Bangunan Liar ing Jl.Barata Jaya Dibongkar
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 28 kali

 Sawise diumumake rong taun kepungkur, ba­ngunan liar (bangli) ing Jl Barata Jaya sing cecaketan karo wewengkon Kali Brantas akhire dibongkar, Kemis (20/9)

Ing penertiban bangli iki ora ana warga kang ngla-wan. Ewasamono, penga-manan lakune pembong­karan bangli dijaga rapet dening Satpol PP lan PBP Linmas Kota Surabaya, sarta aparat saka Polres­tabes Surabaya lan anggota TNI uga dikerigake ing panggonan.

Sutini (55), warga Surabaya asal Bangkalan, Madura, nangis nalika weruh omahe dirubuhake nganggo alat berat Satpol PP.

Luh-e ora bisa diempet, ngelingi dheweke wis 21 taun urip ing bangunan iku. Sutini kandha, tuku omah dhek taun 1997, kanthi rega Rp 10 yuta.

“Aku nangis ora merga nulak pembongkaran. Aku ngerti yen iku bangunan liar lan aku ora duwe hak ndu-weni. Mung kepriye maneh, wis 21 taun aku urip ing kene, aku nangis merga sedhih kelangan saka-behane,” kandhane karo kamisesegen.

Saliyane Sutini, isih ana warga sing isih durung gelem pindhah saka bangli Jl.Barata Jaya. Solikhah (32) upamane, isih bingung arep pindhah menyang ngendi jalaran durung duwe panggonan anyar.

“Pindhahe se gampang. Mung dhuwit durung duwe. Apamaneh bajoku kerjane mung dodolan reklame,” kandhane ibu peputra telu iki, sing ngenteni bojone resik-resik barang da-gangane.

Sasuwene iki, Solikhah urip ing bangli Jl.Barata Jaya kanthi cara kontrak.

Wiwit ana kabar bangli bakal dibongkar, regane sewan omah mudhun. Wiwitane kontrak setaun regane Rp 6 yuta mudhun dadi Rp 400.000 sesasi.

“Ya aku weruh enggal digusur. Mung merga durung ana duwit, dadi durung bisa pindhah,” ujare.

Kepala Satpol PP Provinsi Jawa Timur, Budi Santoso nerangake, pengumuman penertiban bangli iki wis dianakake kaping telu, wiwit akhir 2016. Iki panjaluke Balai Besar Wilayah Sungai (BBWS) Brantas kang ngirim surat menyang Provinsi Jawa Timur.

“Wewengkon iki ba-ngunan liar cedhak kali. Nah aku sakanca koordinasi karo wilayah Surabaya, klebu Satpol PP, penertibane Jalan Barata Jaya mengulon, terus Medokan,” jlentrehe Budi, ing sela-selane ngawat-awati lakune pembong-karan.

Jalan Barata Jaya iki dawane 1 km udakara ana 56-58 bangunan liar.

Pemprov Jawa Timur, tambahe Budi, durung tumindak apa-apa tumrap para pedagang sing urip ing bangli. “Nanging mungguh-ing rumah tangga ing sisih kulon bakal antuk rusun,” pungkase Budi. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik