Jula - Juli
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Rena-rena - Dibaca: 54 kali

DPRD Kota Malang sing anggotane ana 45, sing 41 klebu Ketuwane nembe iki dadi bandane KPK merga padha ngakali dana APBD (P) 2015. * Gedung dewan meh komplang merga anggotane sing kemplu, suk be­bas saka penjara kari kample-kample.                                                                   

***

CAWAPRES Sandiaga Uno gela, Erick Tohir sing sukses mimpin Asian Games 2018 kok gelem didadekake Ketua Timses Jokowi-Ma’ruf Amin. * Wong yen wis cukup finansi, pengin uga gengsi, dhasar darbe prestasi, sampeyan ora perlu melu-melu emosi.                                                                   

***

NOMER urut pasangan Capres 2019 wis diundhi KPU, pasangan Jokowi-Ma’ruf Amin entuk nomer siji lan Prabowo – Sandiaga Uno nomer loro. * Jokowi pengin njabat kaping pindho, Prabowo uga emoh kalah pindho, para pendukung cukup stel kendho!                                                                   

***

PASEDHIYAN beras cukup, mula Kabulog Budi Waseso nguwuh Kemendag aja impor maneh, su­prandene Kemendag tetep impor. * Saka  impor ana pehak sing entuk “opor”, mula ben ta sing menging lambene nganti nye­por, tekade sengara kendhor.                                                                    

***           

WEKASANE Budi Waseso nganti misuh “matamu” marang Mendag, merga urusan gu-dang Bulog dianggep Enggartiasto dudu urusan pemerintah. * Nek ngono apa Men-dag Enggartiasto nganggep, Bulog iku wer-dine  mung: Badan Urusan Tidak Logis?

***

LEWAT pakta integritas 17 werna, Ijtimak Ulama II nanting Prabowo, yen dadi Presiden kudu saguh ndalani Habib Rijiek bali menyang Indonesia. * Njagakake kok karo sing isih bakal, tokoh terkenal patrape mokal-mokal, wekasane ya banjur kenang cekal.                                                                    

***

AKTIVIS Ratna Sarumpaet nempuhake pemerintah, amarga dana Papua Rp 23 triliun saka turunan raja-raja Nusantara ilang jro­ning rekening bank. * Kabeh-kabeh nya­lahake pemerintah, wong wis dadi em­bah-embah, omongane kok saya ora nggenah.                                                                   

***

KETUM Demokrat SBY mutung ninggalake deklarasi Kampanye Damai, awit massa Projo muni: Dukung Jokowi, Bang. * Sajake mawi-nga-winga jejabang, wong dadi presiden gak nate tumbang, kok diceluk mung Bang, lali yen asmane nganggo Bam­bang?                                                                   

***

JARENE KPK, akeh uthute Partai Golkar bakal melu dadi tersangka, amarga penguruse padha keciprat­an dana proyek PLTU Riau-1. * Atine politisi Golkar padha kawir kowar, awit yen Partai Golkar nganti bubar, ateges durung gol wis nyekakar.

***

CAWAPRES Sandiaga Uno kandha, kalangan emak-emak ing Medan bingung, dhuwit Rp 100.000,- saiki mung entuk brambang-lombok. * Yen tukune pirang-pirang teng-gok, iku dudu  barang elok, mula aja waton ndopok, mundhak ana sing kecenthok.                                                                   

***

BARENG mertinjo kutha Solo, Sandiaga Uno gumun setaun, awit sotone Pak Timbul ing Pa­sar Kembang semangkok isih entuk Rp 5.000,- * Iku jenenge entuk pameleh, calon Wapres kok ngrembug sing remeh temeh, mengko diarani asal ngomeh.                                                                   

***

GUGATAN eks napi korupsi ora entuk dadi Caleg dimenangake Mahkamah Agung, saengga KPU kudu njabel aturan sing nabrak UU. * Merga putusan Mahkamah Agung, eks koruptor rumangsa diugung, aja kedu­wung yen eks koruptor saya mberung.                                                                    

***

WEKASANE kanthi kepeksa KPU nglolosake 38 bakal Caleg mlebu DCT (Daftar Calon Tetap), nanging jenenge bakal diumum-ake ing TPS. * Mengkone pemilih kudu sing tlesih, eks napi koruptor aja dipilih, gagal nyaleg kareben bakulan winih.                                                                   

***

BUNI Yani sing kasil ngalahake Gubernur Ahok ing Pilkada liwat gaman SARA, digandheng Ca-pres Prabowo dadi anggota Tim Sukses. * Dipitaya dadi Timses, mangka kasus hukume durung beres, yen gaweyane  ora sukses, Buni Yani bisa kena lara ngeces!                                                                   

***

SENAJAN nate dadi napi korupsi,  Wakil Ketua DPRD M. Taufik (Gerindra) meksa nginceng jabatan Wagub DKI sing ditinggal Sandiaga Uno. * Wong jenenge wis arum clurut, ana jabatan Wagub meksa kenyut, kuwi je-nenge politisi sing ora nyebut.

***

HARINGGA Sirila suporter Persija Jakarta tiwas digebuki suporter Persib Bandung, rikala per­tandingan bola ing Stadion GBLA Ban­dung. * Mung mbelani bal ngglundhung kok kebangeten olehe ngudung, wekasan nyawane melu ngglundhung. _(GTS)

***

MANUT Dirut dr Fahmi Idris, BPJS Kesehatan nombok nganti matrilyun-trilyun, awit wong klaim lara jantung wae saben taun ngentekake dana Rp 9,4 trilyun. * Kepriye anggone ora jantungan, rakyat judheg mikir reregan, politisine padha mburu kekuasaan.

***

(GTS)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor