Pemutihan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 36 kali

“Kaya taun sing uwis-uwis taun niki Pemprov Jatim nganakna pemutihan gawe kendharaan sing telat mbayar pajege. Pemutihan niki dimulai tanggal 24 September 2018 wingi sampek enkuk tanggal 15 Desem­ber, tujuan pemutihan niki ya kejabane gae ngentheng-enthengna wajib pajak ya gawe ngupaya mlebune pa­jeg kendharaan sing padha telat niku mau supaya gelem mbayar. Pemutihan gae dhendha pajeg kendha­raan bermotor (PKB) barek sanksi administrasi bea ba­lik nama kendharaan (BBNKB). Langkah niki diba­rengna barek HUT Provinsi Jawa Timur. Ayo dulur sing pajege dha mati niku, supayane nek lunga ndhuk endi-endi tenang nggak wedi barek cegatan niki kesem­patan apik gae mbayar pajeg gak athik tambahan denda. Tibake kendharaan sing gurung dha mbayar pajek niku cukup akeh sampek tekan telung puluh persenan. Makane pemutihan niki diajap ngenthengna wajib pajak supaya dha nglunasi pajak kendharaane,” kandhane Ning Sumeh ndhuk bala balane.

“Iya aku wingi ya krungu kabar niku encene niki kesempatan apik,  tapi asline nek gae aku masiya kenek dhendha ya gak sepira akeh, tapi embuh wong saniki kok nek krungu onok pemutihan niki terus ketarik atine gae mbayar pajak,” sauté Cak Bedja.

Cak Ari nambahi, “Nah mumpung onok pemutihan termasuk pemutihan balik nama kendharaan bemotor gae penyerahan kedua ambek sateruse, iki ya ndang dibayar ae, ojok ngenteni engkuk nek wis wulan Desember, uyel uyelan, mum­pung lagek isih sepi lak isok santai mbayare tur maneh isok cepet gak athik antri antri bareng.”

“Iya rek aku tak mbayar pisan, aku wis telat entuk limang wulan hare, mergame sing aranne STNK niku ketriwal gak karuan genahe, barek kuncine sepedha pisan, koyoke tak tekek ndhuk omah, tapi tak teleki  sampe njememek gak ketemu, akhire sampe saniki gurung tak urus. Aku tak kongkonan arek ae tak kon lapor kehilangan dhikik ndhuk kepolisian mari ngono tak uruse dhuk samsat. Asline aku niku males nek kon ngurus ngurus, masia saniki sing arane mbayar pajek kendharaan bermotor gampang. Pokok onok KTP barek STNK ne nek muk pengesahan ndhuk endi endi panggonan akeh counter, onok sing ndhuk mal, ndhuk lapangan, barek onok sing killing. Ancene tak piker awak dhewe niki kebacut, pemerintah wis nggam­pangna tapi awak dhewe niki tetep ae males,” kandhane paklik Dur.

(Sing siap mbayar pajek kendharaan bermotor: Cak Ali, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor