Pengiriman Pil Koplo 7,8 yuta Kasil Digagalake
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 22 kali

Pengaji Rp 15 miliyar, bandare durung ketangkep. Emane sing ketangkep mung kurir-e.

Reserse Narkoba Polres­tabes Surabaya antuk tangke­pan gedhe. Pihake kasil ngga­galake pengiriman 7,8 yuta pil koplo. Ing antarane, Zenith Car­nophen lan merek liyane pe­ngaji Rp 15 miliyar. Emane, sing ketangkep wong loro minangka kurir (kongkonan). Bandare dhe­we isih diburu.

Kurir loro sing ditangkep yaiku M Noor alias Ahmad lan Abdul Aziz. Lelorone ditangkep ing Banjarmasin. “Pasar pil-pil kaya ngene iki pancen akeh su­mebar ing njaban Pulo Jawa. Pa­sare ing kono,” kandhane sa­wijining petugas sing ngurusi perkara iki. Saka penggrebe­gan-penggrebegan sadurunge, akeh-akehe pil kasebut dikon­sumsi para supir. Sebab, akibate meh memper karo sabu-sabu.

Kapolrestabes Surabaya Kombespol Rudi Setiawan mra­telakake, proses pengemba­ngan kasus kasebut mbutuhake wektu telung minggu. Petugas kasil nangkep kurir sing ngen­dhaleni ubenge pil narkoba sing regane murah iku. “Penyelidhi­kan kawiwiti nalika 1 Agustus,” ujare Rudi.

Kawiyake kasus iku diwiwiti dening unit resmob. Ana katra­ngan kang nyebutake anane sakehing kardhus sing nyujanani ing sawijining kantor ekspidisi ing Jalan Simokerto. Anggota ge­gancangan nitipriksa. Pranya­ta kardhus telu iku isine pil Car­nophen.

Pulisi banjur mrika karyawan telu bageyan ekspidisi kasebut. Sebab, dheweke kabeh iki sing weruh lakune barang kang di­kirim liwat ekspidisine. Tamtu wae, dheweke minangka saksi. Sawise nganakake papriksan ja­ringan awal, kasus iku di­pasrah­ake marang satresnarkoba. Pe­tugas gegancangan mburu pe­laku. Budhal menyang Kaliman­tan Selatan. Pil Carnophen kehe 150 ewu iku duweke ban­dar Banjarmasin. Petugas ban­jur nangkep M Noor alias Ah­mad. Sawise ditarap, pranyta Noor didadekake kurir dening wong liya. Sing ngendhaleni kuwi Abdul Aziz. Dheweke kasil ditangkep ing Hotel D’Saint, Jalan Ahmad Yani, Banjarmasin. “Langsung digawa menyang Surabaya,” kandhane Kasatres­koba Polrestabes Surabaya AKBP Roni Faisal Saiful Faton.

Adhedhasar asil papriksan, ana puluhan kardhus sing arep dikirim menyang Banjarmasin. Nalikaiku, barang karam ka­sebut nembe teka saka Sura­baya liwat kereta api. Para ban­dar asal Jakarta milir jalur kereta api jalaran ‘nggampangake’ pe­ngiriman barang. Gunggunge nalika iku ana 50 kardhus isi pil Carnophen. Barang kasebut di­temokake petugas ing gu­dhang PT Angkunas, PT Kalog, lam CV Samudra Perkasa Trans. Penggeledhahan terus ditin­dakake engga satresnarkoba kasil ngumpulake 242 kardhus isi pil Carnophen lan pil koplo liyane.

Saka kabeh temonan iku, Noor lan Aziz mung ngakoni ndu­weni 41 kardhus. Kanggo sing liyane, dheweke kandha ora weruh. Saka 41 kardhus iku, petugas nemokake pil Carno­phen kehe 1,4 yuta iji. “Yen beredar ing Jatim, bisa nggak karuan iki,” ujare Kombespol Rudi.

Karyawa ekspidisi CV Samu­dra Perkasa Trans telu sing dipriksa, pungkasane dilepas. Dheweke ditamani wajib lapur. Alesane, Samsul, Muri, lan Frida dianggep ora weruh. Dheweke mung nyambutgawe adhedha­sar aturan. “Barang ditanpa lan dikirim tanpa ditaliti utawa dibukak,” jletrehe Roni. Pulisi klawan melathi loro ing pun­dhak iku nelakake ucapan ma­tur nuwun marang opehak eks­pidisi sing gelem jujur. Dhewek dianggep bisa diajak kerja ba­reng. Klawan mangkono, jari­ngan gedhe kasebut bisa ka­wiyak.

Nanging, ing telung minggu penyelidhikan iku, pulisi durung kasil nangkep bandare. Pe­ngem­bangan penyelidhikan me­nyang Jakarta durung ana asile. Sawijining sumber piner­caya nerangake yen pabrik pil koplo iku ana ing wewengkon Jabodetabek. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben masalah kang muncul bisa gawe ajur utawa bisa ndadekake kuwat ...

Klik

DREAM SEREM

Ora sateruse bangunan utawa gedhong kang digawe menungsa bakal terus dipigu-nakake lan diramut. Akeh bangunan kang wusanane ditogake mangkrag ngono wae. Saengga jroning wektu tinamtu bali dijaluk dening alam. Kaya dream molen iki upamane. Sawise ora dipigunakake lan dianggurake ngono wae mula malih dadi ‘dream serem’ merga akeh dirambati tanduran ing kana kene. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah nyiapake dana kelurahan

Mesisan kampanye!

Mogok guru ing Mimika, Papua, tanpa solusi

Padha lali sajake, ora dadi pejabat yen tanpa guru

Jokowi: Bangun optimisme

Sing pesimis nyemplung segara ae