Asian Para Games Bakal Ora Kalah Manjila saka Asian Games
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 23 kali

Indonesia bakal bali dadi tuan rumah pesta olahraga Asia sawise sukses nggelar Asian Games 2018.

Gelaran olahraga sabanjure yakuwi Asian Para Games.

Direktur Divisi Sport Inapgoc (Panitia Penyelenggara Asian Para Games 2018), Fanny Riawan, mesthekake yen cabang-cabang olahraga ing Asian Para Games 2018 uga bakal nyuguhake pertandingan-pertandingan seru.

“Asian Para Games 2018 ora bakal kalah seru karo Asian Games 2018,” ujare Fanny Riawan nalikaMedia Gathering Asian Para Games 2018 ing Solo, Selasa kepungkur (4/9/2018).

“Asian Para Games uga dudu saderma tandhing merga ana kualifikasi lan klasifikasi selaras karo tingkat disabilitas para atlet” tuture Fanny.

“Anggota Komite Paralimpiade Asia ana 43 negara, nanging lagi 41 negara kang aweh konfirmasi. Kita bakal nyoba amrih Yaman lan Palestina bisa melu” imbuhe Fanny.

Yen Palestina lan Yaman melu, mula Asian Para Games 2018 baal dadi Asian Para Games pisanan kang dieloni kabeh anggota komite ksb. Iki mujudake gelaran Asian Para Games katelu. Sadurunge, pesta olahraga difabel sa-Asia iki digelar nalika taun 2010 lan 2014.

 

Kontingen Indonesia Nyoba Finis Lima Besar

Sauntara kuwiKementerian Pemuda lan Olahraga (Kemenpora) pasang targetIndonesia bisa ngenggoni peringkat lima besar ing gelaran Asian Para Games 2018 iki.

“Satemene, Pak Jokowi (Presiden Indonesia), Indonesia bisa mlebu peringkat tujuh besar. Nanging kita nganggep, yen bisa Indonesia ora mung mlebu tujuh besar, nanging lima besar” ujare Sekretaris Kemenpora Gatot S Dewa Broto ing Jakarta.

Manut Gatot, peningkatan target mau ndeleng saka gelaran Asian Para Games ing Incheon, Korea Selatan nalika taun 2014. Nalika kuwi, Indonesia bisa ngenggoni peringkat sanga.

“Sing jelas, kita wis duwe estimasi lan strategi dhewe. Iki pancen bagian saka sport intelligence kita. Padha karo nalika ing Asian Games wingi, kita uga wis duwe petungan dhewe” ujare Gatot.

Luwih akeh, Gatot njlentrehake yen petungan lan strategi sing dikarepake iku, yakuw dumadi saka cabang-cabang olahraga apa wae kang bakal diunggulake dening Indonesia ing ajang Asian Para Games 2018.

“Ana sawenehing cabang olahraga kang diunggulake ing Asian Para Games 2018. Nanging, saiki kita keep (simpen) dhisik, merga isih sewulan manehto. Mengko, kira-kira rong minggu sadurunge digelar nembe bisa kita jlentrehake” kandhane Gatot.

Asian Para Games bakal dianakake wiwit tanggal 6 nganti 13 Oktober 2018 lan dieloni dening 41 negara National Para Olimpic kanthi total atlet 2.800, official 1.800 sarta 500 media, apa kuwi saka njero utawa luar negeri.

Ana 18 cabang olahraga kang bakal ditandhingake ing Asian Para Games 2018 iki, ing antarane yakuwi bola basket, bola voli, anggar, tenis meja, renang, nembak, judho, balap sepedhah, catur, angkat beban, bowling, bola gawang, badminton, lari, panahan, boccia, bola tangan lan tenes.

(d/ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben masalah kang muncul bisa gawe ajur utawa bisa ndadekake kuwat ...

Klik

DREAM SEREM

Ora sateruse bangunan utawa gedhong kang digawe menungsa bakal terus dipigu-nakake lan diramut. Akeh bangunan kang wusanane ditogake mangkrag ngono wae. Saengga jroning wektu tinamtu bali dijaluk dening alam. Kaya dream molen iki upamane. Sawise ora dipigunakake lan dianggurake ngono wae mula malih dadi ‘dream serem’ merga akeh dirambati tanduran ing kana kene. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah nyiapake dana kelurahan

Mesisan kampanye!

Mogok guru ing Mimika, Papua, tanpa solusi

Padha lali sajake, ora dadi pejabat yen tanpa guru

Jokowi: Bangun optimisme

Sing pesimis nyemplung segara ae