LSW 37 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 21 kali

Pigunane Godhong Sukun

Masyarakat wis padha pirsa yen woh sukun mujudake woh sing sarwa migunani. Yen enom kena disayur, dene yen wis tuwa nganti mateng nikmat banget ya digoreng kagem kanca ngunjuk teh ing wayah sore. Dene kayune kurang becik yen kanggo dandanan, prayogane ya mung kanggo masak tumrap sing ngagem keren utawa dhingkel (tradhisional).

Godhong sukun kena kanggo tamba lara ginjel awit ngandhut werna-werna zat sing migunani, kayata: asam hidrosianat, asetilcolin, tanin, lan rebotlavin. Kandhutan kasebut bisa njalari godhong sukun bisa kanggo ngatasi lara ginjel, jantung, lan radhang.

Carane yen kagungan lara ginjel mundhuta godhong sukun telung lembar sing wis garing. Sawise dikumbah resik lanjut digodhog nganggo banyu rong liter nganti umob di isihake separo. Sawise iku ditambahi banyu maneh saliter banjur digodhok maneh nganti umeb lan diturahake separone maneh. Yen wis adhem diunjuk esuk lan sore, saben ndina kudu ganti. Ditindhakke kira-kira sepasar, bakal katon hasile. Iki tamba Jawa tinggalane leluhur.

Nini Klenyem – Yogya.

 

Asmane Mbah Brintik

Nyuwun duka sakderengipun, kepareng kula nyuwun pirsa bab wara-wara lelayu:

Wonten PS no. 33 kaca 21 menapa asmanipun ibu boten klentu? Sanes Kamiarsih nanging Kurniasih. Mbok menawi kula ingkang klentu, nyuwun agenging pangaksama. Matur nuwun.

Kel. R. Sudaryanto PS, Gang Potrojoyo 486 C, Malang 65126

 

Definisi Lagu Kebangsaan

Kita  apal lagu kebangsaan kita, Indonesia  Raya. Lagu kebangsaan dinyanyekake ing saben upacara bendera lsp, malah uga saben esuk ngumandhang ing media TV kanggo miwiti acara. Uga dikumandhangake ing event olah raga antar negara lan penghormatan marang pemenang (oleh medali emas) ing pertandhingan / perlombaan  ing Asian Games lsp.

Nanging sing dadi pitakonku, jawaban pitakonan : Lagu Kebangsaan iku lagu sing kepriye ? Nalika anakku takon mengkono, aku ora bisa aweh jawaban sing bener lan maremake. Mbok menawa para sutresna ana sing bisa paring kerangan, aku nyuwun diparingi jawabane, bisa liwat LSW PS utawa artikel. Matur nuwun.

Tugu W. - Magelang.

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben masalah kang muncul bisa gawe ajur utawa bisa ndadekake kuwat ...

Klik

DREAM SEREM

Ora sateruse bangunan utawa gedhong kang digawe menungsa bakal terus dipigu-nakake lan diramut. Akeh bangunan kang wusanane ditogake mangkrag ngono wae. Saengga jroning wektu tinamtu bali dijaluk dening alam. Kaya dream molen iki upamane. Sawise ora dipigunakake lan dianggurake ngono wae mula malih dadi ‘dream serem’ merga akeh dirambati tanduran ing kana kene. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah nyiapake dana kelurahan

Mesisan kampanye!

Mogok guru ing Mimika, Papua, tanpa solusi

Padha lali sajake, ora dadi pejabat yen tanpa guru

Jokowi: Bangun optimisme

Sing pesimis nyemplung segara ae