LSW 37 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 54 kali

Pigunane Godhong Sukun

Masyarakat wis padha pirsa yen woh sukun mujudake woh sing sarwa migunani. Yen enom kena disayur, dene yen wis tuwa nganti mateng nikmat banget ya digoreng kagem kanca ngunjuk teh ing wayah sore. Dene kayune kurang becik yen kanggo dandanan, prayogane ya mung kanggo masak tumrap sing ngagem keren utawa dhingkel (tradhisional).

Godhong sukun kena kanggo tamba lara ginjel awit ngandhut werna-werna zat sing migunani, kayata: asam hidrosianat, asetilcolin, tanin, lan rebotlavin. Kandhutan kasebut bisa njalari godhong sukun bisa kanggo ngatasi lara ginjel, jantung, lan radhang.

Carane yen kagungan lara ginjel mundhuta godhong sukun telung lembar sing wis garing. Sawise dikumbah resik lanjut digodhog nganggo banyu rong liter nganti umob di isihake separo. Sawise iku ditambahi banyu maneh saliter banjur digodhok maneh nganti umeb lan diturahake separone maneh. Yen wis adhem diunjuk esuk lan sore, saben ndina kudu ganti. Ditindhakke kira-kira sepasar, bakal katon hasile. Iki tamba Jawa tinggalane leluhur.

Nini Klenyem – Yogya.

 

Asmane Mbah Brintik

Nyuwun duka sakderengipun, kepareng kula nyuwun pirsa bab wara-wara lelayu:

Wonten PS no. 33 kaca 21 menapa asmanipun ibu boten klentu? Sanes Kamiarsih nanging Kurniasih. Mbok menawi kula ingkang klentu, nyuwun agenging pangaksama. Matur nuwun.

Kel. R. Sudaryanto PS, Gang Potrojoyo 486 C, Malang 65126

 

Definisi Lagu Kebangsaan

Kita  apal lagu kebangsaan kita, Indonesia  Raya. Lagu kebangsaan dinyanyekake ing saben upacara bendera lsp, malah uga saben esuk ngumandhang ing media TV kanggo miwiti acara. Uga dikumandhangake ing event olah raga antar negara lan penghormatan marang pemenang (oleh medali emas) ing pertandhingan / perlombaan  ing Asian Games lsp.

Nanging sing dadi pitakonku, jawaban pitakonan : Lagu Kebangsaan iku lagu sing kepriye ? Nalika anakku takon mengkono, aku ora bisa aweh jawaban sing bener lan maremake. Mbok menawa para sutresna ana sing bisa paring kerangan, aku nyuwun diparingi jawabane, bisa liwat LSW PS utawa artikel. Matur nuwun.

Tugu W. - Magelang.

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh-akehe wong nyenengi kaum kang lemah, nanging ngetutake kaum kang kuwat. Tetepa mbela wong-wong kang lemah apa wae kahanane.

Klik

KUDHA NIL ING DHARATAN

Patung unik lan lucu iki mesthi wae digawe dening arsitektur seni profesional. Patung-patung iki digawe kanggo narik kawi gatene wong akeh. Patung-patung iki digawe saunik-unike amrih nduweni daya tarik sekaligus aweh kesan ikonik sawijining kutha. (d/ist)***

Pethilan

Wutuhing bangsa aja dikurbanake jroning masa kampanye

Eling lo, pemilu limang taun pisan mesthi bali maneh

BBM ora kena pengaruh mundhake rega lenga

Kena pengaruhe sik dienteni, ngen­teni coblosan

KPU ngajab ora milih caleg tilas koruptor

Muga-muga caleg liyane dudu calon koruptor