Lidhah Buaya Bisa Ngedhunake Glukosa
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kasarasan - Dibaca: 36 kali

Cleopatra ratu Mesir kuna kang kaping pitu iku wis kondhang ayune. Mbokmanawa bisa dipadhakake karo kasulistiyane Dewi Kamaratih saka tanah Jawa. Yen Dewi Ka­maratih kasil kagarwa Raden Kama­jaya, satriya bagus kang tembe mburine kekarone digadhang-gadhang para ibu kang hanggarbini muga-muga bayine kang dikandhut lair kanthi slamet, lan ayu utawa bagus kaya kang dikarepake.

Suwalike, ratu Cleopatra kang kasil gawe poyang-payinge Kaisar Romawi, Julius Caesar ora kasil sedyane. Malah, critane,sang ratu kang ambisius kasebut pralaya, mati dicokot ula.

Sawise ratu legendaris iku tilar do­nya, nembe ka­wiyak wadine yen kasu­listiyane sang ratu ora bisa uwal saka carane ngudi sarira kang prasaja.

Esuk lan sore sawise si­ram, sang ratu ora tau lali tansah migu­nakake blendok (jel) lidhah buaya kang­go ‘pelembab’ pasuryane supaya tetep ayu lan merak ati lan bisa dadi “daya tarik” (kawi­gatene) para priya sain­denging bawana.

 

Akeh kasiyate

Lidhah buaya (Aloe vera) asale saka Afrika. Wujud godhonge lancip kaya pe­dhang. Pinggir godhonge kiwa tengen ana erine cilik-cilik. Ing negara Inggris tanduran iki disebut Crocodiles tongues, ing Malaysia disebut Jodham, ing Spanyol disebut Silvila lan ing negara Tiongkok karan sebutan Lu Hui.

Ing karang padesan tanduran kang nyrekakah iki wis suwe dikenal dadi tan­duran obat kulawarga. Tinemu ing ngen­di wae merga gampang open-openane. Ditandur ing pot uga bisa, ing pekara­ngan utawa tegalan uga ora nulak.

Miturut kapustakan, godhong lidhah buaya nduweni sipat sekulen (ngandhut banyu) lan uga ngandhut tlutuh utawa nyinyit, saengga tanduran iki bisa urip nadyan ketiga ngerak kaya wektu saiki. Dadi ora karan aneh yen ing negara Mesir tanduran lidhah buaya antuk se­butan Plant Immortality utawa tanduran abadi.

Godhong lidhah buaya nduweni cairan kang awarna kuning nganti 30% kang aran aloin kristal. Ing industri kosmetik moncer aloin kang dumadi saka barbaloin, isobarbaloin, amarphous aloin, lan resin nujudake bahan baku sampo lan lulur. Dadi ora karan aneh yen ing padesan tlutuh lidhah buaya kerep kanggo kramas para wanita kanthi ancas tujuwan kareben rambute ketel lan ngrangsang thukule rambut anyar.

 

Ngedhunake glukosa

Ana sawenehing panaliten kang ngan­dhakake, gel (jel) kang tinemu ing lidhah buaya bisa ngedhunake glukosa darah. Dadi cocog banget kanggo para sutresna PS kang lagi nandhang diabetes melitus (kencing manis). Carane, mundhut godhong lidhah buaya sapapah sing rada gedhe lan dawa.

Sawise dibu­wang erine, kulite sing ijo dioncek. Banjur dikumbah lan daging godhong lidhah buaya nuli digodhog nganggo banyu 3 gelas, nganti kari 2 gelas. Bisa diunjuk esuk lan sore. Ngun­juke bisa ditambahi madu sacukupe kang­go ngilangake rasa pait.

Kanggo kang lagi nandhang lara paru-paru bisa kanthi nyepakake daging lidhah buaya udakara 25-30 gram, ba­nyu mawar 100cc lan banyu 2 gelas. Ra­cikan iki nuli digodhog nganti umob, yen wis adhem bisa diunjuk esuk lan sore.

Nadyan lidhah buaya akeh kasiyate, nanging ora kabeh uwong oleh ngunjuk racikan lidhah buaya. Utamane kagem ibu-ibu kang nembe nggarbini (ngan­dhut) utawa kang nembe nggarapsari (bulanan).

Uga kanggo sing duwe lara lambung lan limpa lemah (tandhane diare lan napsu mangane kurang). Se­bab, aloin kang kinandhut ing lidhah bu­aya nduweni rasa pait lan bisa nguras padharan. Kanggo kang nandhang lara asma utawa sesak napas bisa diusadani kanthi ajeg ngunjuk gel lidhah buaya. Carane, kanthi nyepakake gel lidhah buaya kehe 30-35 gram.

Gel kasebut nuli dipanasake nganggo banyu 2 gelas. Diudhak nganti warata lan ditambah gula pasir 2 sendhok. Yen wis adhem bisa diunjuk kaping pindho esuk lan sore. Bisa diambali nganti 5-6 dina kanthi ukuran kang padha.

Saiki wis akeh produk aloin vera kang awujud cream (kosmetik) utawa makan lan inuman. Ana manisan, sele, jus uta­wa ager-ager, lsp. Malah kabare ing Tiongkok utawa Jepang lidhah buaya kanggo campuran ngunjuk teh. Kepriye ing Nuswantara kita? (Syt)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik