LSW 39 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 32 kali

Pananggalan

BP. Harnoto Krajan Bringin – Semarang.

 

Séda Setu Kliwon  11 Noopember 2017

20 Sapar 1439 (Dal)

Pendhak I     Rebo Wagé  31 – 10 – 2018

Pendhak II Minggu Pon 20 – 10 – 2019

1000 dina  Kemis Wagé  6 – 8 –2020

Red.

 

Mantan Napi Koruptor dadi Caleg

Sawise maca kabar keputusan Mahkamah Agung sing mbatalake keputusan KPU sing ora ngolehi tilas napi koruptor dadi caleg, atiku kok dadi ora kepenak. Lha kepriye ora ? Yen wong sing wis nate dadi napi merga kasus korupsi kok oleh dadi calon anggota legislatif, ateges binuka kalodhangan bakal kepilih dadi anggota DPR / DPRD, lire bakal dadi wakil rakyat, lan biyasane uga banjur nganggo embel-embel yang terhormat. Kamangka uga banjur oleh bayaran gedhe, fasilitase akeh lan mesthi mae banjur uripe mabyor.

Tilas wong ukuman merga tumindak njejemberi kok methèngkrèng kaya ngono, apa ya pantes ? Pancen secara hukum, MA ora salah. Nanging sak ndhuwure hukum, isih ana etika. Wong sing wis tau tumindak nistha kanthi mangan dhuwite rakyat, kok arep dadi anggota legislatif, wakile rakyat sing nggawe undhang undhang, nduweni hak pengawasan, melu milih lan nentokake anggota KPK, pejabat penting kaya Panglima TNI, Kapolri, lsp. Wah kepriye ya iki, lan uga arep dadi apa nasibe NKRI ? Kok kaya ngene ?

Aku kok ora yakin yen wong mengkono mau ora bakal dipilih dening rakyat, ora mung jalaran para pemilih kita mau akeh sing bodho lan gelem milih tilas koruptor mau. Nanging ngelingi yen akeh warga kita sing gampang dibujuk kanthi dhuwit sing ora mbejaji  (money politik), apamaneh tilas koruptor mau dhuwite akeh lan ora bakal eman nggunakake dhuwit korup mau kanggo tuku suwarane rakyat.

Kepriye panemune para sutresna PS liyane ?

SIRUN  —  SURABAYA

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor