Medali Emas
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 37 kali

“Awak dhewe kudu ngekeki apreasi dhuk atlit Indonesia sing tandhing dhuk Asian Games merga dhuk event akbar wingi isok ngrebut sampek 31 medali emas, niku termasuk rekor merga sagurunge paling akeh ndhuk event niku muk 12 medali emas, nah niki tak kira isok gae pancadan gae luwih maju ndhuk taun-taun sing bakale teka, tak kira nek sing jenenge olah raga niku latihane temen, ya bisa menang, ojok muk terserah barek masyrakat kate latihan kono tah gak latihan ya kono engkuk nek pas onok event lagi diseleksi, sapa sing diajokna, nah nek modhel koyok ngono ya gak katene entuk medali, mergane latihane gak temenanan. Sing arane latihan temenan niku atlit satus persen ya konsentrasi ndhuk olah raga niku, pegaweyan liyane sementara diculna, nah ngene niki pemerintah kudu melok cawe-cawe, nek pemerintah gak gelem cucul ragad, ya gak katene olah raga niku bisa maju, koyok bulu tangkis upamane onok sing serius biayaai makane sing arane bibit bulu tangkis terus muncul, marine wis muncul terus dibina sing temen sampek isik maju,” kandhane Ning Sumeh ndhuk bala-balane.

 “Encene iya ning pembibinan atlit niku nek isok kit cilik, nek kira-kira bocah niku pawakane isok dibina dadi atlit peng pengan kit cilik niku kudu wis dilatih terus, ojok ngenteni teleke bibit altit nek wis gedhe, telat pembinaane. Lha, sing modhel ngene niki gurung ditindakna nduk Indonesia,” sambunge Cak Bedja.

Cak Ari nambahi, “Pancene sing arane pembinaan niku gak muk pemerintah tapi ya kabeh masyarakat, keluarga, lingkungan barek sekolahan. Misal ndhuk sekolah onok arek sing pinter voly, ya dilatih voly terus, dilatih khusus, ojok muk dijarna latihan dhewe sing gak jelas engkuk nek latihan dhewe niku targete apa.”

“Sing penting maneh lomba-lomba niku ya kudu gelek dianakna, tah niku tingkat RW, tingkat kelurahan, kecamatan sampai tingkat kabupaten tah tingkat provinsi. Nek gelek onok lomba lomba niku mesthi nambahi semangat atlit gae latihan sing serius, lha latihan serius gae telek prestasi niku kudu onok sing ngarahna, lha ndhuk kene niki tekane pemerintah ndhuk lingkungan kono dibutuhna, gae ngasah ketrampilane atlit-atlit mau. Koyok sing gampang ae lomba lari, merga ndhuk Indonesia gak umum ya arang entuk juara, padhahal niku olah raga sing murah barek sapa ae isok nindakna. Merga gak onok grengsenge ndhuk masyarakat makane ya gak isok maju. Upama gelek ana lomba lari, bari masyarakat grengseng,” tambahe paklik Dur.

(Sing seneng olah raga: Cak Ali, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik