Senajan ana Prahara ing Palu Asian Para Games 2018 Diajap Tetep Lancar
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 33 kali

Masyarakat Indonesia lagi jroning kahanan bela sungkawa sawise anane prahara lindhu lan tsunami kang nerak Palu lan Donggala, Sulawesi Tengah. Lindhu kanthi kekuwatan 7,4 richter lan diterusake alun tsunami mau gawe tiwase atusan wong, sarta ngra­takake puluhan ewu omah penduduk.

Prahara iki kedadeyan Jumat (29/9/2018) sore, utawa se­minggu ngarepake pembukaan pesta olahraga disabilitas Asian Para Games (APG) 2018.

Senajan mangkono presiden Republik Indonesia Joko Wi­dodo tetep ngajab Panitia Pelaksana APG 2018 (Inapgoc), lan kabeh kementerian sarta lembaga amrih njaga antusi­asme ajang ksb, senajan Indonesia mentas kena prahara.

“Presiden uga ngarepake amrih kita tetep njaga kea­kraban yen Indonesia kudu bisa dadi negara pa­ling sukses jroning nggelar Asian Para Games iki,” ujare Ketua Umum Inapgoc Raja Sapta Ok­tohari.

Tumekane saiki, ujare Okto, persiapan Asian Para Games 2018 kang gegandhengan karo ve­nue pertandingan, wisma atlet, sponsor, lan ma­neka aspek liyane wis lumaku kanthi becik.

Okto uga nandhesake, kesuksesan APG 2018 iki dadi salah sijine wujud partisipasi lan hadiah hiburan kanggo masyarakat ing Palu, Donggala, sekaligus Lombok kang uga kena lindhu 2 wulan kepungkur.

Asian Para Games 2018 bakal nandhingake 18 cabang olahraga. Ajang olahraga disabilitas paling gedhe ing Asia iki bakal dieloni 43 negara peserta.

 

Kari dipoles, venue APG 2018 siap dipigunakake

Asian Para Games 2018 bakal res­mi digelar minggu iki lan persiapan venue pertandingan uga terus ditin­dakake dening Inapgoc minangka panita penyelenggara. Ajang olahra­ga khusus tuna graita iki bakal dires­mekake ing Stadion Utama Gelora Bung Karno (SUGBK), Setu tanggal 6 Oktober iki.

Wakil Deputi 1 Games Operation Inapgoc, Richard Sam Bera terus nge­cek menyang sawenehing venue. Sa­lah sijine yakuwi menyang Stadion Aquatic Gelora Bung Karno (GBK), Jakarta.

Richard mesthekake yen kabeh venue jroning kondisi siap senajan isih ana sawenehing bab sing kudu digarap. “Sing paling penting iku field of play. Sejatine, kabeh venue, klebu kang ana ing sanjabane GBK, wis siap. Sing isih lagi digarap yakuwi look and view-ne wae, yakuwi hiasan lan per­nak-pernike, kanggo nambahi edi penine venue iku dhe­we,” ujare.

Kondisi tanpa hiasan iki uga katon ing sawenehing area GBK. Jarang katon anane atribut-atribut kang gegandhengan karo Asian Para Games 2018. Malah sing isih ana yakuwi pernak-pernik Asian Games 2018 kang wis rampung 2 September ndhisik. Mangkono tandhese tilas atlet renang nasional iku. (d/ist)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik