LSW 39 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 17 kali

Pananggalan

BP. Harnoto Krajan Bringin – Semarang.

 

Séda Setu Kliwon  11 Noopember 2017

20 Sapar 1439 (Dal)

Pendhak I     Rebo Wagé  31 – 10 – 2018

Pendhak II Minggu Pon 20 – 10 – 2019

1000 dina  Kemis Wagé  6 – 8 –2020

Red.

 

Mantan Napi Koruptor dadi Caleg

Sawise maca kabar keputusan Mahkamah Agung sing mbatalake keputusan KPU sing ora ngolehi tilas napi koruptor dadi caleg, atiku kok dadi ora kepenak. Lha kepriye ora ? Yen wong sing wis nate dadi napi merga kasus korupsi kok oleh dadi calon anggota legislatif, ateges binuka kalodhangan bakal kepilih dadi anggota DPR / DPRD, lire bakal dadi wakil rakyat, lan biyasane uga banjur nganggo embel-embel yang terhormat. Kamangka uga banjur oleh bayaran gedhe, fasilitase akeh lan mesthi mae banjur uripe mabyor.

Tilas wong ukuman merga tumindak njejemberi kok methèngkrèng kaya ngono, apa ya pantes ? Pancen secara hukum, MA ora salah. Nanging sak ndhuwure hukum, isih ana etika. Wong sing wis tau tumindak nistha kanthi mangan dhuwite rakyat, kok arep dadi anggota legislatif, wakile rakyat sing nggawe undhang undhang, nduweni hak pengawasan, melu milih lan nentokake anggota KPK, pejabat penting kaya Panglima TNI, Kapolri, lsp. Wah kepriye ya iki, lan uga arep dadi apa nasibe NKRI ? Kok kaya ngene ?

Aku kok ora yakin yen wong mengkono mau ora bakal dipilih dening rakyat, ora mung jalaran para pemilih kita mau akeh sing bodho lan gelem milih tilas koruptor mau. Nanging ngelingi yen akeh warga kita sing gampang dibujuk kanthi dhuwit sing ora mbejaji  (money politik), apamaneh tilas koruptor mau dhuwite akeh lan ora bakal eman nggunakake dhuwit korup mau kanggo tuku suwarane rakyat.

Kepriye panemune para sutresna PS liyane ?

SIRUN  —  SURABAYA

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben masalah kang muncul bisa gawe ajur utawa bisa ndadekake kuwat ...

Klik

DREAM SEREM

Ora sateruse bangunan utawa gedhong kang digawe menungsa bakal terus dipigu-nakake lan diramut. Akeh bangunan kang wusanane ditogake mangkrag ngono wae. Saengga jroning wektu tinamtu bali dijaluk dening alam. Kaya dream molen iki upamane. Sawise ora dipigunakake lan dianggurake ngono wae mula malih dadi ‘dream serem’ merga akeh dirambati tanduran ing kana kene. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah nyiapake dana kelurahan

Mesisan kampanye!

Mogok guru ing Mimika, Papua, tanpa solusi

Padha lali sajake, ora dadi pejabat yen tanpa guru

Jokowi: Bangun optimisme

Sing pesimis nyemplung segara ae