonan. Papan kang oleh dipanggoni masang pernik-pernik kampanye mapagake pileg lan pilpres taun ngarep cacahe mung 28. Dene yen ana sing nerak aturan bakal lang­sung ditertibake dening satpol PP.

Cacah 28 titik kasebut kanggo APK rong jinis. Baliho ing 12 panggonan lan span­dhug ing 16 panggonan. Sing ora diolehi mujudake we­wengkon jalur pedestrian apadene wewengkon pena­ta­an. Kejaba iku, pamasange APK ora diolehake ing sakiwa tengene ruas jalan provinsi. Daftar panggonan larangan kasebut cukup dawa, ing sa­kabehing Surabaya ana 72 panggonan.

Kepala Satpol PP Suraba­ya Irvan Widyanto nerangake yen pelarangan pemasangan APK kasebut nylarasake karo perda kang wis ana. Trepe, Perda Nomer 2 Taun 2014 nge­nani Ketertiban Umum. Kejaba iku, pehake ngukuhi Perda Nomer 10 Taun 2009 ngenani Penyelenggaraan Pajak Reklame. Spandhuk lan baliho klebu jinis reklame kang diatur pemkot.

Ing pasal 23 disebutake, reklame ora oleh dipasang ing cagak lampu lalu lintas, rambu-rambu lalin, cagak lis­trik, telepon, pager, sarta wit-witan. Spandhuk ora oleh di­pasang nyabrang sembara­ngan ing ndhuwur ruas jalan jalaran dianggep bakal ngganggu pandengane wong sing numpak kendharaan. “Tujuwane, APK ora ngrusak kaendahaning kutha kang wis tumata apik,” tandhese Irvan mentas iki.

Sawatara iku Kepala BPB Linmas Surabaya Eddy Chris­tijanto nerangake yen wis ana pasarujukan gegayutan teknis APK. Panggonan, jinis, jumlah, engga ukuran APK wis diatur ing Keputusan KPU Kota Surabaya Nomer 1567/PL/01/5-Kpt/02/Kota/IX/2018.

“Pamasange APK uga kudu antuk idin saka sing duwe panggonan,” jlentrehe Eddy.

Saka 72 panggonan lara­ngan kasebut, 40 ing antarane mujudake jalan provinsi. Sisa­ne yaiku jalur pedestrian lan laladan penataan kang kudu bebas saka reklame kampa­nye.

“Dene sing oleh dipasa­ngi ana ing 16 titik kanggo span­dhuk lan 12 titik kanggo ba­liho,” jlentrehe Eddy.

Panggonan-panggonan sing diolehake, antara liya, Jalan Jemur Andayani, Jalan Dharmawangsa lan Jalan Ke­dungdoro. Panggonan kase­but ditemtokake klawan te­tim­bangan ora klebu we­wengkon penataan lan isih ana ruwang kang cukup kanggo wong mlaku. Saliyane titik-titik pemasangan, KPU ngatur ukuran gedhene APK. Kanggo spandhuk yaiku, 1,5 x 7 meter lan kanggo baliho 4 x 7 meter. KPU nyepakake 600 atribut kampanye, sawa­tara sisane dicepakake dhe­we dening parpol lan caleg. Paling akeh 20 ewu APK.

Sakehing panggonan ka­sebut wis disarujuki beba­rengan antarane KPU lan Ba­waslu sarta bakal diumumake marang parpol lan para ca­leg. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben masalah kang muncul bisa gawe ajur utawa bisa ndadekake kuwat ...

Klik

DREAM SEREM

Ora sateruse bangunan utawa gedhong kang digawe menungsa bakal terus dipigu-nakake lan diramut. Akeh bangunan kang wusanane ditogake mangkrag ngono wae. Saengga jroning wektu tinamtu bali dijaluk dening alam. Kaya dream molen iki upamane. Sawise ora dipigunakake lan dianggurake ngono wae mula malih dadi ‘dream serem’ merga akeh dirambati tanduran ing kana kene. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah nyiapake dana kelurahan

Mesisan kampanye!

Mogok guru ing Mimika, Papua, tanpa solusi

Padha lali sajake, ora dadi pejabat yen tanpa guru

Jokowi: Bangun optimisme

Sing pesimis nyemplung segara ae